• Haberler
  • Genel
  • Pazarcı esnafına umut ışığı – Kocatepe Gazetesi

Pazarcı esnafına umut ışığı – Kocatepe Gazetesi

Eski pazaryeri ile ilgili konunun yargı da olduğunu belirten Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Belediye yönetiminin bu bölge ve tarihi Yoncaaltı Cami arkasında ki alan için pazarcı esnafı, şehir halkı yararına ciddi projelerinin bulunduğunu söyledi. Karnıbüyük, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yaklaşımından son derece memnun kaldıklarını vurguladı.Tekrar pazaryeri gündemdeHazır Giyim Eşyaları [&hellip]

Pazarcı esnafına umut ışığı

Eski pazaryeri ile ilgili konunun yargı da olduğunu belirten Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Belediye yönetiminin bu bölge ve tarihi Yoncaaltı Cami arkasında ki alan için pazarcı esnafı, şehir halkı yararına ciddi projelerinin bulunduğunu söyledi. Karnıbüyük, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yaklaşımından son derece memnun kaldıklarını vurguladı.
Tekrar pazaryeri gündemde
Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, eski otogarla birlikte yıkılan eski pazar yeri ile ilgili konuda hukuk mücadelesinin sürdüğünü açıkladı. Afyonkarahisar Belediye eski Başkanı Abdullah Kaptan döneminde 4 Aralık 2006 tarihinde Belediye Meclis toplantısında alınan kararı Danıştay’ın iptal ettiğini söyleyen Hüseyin Karnıbüyük, mahkeme kararında alanda imar planı ile ilgili bir değişiklik yapılamayacağına yer verildiğini kaydetti. Yıkılan eski otogar ve pazaryeri imarının yeniden yapılacağını ileri süren Karnıbüyük; “O alanın imarının yeniden yapılması görevi mevcut Belediye yönetiminindir. Ama ne şekilde yapılacağnı henüz bilmiyoruz. Meclisi takip ediyoruz. O bölge ile ilgili henüz bir imar plan değişikliği yapılmadı. Mahkemesi devam eden yerin ihalesinin yapılması sakıncalı. Bu ihale hangi kanuna göre yapıldı o da beli değil. Belediye’den bizim konu ile ilgili herhangi bir bilgimiz yok. Şu anda orası Afyonkarahisar Belediyesi’nin kamu arazisi durumunda. Yaklaşık olarak 90 bin metrekare alan kamunun malı durumunda. Ama Danıştay oranın üzerinden konut ve işyeri yaparak rant sağlayamazsınız. Oraya pazaryeri muhakkak yapılması gerekir. Oraya yeşil alan oluşturulması gerekeceği yönünde Danıştay’dan karar çıktı. Oranın tekrar imar plan değişikliğine uğraması lazım. Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve meclis üyeleri oraya nasıl bir imar planı yapacaklar? Sayın Başkanımızın televizyon kanalında yaptığı bir açıklamada oraya tekrar bir pazaryeri yapacağı yönündedir. Böyle bir düşünce olduğunu öğrendik. Ama ne zaman ve ne şekilde olacağını bilemiyoruz. Biz hukuki süreçte Afyonkarahisar Belediyesi ve halkına çok büyük bir alan bıraktık. Komple bina olacak yerin hiç olmazsa 30 bin metrakesi yeşil alan ve halkın ihtiyacı olan bir pazaryeri yapımı için biz hukuk mücadelimizi kazanmış olduk. Hakkımızı ararken Afyonkarahisar halkınada gelecek için ciddi bir kazanım sağladık.” dedi.
Yonca altı büyük proje
Yıkılan eski pazaryeri nedeniyle açıtkları davada 4. yıla girildiğini söyleyen Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, mahkeme süreci ve sonrasında da kaybeden kesimin esnaf olduğunun altını çizdi. Tüm esnaf ve sanatkarın mevcut durumdan çok büyük zarar gördüğünü savunan Karnıbüyük şöyle konuştu: “Rakamsal olarak olaya bakılırsa eski otogar alanından Fuar Alanına taşındığımızda 360 tuhafiyeci esnafına ben yer kurası çektirmiştim. Bugün bu sayı 160 kişiye düştü Yani tuhafiyeci esnafından 2 yüzü yok oldu. Mevcut 160 tuhafiyeci esnafının durumu hiç iyi değil. Onlarda yarın yok olma aşamasında. Bunlar eski pazaryeri yıkım ile son 5 yılda yaşadığımız ekonomik krizlerin götürüleridir. Bunlar hep esnaf ve sanatkara fatura edilmiştir. Şu anda tüm mevcut esnaf ve sanatkar zorda. Hükümetimizin uyguladığı ekonomik politika da esnaf ve sanatkara yer olmadığını görüyoruz. Hükümetimizin esnaf ve sanatkarı gözden çıkardığını görüyoruz. Belediye Bakşanımız Burhanettin Çoban’la yaklaşık 2 ay önce eski pazaryeri konusu hakkında konuştuk. Sayın Başkanımız iyi niyetii olduğunu gördük. Biz esnaf olarak ben bir oda başkanı olarak Sayın Çoban ve Belediye yönetiminden memnunum. Herhangi bir zıtlık ve görüşlerimizde tersilk yok. Yani Abdullah Kaptan döneminde olduğu gibi ters görüşlere sahip değiliz. Kendisi Afyon için bir şeyler yapmak istiyor. Mevcut Fuar Alan’ndaki pazaryerine köy garajını yaptı esnafın çalışabilmesi için. Onun haricinde tuhafiye pazarının oduğu kısmı komple kapatmak istiyor. Esnaf ve sanatkara Sayın Başkanımız yardımcı olabilmenin peşinde. Kalıcı hergün açılabilecek kapalı bir pazaryeri yapma ve Yoncaaltı Cami ile ilgili olarak da Başkanımızın projeleri var. Sit kuruluna gönderdikleri çok güzel proje var. Yoncaaltı Cami’nin arkasında otopark olan bölüme altında iki kat otopark üstünde 20’ye yakın dokuya uygun bir çarşı projesini gördüm. Çok da memun oldum. Bu projede sanki Afyonkarahisar’da İstanbul’un Mısır Çarşısı gibi bir görüntüsü olacak.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme