'Pazar yeri değil yangın yeri'

CHP Kadın Kolları Başkan Emsal Gedikkaya, ekonomik sıkıntının pazar yerinde de kendini derinden hissettirdiğini söyledi. Gedikkaya, 'Pazar yeri değil yangın yeri.' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Emsal Gedikkaya ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte “Pazar Yeri Değil Yangın Yeri” projesi için Afyonkarahisar Fuar Alanında kurulan Cumartesi pazarında basın açıklaması yaptı.

Haber

CHP İl Başkanı Emsal Gedikkaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çiftçimiz, köylümüz sonuçta ürününü tarlasından sırtında taşıyarak tezgaha getirmiyor . Traktörü nakliye aracı su yakmıyor. Mazot fiyatları da sürekli yükseldiği için maliyeti yükseltiyor ve direkt ürüne dolayısıyla da vatandaşın tenceresine yansıyor. Geçen yıl 4 TL olan patatesin kilosu bu sene 40 TL oldu. Ev ekonomisi için çırpınan kadınlar olarak biz yaz mevsiminde sebzenin bol olduğu zaman kışlıklarımızı konservemizi yapardık. Lakin bu enflasyonda günlük öğünümüzü yetirmeye çalışıyoruz. Kilogram ile alışverişler yerini dilimle gramla tane ile almaya dönüştürdü. Anneler çocuklarının beslenme çantasına meyve dahi koyamıyor.

Pazar yeri yangın yeri iken tencerede et yerine dert pişerken sarayın Türkiye’sinde ejder meyvesi yiyenler, çocuğunun

beslenme çantasına bir meyve bile alamayan annelerin yaşadığı çaresizlikten bihaber. Bunun tek sebebi var Erdoğan.”

Bakmadan Geçme