• Haberler
  • Genel
  • Patlamayı Meclis araştırsın – Kocatepe Gazetesi

Patlamayı Meclis araştırsın – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 5 Eylül 2012'de Şehit Uzman Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamanın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından araştırılmasını istedi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Mühimmat Depo'da yaşanan patlama için Meclis Araştırması önergesi verdi. Toptaş, 'Sabotaj ve terör saldırısı iddiaları ile ilgili soruşturmayı yürütmekle yetkili ve görevli Antalya [&hellip]

Patlamayı Meclis araştırsın

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 5 Eylül 2012’de Şehit Uzman Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamanın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından araştırılmasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Mühimmat Depo’da yaşanan patlama için Meclis Araştırması önergesi verdi. Toptaş, “Sabotaj ve terör saldırısı iddiaları ile ilgili soruşturmayı yürütmekle yetkili ve görevli Antalya Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı Sayın Başbakan’ın ‘araştırılıyor’ açıklamasına rağmen, aradan bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen hiçbir araştırma yapmamış, konuyla ilgili Afyon Cumhuriyet Başsavcılığına iki satır bir müzekkere dahi göndermemiştir” dedi.
ÖZEL YETKİLİ MAHKEME
SORUŞTURMA YAPMADI
Toptaş, patlama sonrasında dava açıldığını, ancak bu davalarda olayın kapatılmaya çalışıldığını belirterek “Hava Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığınca sürdürülmüş ve sonuçta 3 şüpheli hakkında bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçlaması ile 1’inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesine dava açmıştır. Görüldüğü gibi Eskişehir 1’inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülen dava sadece olayın taksirle işlendiği iddiasına dayalı bir dava olup, konun sabotaj yada bir terör saldırısı olma olasılığının araştırılmadığı ve araştırılmasının önünün kapatıldığı bir dava haline gelmiştir.
Dosyada bulunan bazı önemli kanıtlar; Askeri Savcılık tarafından ya gözden kaçırılmış ya da görmezden gelinmiştir. Kaldı ki daha önce belirttiğimiz gibi, bu kanıtlardan yola çıkarak soruşturmayı derinleştirmesi gereken özel yetkili mahkeme savcılığı da herhangi bir soruşturma yapma gereği duymamıştır” ifadelerine yer verdi.
BULGULAR İNCELENMELİ
Patlama ile ilgili bazı bulguların da gündeme geldiğini belirten Toptaş, “Dosyada bulunan 12 Aralık 2012 tarihli Jandarma İstihbarat Başkanlığı yazısında; 1’i kadın 3 terör örgütü mensubunun öncelikle İzmir ilinde olmak üzere başaramadıkları takdirde Afyonkarahisar ilinde canlı bomba türü eylem hazırlığı içinde oldukları bildirilmiştir.
Yine Afyonkarahisar’da meydana gelen patlama sırasında depoda görevli 2 şahsın terör örgütleriyle iltisaklı oldukları bildirilmiştir. Yine; dosyada bulunan Adli Tıp Kurumu raporunda bazı şehit doku parçaları üzerinde plastik patlayıcı kimyasalı (PETN ) ve çukur imla kimyasalı (HMX) nın varlığının tespit edildiği bildirilmiştir. Bu patlayıcılar (PETN)ve (HMX) yani depoda patladığı söylenilen el bombalarında bulunması mümkün olmayan plastik patlayıcı kimyasallarıdır. Bu kimyasalları barındıran plastik patlayıcıların patlamanın olduğu yerde bulunmasının mümkün olmadığı buna rağmen gerek terör örgütü ile iltisaklı olduğu söylenen şahıslar ve plastik patlayıcıların bulunma nedenleri ile ilgili herhangi bir araştırma yapılmamıştır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme