Patlamanın 2'nci yıldönümünde aynı acı

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerin aileleri, patlamanın yıldönümünde, kışla önünde bir araya geldi. Patlama ile ilgili 2 yıldır somut bir gelişme görmediklerini söyleyen şehit ailelerini Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner teselli etti Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen ve 25 askerin [&hellip]

Patlamanın 2’nci yıldönümünde aynı acı

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012’de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerin aileleri, patlamanın yıldönümünde, kışla önünde bir araya geldi. Patlama ile ilgili 2 yıldır somut bir gelişme görmediklerini söyleyen şehit ailelerini Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner teselli etti

Afyonkarahisar’da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen ve 25 askerin şehit düşmesine neden olan patlamanın yıldönümünde şehit aileleri kışla önündeki anma törenine katıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen anma töreni için Afyonkarahisar Belediyesi, kışla önünde çadır kurdu. Belediye personeli, şehit yakınlarına su, çay ve öğle yemeği ikramında bulundu.
DEVLET OĞLUMA
SAHİP ÇIKAMADI
Sabah saatlerinde Afyonkarahisar’a gelen şehit yakınları, patlamanın ardından 2 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir somut ilerleme kaydedilmemesi dolayısıyla tepki gösterdi. Şehit Tolga Taştan’ın annesi Zekiye Taştan, “25 yıl yaşattığım oğluma devlet 25 gün sahip çıkamadı. Nasıl devlet bu?” dedi. Basın mensuplarına da seslenen Taştan, “Yazamayacağınız şeyleri çekmeyin” diye bağırdı.
Şehit Burak Ümit Gedik’in annesi Arife Gedik de 2 yıldır acı çektiklerini, patlamanın sorumlularının cezalandırılmasını istedi.
HAKK’A SIĞININ, HAKKINIZI ARAYIN
Afyonkarahisar’daki patlama için kışlanın karşısındaki Ataköy Deper Sultan Camii’nde mevlit okutulduğu sırada şehit yakınlarını ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ise acılı anne ve babaları teselli etti. Güner, “Allah sabır versin. Hakk’a sığınacağız, hakkımızı arayacağız” dedi.
BİR ÖNCEKİ VALİ’YE SİTEM
Şehit çocuklarına gofret dağıtan Vali Güner, şehit Murat Dülger’in babası Zekai Dülger’in “Siz de valisiniz. Sizden bir önceki İrfan Balkanlıoğlu da vali. Siz bizi ziyaret ettiniz, çok teşekkür ederiz. Öbürü de hediye alsın, hediye versin. Geçen yıl bizi ziyaret etmedi, ben ona ekmek getirmiştim” sözleri üzerine önce duraksadı, ardından da “Bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Sizler benim kardeşimsiniz” dedi.
ÇOK ELİM BİR OLAY
Basın mensuplarına açıklama yapan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şöyle konuştu:
“Çok elim bir olay. Afyonumuz’da ilk defa meydana gelmiş çok üzücü bir olay. Ben Belediye Başkanı kardeşime, Garnizon Komutanı kardeşime, bu konuyla ilgilenen bütün katkısı olan herkese, gösterdikleri hassasiyetten, gösterdikleri insanlıktan dolayı bir kez daha aziz şehitlerimizin ailelerinin yanında teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Afyonkarahisar ili, güzelliklerle, milli manevi kültürüyle tanınan ve var olan bir il. Biz tüm şehitlerimize sahip çıktığımız gibi, buradaki şehit yakınlarımıza da adreslerimizi verdik, telefonlarımızı verdik. Bize yazacaklar, biz elimizden geldiği kadar gayret etmeye çalışacağız.”
ONUR BAYRAM
MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme