• Haberler
  • Genel
  • Patlama bölgesi şehitlik olsun – Kocatepe Gazetesi

Patlama bölgesi şehitlik olsun – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olmasının ardından, patlamanın yaşandığı mevkiinin şehitlik olması isteniyor. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, mühimmat deposunda şehitlik inşa edilmesi ve Afyon’da ikamet eden rütbeli şehitlerin isimlerinin cadde-sokaklara verilmesi için Belediye’ye başvurdu Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği [&hellip]

Patlama bölgesi şehitlik olsun

Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olmasının ardından, patlamanın yaşandığı mevkiinin şehitlik olması isteniyor.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, mühimmat deposunda şehitlik inşa edilmesi ve Afyon’da ikamet eden rütbeli şehitlerin isimlerinin cadde-sokaklara verilmesi için Belediye’ye başvurdu

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 5 Eylül’de askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın yaşandığı mevkiide bir şehitlik yapılması için Afyonkarahisar Belediyesi’ne başvurdu. Kumartaşlı, “Bu üzücü olayda şehit olan askerlerimizin manevi ruhlarını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için şehitlerimizin şehadet şerbetini içtikleri mevkide uygun görülecek bir yerde şehitlik yapılmasını istiyoruz” dedi. Bu konuda Afyonkarahisar’da bir duyarlılık oluştuğunu, bu duyarlığının temsilcisi olarak da Dernek tarafından böyle bir başvuru yapıldığına dikkat çeken Kumartaşlı, taleplerinin dikkate alınmasından memnuniyet duyacaklarını aktardı.
Kumartaşlı, şehit olmadan önce Afyonkara-hisar’da ikamet eden Astsubaylar Bedri Naim ile Murat Düger’in yanı sıra, Uzman Çavuşlar Hüseyin Apaydın ve Cüneyt Akkuş’un isimlerinin de cadde ve sokaklara verilmesi için girişim yaptıklarını kaydetti. Kumartaşlı, bu fikrin Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali tarafından gündeme getirildiğini kaydetti.
Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali ise, “Ben de askeri fabrikadan emekliyim. Şehadet haberini öğrenince içim yandı. Şehitlerimizden 3’ü benim mahallemde oturuyordu. O şehitlerimizin isimlerinin mahellemizde yaşatılması gerektiğini düşündük. Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya bu fikrimi aktardım. O da bu fikri olumlu buldu ve Belediye’ye başvuruda bulundu” diye konuştu. (Kocetepe)

Bakmadan Geçme