Patent aldılar – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyeleri, doğaltaş kesme teknolojisindeki buluşlarının patentini aldılar Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğretim üyeleri, akademik çalışmalarıyla bilim dünyasına olduğu kadar sanayi sektörüne de katkılar sağlıyor. Bu kapsamda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmiş olan 106M189 nolu 'Doğaltaş Sanayinde Kullanılan Kesici Disk ve Elmas Soketlerin Kesme Performansı ve Hasar Analizi […]

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyeleri, doğaltaş kesme teknolojisindeki buluşlarının patentini aldılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğretim üyeleri, akademik çalışmalarıyla bilim dünyasına olduğu kadar sanayi sektörüne de katkılar sağlıyor. Bu kapsamda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmiş olan 106M189 nolu “Doğaltaş Sanayinde Kullanılan Kesici Disk ve Elmas Soketlerin Kesme Performansı ve Hasar Analizi Çerçevesinde İncelenmesi” başlıklı proje kapsamında AKÜ Öğretim Üyeleri tarafından yapılan bilimsel çalışmalar sonucu, doğaltaş kesme sanayisinde kullanılmak üzere teknolojik bir buluşa imza atıldı.
AKÜ Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kubilay Aslantaş, Afyon Meslek Yüksekokulu Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş, Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Ucun ve Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Öğr. Grv. Mustafa Nartkaya’dan oluşan çalışma grubu tarafından, mermer kesmede kullanılan elmas soketli dairesel testere ucundaki sıcaklığın ölçülebilmesi için geliştirilen teknolojik buluşa ait patent başvuru süreci başarı ile geçilerek patent almaya uygun bulundu. Avusturya patent ofisi tarafından TR2008-06723B no ile onaylanan “Doğaltaş Kesme İşleminde Kesme Sıcaklığını Ölçmeye Yönelik Bir Deney Ünitesi” başlıklı patent için başvuru sürecinde de yine TÜBİTAK tarafından destek sağlanmış. Söz konusu proje kapsamında toplam 3 adet SCI (Fen ve Tıp Bilimleri Atıf İndeksi) yayın, 2 adet uluslararası bildiri yapılmış ve 1 adet patent alınmıştır.

Bakmadan Geçme