Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Patateste genel sıkıntı var, ihracaatın önünü açtık

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, yazlık patates fiyat aralığının tüm Türkiye de 40-50 kuruş civarında seyrettiğini açıkladı. Yurdunusueven, “Biz hiçbir zaman mikrofon şovmenliği yapmıyoruz. Biz Sayın vekillerimiz vasıtasıyla patates için birkaç girişimde bulunduk. Tarım ve Ticaret Bakanlarımızla konuyu görüştük. Şu anda ihracatın önünü açtık” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen İl Genel Meclisi Üyelerini Meclis’in Ağustos ayı toplantılarının ilk birleşiminde ziyaret etti.
“ÖZEL İDARE’YE 2 VİDANJÖR GELDİ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven toplantıda söz alarak Meclis kürsüsünden üyelere hitap etti. İl Genel Meclisi Üyeleri ile bir toplantıda bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Yurdunuseven, “İl Genel Meclisi üyelerimiz uyumla çalışmaktadır. Meclisimiz de kararların büyük çoğunluğunun oy birliğiyle alındığını biliyoruz. Bugüne kadarki tüm İl Genel Meclisi Başkanları ve meclis üyeleri birlikte çok güzel kararlara imza attınız. Hizmetlerinizden dolayı çok teşekkür ediyor, hepinizden Allah razı olsun diyorum. Geçen günlerde Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun önderliğinde değerli İGM Başkanımız Burhanettin Çoban’ın katkılarıyla bakanlıklarda ziyaretler gerçekleştirdik. Eminim İGM Başkanımız müjdesini vermiştir ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan İl Genel Meclisimize 2 adet vidanjör sözü aldık. Vidanjörler gelmiş hayırlı olsun. İnşallah çok büyük hizmetler yapılacak. Biz çok büyük ısrar ettik. Daha fazla olması için ısrar ettik. Üç ayrı bölgede olsun istedik. Ama Sayın Bakanımız iki tane takdir etti.” dedi.
Aktif siyasette birlik ve beraberliğin önemine değinen Yurdunuseven şöyle konuştu: “Burada birlik ve beraberliğin önemi ortaya çıkmaktadır. Biz sizlerle bir ve beraber çalıştığımız müddetçe bunu İl Genel Meclisi Üyeleri için de söylüyorum, bir ve beraber kol kola olduğumuz müddetçe Afyonkarahisar için çok güzel hizmetlere ulaşmaya, inşallah daha çok çalışmaya gayret edeceğiz.”
“PATATESTE İHRACATIN
ÖNÜ AÇILDI”
Afyonkarahisar’da Nisan ve Mayıs aylarında don olayı yaşandığını belirten Yurdunu-seven şunları söyledi: “Nisan ve Mayıs aylarında Afyonkarahisar’da bir don olayı yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın inisiyatifleriyle dondan zarar gören çiftçilere 10 milyon TL bir bedel gönderdi. Bu da İlçe Tarım İl Müdürlüklerine dağıtılıyor. İnşallah onları da çiftçilerimize destek vereceğiz. Bunun yanı sıra gündemde önemli bir konu daha var. Biz hiçbir zaman mikrofon şovmenliği yapmıyoruz. Sadece çalışıyoruz. Halkımıza ve çiftçimize hizmet için çalışıyoruz. Nedir bu? Patates meselesidir. Patatesin fiyatı sadece Afyonkarahisar’da 40-50 kuruş değil tüm Türkiye’de şu anda yazlık patates fiyat aralığı yaklaşık 40-50 kuruşta gezmektedir. Bunda birçok etken var sayması uzun sürer. Bence en önemli etken yıllık bu yıla kadar Türkiye’ye 52 milyon civarında turist gelmesiydi. Ama bu yıl bu rakam daha 5 milyonu bulmadı. Yaklaşık yüzde 10 civarında gelen bir turist oranı var. Azalan turist sayısının azalan tüketimi ve kapalı olan okullar nedenli tüketim eksiklikleri söz konusudur. Bunun birçok nedeni var. Bu nedenle patates bu sene biraz sıkıntılıdır. Tüm Türkiye için sıkıntılıdır sadece Afyonkarahisar için değil. Biz Sayın Vekillerimiz vasıtasıyla birkaç girişimde bulunduk. Tarım ve Ticaret Bakanlarımızla konuyu gö-rüştük. Şu anda ihracatın önünü açtık. Orada bir kota vardı izin almak gerekiyordu onun önünü açtık.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi