Patatesli ekmek tescillendi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tescili için müracaatı yapılan 'Afyonkarahisar Patatesli Ekmeği' Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından '26 Eylül 2017 tarih ve 14 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayımlanarak tescillendi.Tescili ile koruma altına alınan Afyonkarahisar Patatesli Ekmeği dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Coğrafi işaret yerelliğin dünya ile buluşmasıdır. Zaman ise yöresel ürünlerimize [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tescili için müracaatı yapılan ‘Afyonkarahisar Patatesli Ekmeği’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ‘26 Eylül 2017 tarih ve 14 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayımlanarak tescillendi.
Tescili ile koruma altına alınan Afyonkarahisar Patatesli Ekmeği dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Coğrafi işaret yerelliğin dünya ile buluşmasıdır. Zaman ise yöresel ürünlerimize marka değerlerini verme zamanıdır. Meşhur Patatesli Ekmeğimizin yanında Afyonkarahisar Belediyesi olarak ‘Afyon Lokumu’ ve ‘Afyon Kaymaklı Ekmek Kadayıfı’ içinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurularımız yapıldı. Coğrafyamızdan doğan; doğal,  ekonomik, kültürel değerimiz 21. yüzyılın kaynaklarıyla birleştirerek gelecek kuşaklarımıza verimli birer miras olarak bırakılacak. 81 ile örnek olmak isteyen Afyonkarahisar Belediyesi; bu ürünlerin dışında şehrimiz ile özdeşleşmiş diğer yöresel ürünlerimizin de coğrafi işaretli ürünler kategorisine girmesi ve ticari değer haline gelmesi için çalışmalarına devam ediyor” denildi.

Bakmadan Geçme