• Haberler
  • Genel
  • Patates Üreticilerine Tarımsal Üretim Planlaması Aktarıldı

Patates Üreticilerine Tarımsal Üretim Planlaması Aktarıldı

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü teknik personeli, Kozluca Köyünde patates hasadı yapan çiftçilere Tarımsal Üretim Planlaması ile birlikte elde edilecek yararlar konusunda bilgiler verildi.

Patates bitkisi Türkiye açısından stratejik öneme sahip olması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Planlı Üretim Kapsamında belirlenen 13+1 ürün içerisinde yer alıyor. 

Patates Üreticilerine Tarımsal Üretim Planlaması Aktarıldı
Afyonkarahisar açısından da büyük öneme sahip olan patates bitkisi, merkez tarım havzasında planlamaya konu havza ürün deseni içerisinde bulunması nedeniyle, merkez tarım havzasında patates üretimi yapan çiftçiler temel destek yanında planlı üretim desteklemesi alabilecekler. Tarımsal Üretim Planlamasıyla birlikte, arz ve talep dengesinin de gözetilerek, stratejik ürünlerin en uygun yerlerde üretilmesi, kaynak kullanımında optimizasyon ve verimlilik artışı hedefleniyor. Bu sayede, hasat döneminde üreticilerin pazarlama sorunlarıyla karşılaşmasının önüne geçilmesi ve refah düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Patates Üreticilerine Tarımsal Üretim Planlaması Aktarıldı

Bakmadan Geçme