• Haberler
  • Genel
  • Paşa Camii Kızılburun'a – Kocatepe Gazetesi

Paşa Camii Kızılburun'a – Kocatepe Gazetesi

Seçim sürecinde vaad ettikleri projelerle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban 'Paşa Camii'ni yapmayı planladığımız yeri tespit ettik. Arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Kızılburun mevkiini (Türkeş Köprüsü yanı) düşünüyoruz' dedi TEBRİK ZİYARETLERİ BİTMEK ÜZEREKocatepe muhabirlerinin 'Seçim süreci, tebrik ziyaretleri süreci tamamlandı. Artık görüyoruz ki sahadasınız. Çalışmalar başladı, bundan sonra ilk etapta öncelikli olarak yer alacak [&hellip]

Paşa Camii Kızılburun’a

Seçim sürecinde vaad ettikleri projelerle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban “Paşa Camii’ni yapmayı planladığımız yeri tespit ettik. Arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Kızılburun mevkiini (Türkeş Köprüsü yanı) düşünüyoruz” dedi

TEBRİK ZİYARETLERİ BİTMEK ÜZERE
Kocatepe muhabirlerinin “Seçim süreci, tebrik ziyaretleri süreci tamamlandı. Artık görüyoruz ki sahadasınız. Çalışmalar başladı, bundan sonra ilk etapta öncelikli olarak yer alacak çalışmanız hangisidir?” sorusu üzerine Başkan Çoban şunları söyledi:
“Evet, tebrik ziyaretleri tamamlanmadı. Bu vesile ile şunları söylemek isterim. Tüm hemşehrilerimizi hayırlı olsun ziyaretimize gelmiş kabul ediyoruz. Kimseye gücenmemiz söz konusu değildir. Kimse gelmesin, gücenmeyeceğim diyemeyiz. O zaman da yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Ama bugün cumartesi olmasına rağmen makamda ziyaretçilerimizi kabul ettik geliyoruz. Sırada bekleyen 25 randevu talebi daha var. Hemşehrilerimizle görüşmekten sıkıntı duymayız ancak, hayırlı olsun ziyaretleri sonrası çalışmalarımıza daha çok zaman ayırma gayretindeyiz” dedi.
SPOR KOMPLEKSİ’NDE
ZEMİN ETÜDÜ YAPILIYOR
Seçim sürecinde gündeme gelen projeler ve diğer çalışmalarla ilgili durumu değerlendirmesini istediğimiz Başkan Burhanettin Çoban “Her ne kadar bizim 5 yıllık görev süremiz varsa da geçen dönemden de biliyoruz ki bu 5 yıllık süre göz açıp kapayıncaya kadar geçebiliyor. O yüzden biz süratli şekilde projelerimizin hayata geçmesi için zaten çalışmaya başladık” dedi.
Projeleri arasında en yüksek maliyeti olan konunun 3 bin kişilik Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin yaklaşık 35 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu hatırlatan Çoban, “Süratle bunun işlemlerini takip ediyoruz. Hatta zaman kazanmak için arazinin Gençlik Spor Bakanlığı’na tahsisini beklemeden biz burada zemin etütlerini yaptırmaya başladık bile. Tüm aşamaları bizzat takip ediyoruz. İnşallah bu sene bu işin ihalesinin yapılması için gayretlerimizi arttıracağız” dedi.
DRAG PİSTİ İÇİN
YER ARANIYOR
Seçim vaadleri arasında yer alan Motor Sporları Pisti ile ilgili de Belediye yetkililerinin çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “İnşallah Motor Sporları Pistine ilaveten projelerimiz arasında yer almayan ancak Türkiye çapında çok büyük ilgi göreceğine, hatta dünya çapında ilgi göreceğine inandığımız Otomobil Drag Yarışları Pistini de projelerimiz arasında olmamasına rağmen çalışmalarımıza ilave ettik. Bununla ilgili de yer arayışlarına tatil günlerinde bile arazileri gezerek devam ediyoruz. Çünkü bunun için bin 250 metre uzunluğunda bir eğimi olmayan dümdüz bir arazi lazım. Bununla ilgili çalışmalarımızı takip ediyoruz. Seçim sürecinde 39 projemiz vardı. 40. olarak herhalde şehit ve gazi evini ilan etmiştik. Tüm projelerimizi inşallah dönemimiz içerisinde kesinlikle bitirmeyi hedefliyoruz. Hatta bahsettiğim Otomobil Drag Yarışları Pisti gibi projelerimizde yer almayan şeyleri de ilave etmeye başladık.” şeklinde konuştu.
PAŞA CAMİİ KIZILBURUN’A
Bugünkü Anıtpark alanında bulunan, ancak Cumhuriyet’in ilk yıllarında yıkılması nedeniyle bazen tartışmalara konu olan Paşa Camii’nin yeniden yapımıyla ilgili son durumu sorduğumuz Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Bu projemizin de takipçisiyiz. Paşa Camii yeri ile ilgili Kızılburun mevkiinde çalışmalar yapıyoruz. İnşallah böyle bir camii yapmışken işlevsel hale gelsin istiyoruz. Mezara yakın bir nokta seçelim ki, hem şehrimizin camii ihtiyacını giderelim, hem de mezara yakın noktada ileride cenaze definlerinde ve cenaze namazlarında burası kullanılabisin istiyoruz. Otopark sorunu olmayan mezara çok kısa sürede intikal mümkün olacak bir yeri seçme amacındayız. Geçen hafta da arkadaşlarımızla birlikte bizzat Kızılburun’daki arazide incelemelerde bulunduk. Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bu arazinin üç boyutlu topoğrafyasını çıkartıyoruz. İnşallah topoğrafya çıkar çıkmaz bununla ilgili durum daha da netleşecek” dedi.
CENAZE KONVOYLARI DERT OLMAYACAK
Kızılburun mevkiinde Alparslan Türkeş Köprüsü’nün şehir çıkışı istikametinde sol tarafta kalan araziyi düşündüklerini kaydeden Çoban, “Arkadaşlarımızla burada böyle bir planlamayı uygun gördük. Orada da tescilli bir tarihi eser bir mağara var. Bundan dolayı da projemizin tekrar Eskişehir’deki kurula girmesi gerekiyor. Eğer Kurul’da bir sıkıntı çıkmazsa öncelikle şehir merkezindeki bir camii ihtiyacını gidereceğiz. İkinci olarak cenaze törenlerinin de şehir trafiğini hiç aksatmadan, cenaze konvoylarının ana yollara çıkmadan Kocatepe Mezarlığı’na intikalini sağlayacağız. Hiç otopark sorunu olmayacak, geniş bir park alanı olacak. Yeşil alanlar olacak” dedi.
VALİLİK BİNASINI BU YIL YIKARIZ
Eski Belediye binasındaki tamirat çalışmalarıyla ilgili olarak yüklenici firmanın çalışmaları 35-40 günde bitireceğini açıkladığını, Valilik birimlerinin Temmuz ayı içinde taşınması halinde Belediye’nin çalışmalarının nasıl işleyeceğini sorduğumuz Başkan Çoban konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Valilik binasını müteahhit firma dediği gibi 35 günde, hatta daha fazla sürede bitirirse, Valilik birimlerinin de taşınma işlemi gerçekleşirse biz kış demeden bu sene içerisinde, hatta kış da olsa mutlaka yıkıma başlayacağız. Çünkü bilindiği üzere bu projeyi bizzat Başbakanımız da takip ediyor. Dünde (önceki gün) biz Ankara’daydık. Meydan projesi ile ilgili bizden Ankara’dan rapor istenildi. Bizzat Ankara da projeyi takip ediyor. Biz bir an önce valilik binasının yıkımı işlemini gerçekleştireceğiz ki hem o bölgede bir rahatlama sağlayalım başlangıçta, süratle de seçimlerde vaat ettiğimiz Kent Meydanı projemizin birinci etabını inşallah bu dönemde gerçekleştirmeyi büyük bir iştahla bekliyoruz. Biliyorsunuz ki bu dönem için projenin birinci etabını vaat etmiştik. O yönde çalışıyoruz” dedi.
>> Onur Bayram’ın haberi

Bakmadan Geçme