• Haberler
  • Siyaset
  • 'Partili Cumhurbaşkanlığı yerine seçim barajını düşürün'

'Partili Cumhurbaşkanlığı yerine seçim barajını düşürün'

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, 'Yaşadığımız coğrafyanın gerçek sorunu yeni bir anayasa değildir. Başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı da değildir. Gerçek sorun, Müslüman olmayanların, Müslümanların yardımıyla beraber Müslüman öldürmeye başlamasıdır' dedi.NATOTÜRKÇÜLÜĞÜ TANIMIAkpınar, 'Coğrafyamızda oynanan 'Ilımlı İslam' tuzağına karşı da, ABD, AB, İngiltere ve İsrail tarafından finanse edilen sözde cihatçı grupların organizasyonlarına karşı da [&hellip]

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, “Yaşadığımız coğrafyanın gerçek sorunu yeni bir anayasa değildir. Başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı da değildir. Gerçek sorun, Müslüman olmayanların, Müslümanların yardımıyla beraber Müslüman öldürmeye başlamasıdır” dedi.
NATO
TÜRKÇÜLÜĞÜ TANIMI
Akpınar, “Coğrafyamızda oynanan ‘Ilımlı İslam’ tuzağına karşı da, ABD, AB, İngiltere ve İsrail tarafından finanse edilen sözde cihatçı grupların organizasyonlarına karşı da bilinçliyiz. İnsanımızın Ehl-i Sünnet, Şii veya Alevi-Sünni şeklinde kategorilere ayıran fikirlerin harcının da bu topraklarda karılmadığının farkındayız. Gençlerimizi ırkçılık ateşine karşı da uyarmaya devam ediyoruz. NATO Türkçülüğü ve NATO Kürtçülüğünün çözüm olmadığını biliyoruz. 7 milyar 400 milyon kişinin yaratılış gereği insan olduğu hakikatinin bayrağını taşıyoruz” ifadelerini kullandı.
GAZZE, SUR, ORTAKÖY..
İnsanı yaşatmayı hedef almayan her düşüncenin zulüm getireceğine inandıklarını vurgulayan Akpınar, “1 Ocak İstanbul saldırısı, Ankara Tren Garı, Güvenpark ve Merasim Sokak saldırılarından İstiklal Caddesi, Atatürk Havalimanı, Beşiktaş saldırılarından, Gaziantep, Kayseri ve Diyarbakır saldırılarından farklı değildir. Tetiği kim çekerse çeksin bunun planlayıcısının Siyonizm olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. İnsan her yerde insandır. Gazze’de, Sur’da, Ankara’da ve Ortaköy’de bizim insanımız, bu coğrafyanın evlatları öldürülmektedir” diye konuştu.
YÜRÜTME
 DENETLENEBİLMELİ
Anayasa değişikliğine ilişkin de uyarılarda bulunan Akpınar, “Bu düzenlemenin yasama, yürütme ve yargı düzleminde bu erklerin birbiri üzerinde hiçbir etki oluşturmayacak şekilde düzenlenmemesi gerekiyor. Denetim, kendisinden kaçılacak bir olgu değil, en güzele ulaşabilmek için bir imkândır. Temsilde adalet sağlamak istiyorsanız partili cumhurbaşkanlığı ile değil de seçim barajını kaldırmak suretiyle bunu yapın. Yürütmenin denetlenebilmesi, meclis varlığı açısından büyük önem taşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme