Parti içi gerginlik, kutlamaya da yansıdı

Cumhuriyet Halk Partisi, Afyonkarahisar'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Ancak kutlamaya gazeteciler dahil 33 kişi katıldı. Bu durum, CHP İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı ile Milletvekili Ahmet Toptaş arasındaki gerginliğin yansıması olarak yorumlandı Cumhuriyet Halk Partisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. CHP İl [&hellip]

Parti içi gerginlik, kutlamaya da yansıdı

Cumhuriyet Halk Partisi, Afyonkarahisar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Ancak kutlamaya gazeteciler dahil 33 kişi katıldı. Bu durum, CHP İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı ile Milletvekili Ahmet Toptaş arasındaki gerginliğin yansıması olarak yorumlandı

Cumhuriyet Halk Partisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocatepe Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, törende kısa bir konuşma yaptı. Görgöz, “Milli bayramlarımızın hiçe sayıldığı, demokrasinin, çağdaş hukukun ve laik cumhuriyetimizin değerlerinin yok edilmeye çalışıldığı günleri yaşıyoruz. Büyük Önder Atatürk ‘çocuklar milletin geleceğidir’ diyerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramını çocuklara armağan eden ilk liderdir. Egemenliğin yeniden kayıtsız şartsız millete ait olduğu tam bağımsız bir TBMM’ni gerçekleştirerek çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak istiyoruz” dedi. Törene gazeteciler dahil 33 kişi katıldı.
TOPTAŞ, CHP TÖRENİNE KATILMADI
CHP’nin 23 Nisan’ı az kişiyle kutlamasının nedeninin, geçen hafta gerçekleştirilen ve seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantı olduğu yorumu yapıldı. Geçen hafta yapılan toplantıda, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ü “Cemaat’le pazarlık” yaptığını söylemiş, Görgöz ise kendisinin pazarlık gibi bir eylemin içine hiçbir zaman girmeyeceğini belirtmişti. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın ise toplantıda sessiz kaldığı belirtilmişti. Toptaş, Atatürk Spor Salonu’ndaki resmi kutlamalara gelmesine rağmen, CHP’nin düzenlediği kutlamaya iştirak etmedi.
GENÇLİK
KOLLARI’NDAN ÇIKAN TARTIŞMA
CHP’de, asıl tartışma ise bundan sonra yaşanacak. Gençlik Kolları’na yeni üye olmak isteyenlerin üyeliklerinin kabul edilmediği; İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği’nden icazet alınmasının istendiği gibi iddialar ortaya atılırken; bir taraftan da yeni Gençlik Kolları üyelerinin partinin önde gelen siyasetçilerine “parti disiplinine ve uslübuna yakışmayacak biçimde” eleştirdiği öne sürülüyor. Bu tartışma, Gençlik Kolları’na hâkimiyet üzerinden, partinin bütününe hâkim olma isteğine ayna tutuyor.
1 MAYIS NEREDE KUTLANACAK
Öte yandan CHP’deki bir tartışma da 1 Mayıs’ın “nerede ve nasıl” kutlanacağı ile ilgili. Bir kesim mevcut İl Yönetimi’ni, “Emek Partisi’nin kuyrukçusu” olarak ilan ederken; başka bir kesim de Emek Partisi yöneticileriyle CHP Merkez İlçe yöneticilerinin görüştüğünü öne sürüyor. Buna kanıt olarak da CHP’de Merkez İlçe Başkan Adayı olan Mustafa Karanfil’in, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden paylaştığı, 20 Nisan tarihli Yeşilpark Toplantısı’na dair fotoğraflar gösteriliyor. CHP’de, “1 Mayıs’ı Taksim’de mi, Türk-İş’le birlikte Yeşilyol’da mı, Eğitim-Sen’le birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda mı kutlayalım” soruları soruluyor.
KIRILMA YAŞANABİLİR
1 yıl içinde hem Cumhurbaşkanlığı, hem de Genel Seçimleri görecek olan Türkiye’de, CHP’nin Afyonkarahisar Teşkilatı’nda kırılma yaşanıp yaşanmayacağı ise merak konusu. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer’in, seçimden önce ve sonra yaşananları CHP Genel Merkezi ile paylaşacakları öne sürülüyor.
MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme