• Haberler
  • Siyaset
  • Parsak'tan Köksal'a destek sözü – Kocatepe Gazetesi

Parsak'tan Köksal'a destek sözü – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, kiraz üreticilerinin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma yaptı. Kiraz üreticilerinin artan maliyetler, olumsuz hava koşulları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Parsak, kirazın stratejik ürün olarak ele alınmasını ve ağaç başına üreticilere destek verilmesini istedi. Kiraz üreticilerinin yaşadığı sorunlar Meclis'e taşındı. MHP MYK [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, kiraz üreticilerinin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yaptı. Kiraz üreticilerinin artan maliyetler, olumsuz hava koşulları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Parsak, kirazın stratejik ürün olarak ele alınmasını ve ağaç başına üreticilere destek verilmesini istedi. Kiraz üreticilerinin yaşadığı sorunlar Meclis’e taşındı. MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, dünya kiraz üretiminin yüzde 20’sinin Türkiye’de üretildiğine dikkat çekerek bu konuda devletin gerekli girişimlerde bulunmasını talep etti.
Konuşmasında CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın konuyla ilgili bir mektubuna da değinen Parsak, “Bu noktada CHP Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Burcu Köksal’ın konuyla ilgili birkaç hafta önce tarafımıza ulaşan mektubuna buradan cevap vermek ve kiraz üreticilerimizin sorunlarının giderilmesine yönelik bir girişime, prensipte desteklediğimi ifade etmek isterim” dedi. Afyonkarahisar’ın menfaatleri söz konusu olduğunda siyasi farklılıkların bir kenara bırakılması ve Afyonkarahisar için ortak hareket edilmesi gerektiğini düşündüğünü tekrarlayan Mehmet Parsak, “Ancak kendisinin ve diğer 3 Afyonkarahisar Milletvekilinin de geçtiğimiz ay verdiğim Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun Teklifimi desteklemesini beklerdim” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

İSTİKLAL MADALYASI, ZAFER’E YETİŞEBİLİR

Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyleyen Parsak, “Bu vesile ile zaferin ve ulusal kurtuluş mücadelemizin zafer kalesi Afyonkarahisar’a İstiklal Madalyası verilmesinin gereğini ve önemini bir kez daha vurgulamak isterim. Henüz hiçbir şey için geç değildir, Meclisin konuyu hızlı bir şekilde ele alması ile Afyonkarahisar’ın İstiklal Madalyası, her yıl Ağustos ayı sonunda törenlerle kutladığımız Zafer Haftası’na yetişecektir” dedi.

Bakmadan Geçme