• Haberler
  • Siyaset
  • Parsak'tan bir dizi soru: Maden ruhsatları, termik santral, taşeron işçiler…

Parsak'tan bir dizi soru: Maden ruhsatları, termik santral, taşeron işçiler…

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, devam etmekte olan 2016 yılı bütçe görüşmelerinin 4. turunda, bağlı kurumlarının bütçeleri görüşülen EnerjiveTabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na birçok soru sordu.Parsak, 'Maden ruhsatlarının, Maden Kanunu’na aykırı olarak Başbakanlık denetimine bağlanması uygulamasına ne zaman son verilecek, [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, devam etmekte olan 2016 yılı bütçe görüşmelerinin 4. turunda, bağlı kurumlarının bütçeleri görüşülen EnerjiveTabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na birçok soru sordu.
Parsak, “Maden ruhsatlarının, Maden Kanunu’na aykırı olarak Başbakanlık denetimine bağlanması uygulamasına ne zaman son verilecek, Başta İscehisar olmak üzere mağduriyetler ne zaman giderilecektir” dedi.
Milletvekili Mehmet Parsak, Enerji veTabii Kaynaklar Bakanı’na ikinci soru olarak ise Dinar’da yapılacağı belirtilen termik santrali sordu. Santralin enerji ve kömür potansi yeli ile çevreye olası etkilerinin araştırılıp araştırılmadığını sorgulayan Parsak, “AKP Milletvekilleri tarafından Dinar’da yapılacağı beyan edilen termik santralin kömür ve enerji potansiyeli işe çevreye olası etkileri konusunda bir çalışma varmıdır? Bu Santralin yapımına ne zaman başlanacaktır “dedi.
Parsak’ın soruları şöyle:
“Afyonkarahisar’daki göçü durdurmak için hangi tedbirler alınacaktır? Tarafınızca defalarca açılışı yapılan Hocalar Yeşilhisar Barajı’nın yapımına ne zaman başlanacaktır? Gelen taleplere, yörede MHP’nin birinci parti olmasından hareketle ‘Oyu kime verdiyseniz barajınızı da o yapsın’ dediğiniz doğru mudur? Fidan dikiminde 6 aylık işçilerin kullanıldığı doğrumudur?” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme