Parsak: MHP'nin fendi AKP'yi yendi

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Şubat ayı içerisinde hazırlanarak TBMM'ye sunulan, 'çocuk istismarının araştırılmasına dair Meclis Araştırma Komisyonu kurulması' teklifinin, büyük tartışmalar sonucunda hedefine ulaştığına dikkat çeken Mehmet Parsak, 'Milliyetçi Hareket Partisi olarak geride bıraktığımız Şubat ayı içerisinde, AKP hükümetleri döneminde hızla artan çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının araştırılmasına yönelik bir önerge vermiştik. Bu araştırma önergesi, [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Şubat ayı içerisinde hazırlanarak TBMM’ye sunulan, “çocuk istismarının araştırılmasına dair Meclis Araştırma Komisyonu kurulması” teklifinin, büyük tartışmalar sonucunda hedefine ulaştığına dikkat çeken Mehmet Parsak, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak geride bıraktığımız Şubat ayı içerisinde, AKP hükümetleri döneminde hızla artan çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının araştırılmasına yönelik bir önerge vermiştik. Bu araştırma önergesi, geçtiğimiz günlerde TBMM gündemine geldi ve yine son dönemde Ensar Vakfı’nda 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunulması iddiaları ile birlikte büyük tartışmalara neden oldu ancak sonuç olarak MHP’nin fendi AKP’yi yendi” dedi.
MHP’nin verdiği Araştırma Önergesi’nin AKP Milletvekillerinin oyları ile reddedilmiş sayıldığına dikkat çeken Parsak, “Sayıldı diyorum çünkü oylamanın yapıldığı sırada önergeye ‘evet’ oyu kullanan muhalefet milletvekillerinin sayısı, ‘hayır’ oyu kullanan AKP milletvekillerinden daha fazlaydı, dolayısı ile aslında bizim önergemiz aslında kabul edilmişti. Ancak bu durum, o an için oturumu yöneten AKP’li Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından yok sayıldı ve önergemizin kabul edilmediği söylendi. Meclis Başkanvekili Aydın’ın bu haksız ve taraflı tutumu Meclis’te büyük tartışmalara neden oldu ve bu tartışmalar kısa sürede ülke gündemine sıçradı. Bu olay, AKP’nin demokrasi anlayışını ortaya koyması açısından önemlidir” ifadelerini kullandı.
AKP’nin bu kez de çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılmaması için büyük gayret sarfettiğini ifade eden Mehmet Parsak, “AKP, bu önergemizin de kabul edilmemesi için büyük gayret gösterdi ancak oluşan toplumsal tepki sonucu inatlarından vazgeçmek ve söylediğimiz noktaya gelmek zorunda kaldılar. Sonuç olarak tüm Milletvekillerinin oyları ile böyle bir komisyonun kurulmasını olumlu buluyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Terör örgütü militanları Hacettepe Üniversitesi’nde

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, BengüTürk TV Ana Haber Programı’na canlı yayın konuğu oldu. Parsak, terör örgütü militanlarının Hacettepe Üniversitesi’ne cirit attığını belirtti

Önceki gün Hacettepe Üniversitesi’nde meydana gelen terör olaylarının birçok basın kuruluşu tarafından “karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki kavga” şeklinde haberleştirilmesine tepki gösteren MHP Milletvekili Parsak, “Olay karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası değildir. Olay, üniversitelerde yuvalanan PKK militanlarının, milliyetçi, vatansever öğrencilere durmadan saldırmalarıdır” dedi.
Hacettepe Üniversitesi’nde meydana gelen olayların bir ilk olmadığına dikkat çeken Mehmet Parsak, “AKP’nin ‘çözüm’ adı altında yürüttüğü ‘ihanet’ politikalarının bir sonucu olarak bölücü PKK militanları, üniversitelerimizi işgal etmiş durumdadır. Bölücü örgüt militanları dün Ege Üniversitesi’nde, Boğaziçi Üniversitesi’nde, Ankara Üniversitesi’nde benzer eylemler yapmışlardı. Bu kalleş eylemlerde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu şehit verdik. Her yere Apo posterleri ve PKK bayrakları asan, üniversitelerinde eğitimlerini tamamlamaya çalışan öğrencilere saldıran bu teröristlere ‘dur’ diyecek bir rektör, bir İçişleri Bakanı ne yazık ki yok” şeklinde konuştu.
Olayda yaralanan PKK’lı öğrencilerin ziyaretine ilk önce CHP Ankara İl ve Çankaya İlçe yöneticileri ile CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve CHP’den ihraç edilen Ankara bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın koştuğuna dikkat çeken Mehmet Parsak, “CHP’nin bu tür yapılara karşı tavrını netleştirmesi gerekiyor. Mesele sağ-sol meselesi değildir. Ellerinde sözde PKK bayrakları ve Apo posterleri ile eylem yapan öğrencileri cesaretlendirmek bir milletvekiline yakışmaz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme