Parsak: Gensoru önergesini kabul edemeyiz

HDP'nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yargı erkini baskı altına aldığı ve yönlendirdiği, kuvvetler ayrılığı ilkesine ve Anayasa’ya aykırı yaklaşımlarda bulunduğu iddiasıyla verdiği gensoru kapsamında MHP adına konuşan Mehmet Parsak, konuşmasına MHP’nin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş'i vefatının 19. yılında rahmetle anarak başladı. Alparslan Türkeş'in Türk Dünyasının efsanevi lideri olduğunu kaydeden Parsak, 'Her dönemde 'dürüst Devlet adamı' [&hellip]

HDP’nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yargı erkini baskı altına aldığı ve yönlendirdiği, kuvvetler ayrılığı ilkesine ve Anayasa’ya aykırı yaklaşımlarda bulunduğu iddiasıyla verdiği gensoru kapsamında MHP adına konuşan Mehmet Parsak, konuşmasına MHP’nin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş’i vefatının 19. yılında rahmetle anarak başladı. Alparslan Türkeş’in Türk Dünyasının efsanevi lideri olduğunu kaydeden Parsak, “Her dönemde “dürüst Devlet adamı” olarak hatırlananTürk Milleti’nin son Başbuğ’u Alparslan Türkeş’i vefatının 19’uncu yılında rahmet, minnet ve özlem ile anıyorum” dedi.
“HESABINI VERİRSİNİZ”
Parsak, “Adaletsizlik, yoksulluk ve açlıktan da önde gelen ve asla müsamaha gösterilmeyecek bir kavramdır. Yollar yapabilirsiniz, devlet kaynakları üzerinden insanlara ekmek-yemek ve hatta rant da dağıtabilirsiniz, bu tür durumları siyasi propagandanızın ana omurgası haline de getirebilirsiniz ancak herkes için adaleti sağlayamadığınız sürece gerçek anlamda iktidar olamazsınız ve bu durumun hesabını da bir gün mutlaka verirsiniz” diye konuştu.
“BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ”
HDP’nin vermiş olduğu gensoru önergesinin art niyetli ve terörle mücadelenin önünü kesmeye yönelik olduğunu kaydeden Parsak, “MHP’nin tarihinde dolaylı veya doğrudan terör destekçiliği asla bulunmaz ve bundan sonra da bulunmayacaktır. MHP olarak, devlet yönetimini elinde bulunduranların bize her türlü eziyetine rağmen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne kusursuz bağlılığımız devam edecektir” sözleriyle MHP’nin gensoruya olumsuz oy kullanacağının sinyallerini verdi.
“AKP’NİN KARNESİ ORTADA”
AKP hükümetlerinin, terörle mücadele konusu başta olmak üzere adaletsizlik karnesinin herkes tarafından bilindiğine dikkat çeken Milletvekili Parsak, “Terörle müzakere etmekten, terörle mütareke etmekten, terörle mücadele etmeye fırsat bulamayan AKP hükümetlerinin, terörün kanlı ve kalleş yüzünü bir kez daha görünce aklı başına gelmiş, AKP hükümeti yeterince kararlı ve samimi olmasa da terörle mücadele etmeye girişmiştir. Bu şartlar altında AKP’nin yarım ağız da olsa yaptığı terörle mücadeleyi akamete uğratacak bir yaklaşım en azından Milliyetçi Hareket Partisi’nden beklenmemelidir” ifadelerini kullandı.
“AKP’NİN ÜVEY KARDEŞİ”
AKP hükümetleri tarafından yargı ve adalet mekanizmalarını bozmaya ve değiştirmeye yönelik olarak sürdürülen politikaların, Türk Milleti’nin hafızasından asla silinmeyeceğinin altını çizen Mehmet Parsak, “HSYK ve Anayasa Mahkemesi’nin yapısı 2010 Anayasa Referandumu ile değişmişken, AKP, ‘17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması’ sonrasında bu kurumlara ‘kanun’ yolu ile müdahaleden kaçınmamıştır. Yine Balyoz, Ergenekon gibi isimlerle anılan sözde darbe teşebbüsleri kapsamında yürütülen operasyonlar sonucunda hükümet yetkililerince ‘pardon’denilmiş ve sürecin sorumlusu olarak bugün AKP tarafından ‘paralel yapı’ olarak adlandırılan, aslında AKP’nin üvey kardeşi, dönemin ‘yavru iktidarı’ işaret edilmiştir” dedi.
“YARGIYA GÜVEN
YERLERDE SÜRÜNÜYOR”
Türkiye’de yargıya güvenilirlik endeksinin yerlerde süründüğünü vurgulayan Mehmet Parsak, “Müvekkiller tarafından, basit bir boşanma davasında bile avukatlara ‘hâkimi tanıyor musun?’ gibi soruların sorulması, Türk yargı sisteminin içine düşürüldüğü durumu açıkça ortaya koymaktadır.AKP döneminde hâkim ve savcı sınavlarındaki fişleme ve kayırma iddiaları, “17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması” başta olmak üzere hemen hemen her kritik davada değiştirilen hâkimler, görevden alınan savcılar, içi boşaltılan ve uygulanamaz hale getirilen kanunlar, Türk adaletinin son durumunu ortaya koyması açısından hayati önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
“ACİLEN ADIM ATILMALI”
MHP’nin dilekçesinin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen Karma Komisyon bünyesinde bekleyen terör suçları ile ilgili dokunulmazlık dosyalar�� hakkında halen herhangi bir işlem yapılmadığını kaydeden Mehmet Parsak, “MHP’nin 3 Mart 2016 tarihli başvurusu üzerine AKP iktidarı adeta kulaklarını kapatmış ve bizim haklı başvurumuzu görmezden gelmiştir. Sayın Başbakan’ın kameralar karşısında değil Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde meydan okumasını bekliyor, terör suçları ile ilgili dokunulmazlık dosyalarının işleme alınması adına yaptığımız başvuru hakkında acilen bir adım atılmasını buradan tekrar dile getiriyorum” dedi.
HDP’NİN GENSORU
ÖNERGESİ ART NİYETLİDİR
HDP’nin vermiş olduğu gensoru önergesinin adeta “neden terörle mücadele ediliyor” anlamında olduğunu vurgulayan Parsak, “Biz bu gensoru önergesini kabul edemeyiz. Bize göre bir gensoru verilecekse ‘terörle neden yeterince mücadele edilmiyor” mahiyetinde olmalıdır” sözleriyle HDP önergesine olumsuz oy vereceklerini ifade etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme