• Haberler
  • Genel
  • PARKHAYAT'TA başarılı ameliyat: Kalbe yerleşmiş tümör başarılı bir operasyonla çıkartıldı

PARKHAYAT'TA başarılı ameliyat: Kalbe yerleşmiş tümör başarılı bir operasyonla çıkartıldı

Kalp damar ameliyatlarında 'Zafer Bölgesi'nin öncü hastanesi olan PARKHAYAT Kalp Damar Cerrahisi Kliniği yine özellikli bir kalp ameliyatına imza attı   PARKHAYAT Hastanesi'nde hastanın yapılan tetkiklerinde kalbinin sol kulakçığında hareketli bir kitle bulunduğu tespit edildi. Kalp tümörü teşhisiyle acil ameliyata alınan 54 yaşındaki erkek hastanın, kalbinin sol kulakçığından 5 santimetre boyutunda tümör çıkarıldı. Kalbin sol [&hellip]

Kalp damar ameliyatlarında “Zafer Bölgesi”nin öncü hastanesi olan PARKHAYAT Kalp Damar Cerrahisi Kliniği yine özellikli bir kalp ameliyatına imza attı

PARKHAYAT Hastanesi’nde hastanın yapılan tetkiklerinde kalbinin sol kulakçığında hareketli bir kitle bulunduğu tespit edildi. Kalp tümörü teşhisiyle acil ameliyata alınan 54 yaşındaki erkek hastanın, kalbinin sol kulakçığından 5 santimetre boyutunda tümör çıkarıldı. Kalbin sol kulakçığını tamamen dolduran ve iki kulakçık arasındaki duvara oturmuş olan kitle dikkatli bir şekilde tek parça olarak çıkarıldı. Hastanın kendi kalp zarı (Perikard denilen kalbi çevreleyen zar özel bir işlemden geçirilerek yapay bir yamaya ihtiyaç kalmadan) kullanılarak iki kulakçık arasında tekrardan bir duvar oluşturuldu.
“KALP TÜMÖRÜ FELCE NEDEN OLABİLİR”
Parkhayat Kalp ve Damar Cerrahisi kliniği tarafından yapılan açıklamada, “Çekilen beyin tomografisi ve MR sonucunda hastanın beyninde parçalı şekilde, pıhtıdan etkilenmiş alanlar olduğu saptandı. Kalpten beyne pıhtı atmış olabileceği gözönüne alınarak yapılan kalp ultrasonunda (ekokardiyografi), kalbinin sol kulakçığını dolduran hareketli bir kitle olduğu tespit edildi. Felç sebebinin kalbindeki bu kitle olduğu anlaşılan hasta acil operasyona alındı.” denildi.
“HASTANIN KENDİ KALP
ZARINDAN DUVAR YAPILDI”
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Hastanın tekrar felç geçirme riski bulunduğu, bu nedenle de operasyon hazırlıklarının ivedilikle tamamlanarak kalp ameliyatına alındığı bildirildi. Gerçekleştirilen operasyonda, kalbin sol kulakçığını tamamen dolduran ve iki kulakçık arasındaki duvara oturmuş olan kitle dikkatli bir şekilde tek parça olarak çıkarıldı. Hastanın kendi kalp zarı kullanılarak iki kulakçık arasında tekrardan bir duvar oluşturuldu. Ameliyat sırasında yapılan ekokardiyografide sol kulakçıktaki kitlenin tamamen temizlendiği ve yeniden oluşturulan duvarda herhangi bir kaçak olmadığı görüldü.”
“KALP TÜMÖRLERİ ÇOK NADİR
GÖRÜLEN HASTALIKLARDANDIR”
Kalp tümörlerinin çok nadir görülen hastalıklardan olduğu belirtilen açıklamada, “Kalp tümörleri genelde kalp dışındaki belirtilerinden dolayı tanı almaktadırlar. Hastalar sıklıkta tümörden kopan küçük parçaların herhangi bir damarı tıkamasına bağlı belirtiler gösterir. Geçici veya kalıcı hasarla (felç) ortaya çıkar. Çarpıntı, nefes darlığı, çabuk yorulma, bayılma atakları, karında sıvı birikmesi ve bacaklarda şişlik gibi bulgularda verebilir.” ifadelerini yer verildi.
KALP TÜMÖRLERİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Kalp tümörlerinin tedavisinin cerrahi olduğu ifade edilen açıklamada, “Tanı konulduktan sonra ameliyatı hemen yapmak gerekir. Ameliyat sırasında tümör bağlı olduğu normal doku ile birlikte çıkarılır. Kalp tümörü olan hastaların dikkatli ve detaylı tetkik edilerek; alanında uzman üstün teknolojik donanımlara sahip merkezlerde tedavi edilmeleri gerekmektedir. Kalp tümörü olan hastaların tanı koyma süreci, ameliyat öncesi hazırlığı, ameliyatı ve ameliyat sonrası yoğun bakım takibi büyük bir tecrübe ve özen gerektirmektedir. Parkhayat Kalp Damar Cerrahisi kliniği alanında tecrübeli uzman kadrosu ile birçok özellikli kalp ameliyatını titizlikle gerçekleştirmektedir.” denildi.

Bakmadan Geçme