• Haberler
  • Genel
  • Parkeleri mahalle sakinleri söktü – Kocatepe Gazetesi

Parkeleri mahalle sakinleri söktü – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer’in bazı sokaklardaki yol çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamanın yanlış bilgilerden oluştuğunu ifade etti. Çoban söz konusu mahallelerde Belediyeden habersiz bir şekilde mahalle sakinlerince parkelerin söküldüğünü söyledi “ZAHMET EDİP SORSAYDI KONUYU ÖĞRENİRDİ”Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer’in hiç bir araştırma yapmadan talihsiz [&hellip]

Parkeleri mahalle sakinleri söktü

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer’in bazı sokaklardaki yol çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamanın yanlış bilgilerden oluştuğunu ifade etti. Çoban söz konusu mahallelerde Belediyeden habersiz bir şekilde mahalle sakinlerince parkelerin söküldüğünü söyledi

“ZAHMET EDİP SORSAYDI KONUYU ÖĞRENİRDİ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer’in hiç bir araştırma yapmadan talihsiz bir açıklamada bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Sayın Ecer, zahmet edip bizlerden yada Belediye Fen işleri Müdürlüğü çalışanlarından herhangi birisiyle telefonla dahi görüşse idi konunun içeriğini rahatlıkla öğrenebilirdi” dedi.
“MAHALLELİ OLDU
BİTTİYE GETİRDİ”
Afyonkarahisar’ın Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu bölgesi içinde kalan mahallelerinin sokaklarındaki çalışmaların Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izinleri ile yapıldığını hatırlatan Başkan Çoban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Mehmet Ecer konu ile ilgili hiçbir araştırma yapmadan talihsiz bir açıklamada bulunmuştur. Zahmet edip bizlerden, Belediye Fen işleri Müdürlüğü çalışanlarının herhangi birisiyle telefonla dahi görüşse idi konunun içeriğini rahatlıkla öğrenebilirdi. Bahse konu Mahallelerde Belediyemiz 6 aydan beri gece–gündüz çalışmaktadır. Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izni olmadan ve Belediyeden habersiz bir şekilde mahalle sakinlerince Kenanoğlu Dar Sokak ve Hocazade Sokağın parkeleri sökülmüş, oldu bittiye getirilerek beton parke döşenebileceği zannedilmiştir.”
“O KADAR KOLAY
OLSAYDI BİZ YAPARDIK”
Kazı çalışmasının belediye tarafından yapılmadığını ifade eden Çoban, “Bu iş bu kadar kolay olsaydı iş makinelerimizle Belediye olarak biz yapar çok kısa bir süre içinde beton parke kaplar geçerdik. Sayın Mehmet Ecer’in göreve çağırmasıyla değil zaten programımızda olan Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Bölgesi dışındaki Kenanoğlu Dar Sokak Hacı Yahya Mahallesinin diğer sokaklarında olduğu gibi beton parke olarak yapılacaktır. Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu bölgesi içinde kalan Hocazade Sokak ise eski haline getirilecektir. Gazete haberlerinde bahsedildiği gibi bahsi geçen yollardaki kazı çalışması kesinlikle Belediye tarafından değil vatandaşlarca yapılmıştır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme