PARK HAYAT'ta 'anahtar deliği' by-pass

Park Hayat Hastanesi, Kalp Sağlığı Merkezi'ne göğüs ağrısı ve yanma gibi koroner şikayetlerle kısa aralarla başvuran hastalara ilk muayene ve tetkiklerin ardından koroner anjiyografi yapıldı.Anjiyografi sonuçlarına göre koroner by-pass ameliyatı olmaları gereken hastaların durumunu inceleyen Dr. Erdinç Naseri, her iki hastanın da ameliyatını halk arasında 'anahtar deliği yöntemi' olarak da bilinen 'küçük kesi operasyonu' ile [&hellip]

Park Hayat Hastanesi, Kalp Sağlığı Merkezi’ne göğüs ağrısı ve yanma gibi koroner şikayetlerle kısa aralarla başvuran hastalara ilk muayene ve tetkiklerin ardından koroner anjiyografi yapıldı.
Anjiyografi sonuçlarına göre koroner by-pass ameliyatı olmaları gereken hastaların durumunu inceleyen Dr. Erdinç Naseri, her iki hastanın da ameliyatını halk arasında ‘anahtar deliği yöntemi’ olarak da bilinen ‘küçük kesi operasyonu’ ile yapmaya karar verdi.
By-Pass ameliyatları gerçekleşen C.C. ve  T.K. iki gün sonra sağlıklarına kavuşarak taburcu oldular.
HASTA SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI
Afyon’da ilk kez uygulanan ‘küçük kesi operasyonu’ yöntemiyle ameliyatları gerçekleştiren Dr. Erdinç Naseri, yaptığı açıklamada bu yöntemle yapılan operasyonlarla ilgili bilgi verdi.
Dr. Naseri, göğüs kafesinde kaburgaların birleştiği nokta olan ve halk arasında ‘iman tahtası’ olarak bilinen göğüs kemiğinin kesilmediği kaburgalar arasında sadece 5-6 santimlik bir kesikten girilerek gerçekleştirilen operasyonun hasta sağlığı ve yaşam kalitesi açısından büyük faydalar sağladığını söyledi.
Klasik yöntemle gerçekleştirilen by-pass ameliyatlarına göre bu yöntemle gerçekleştirilen operasyonlarda hastaların çok daha az süre yoğun bakımda kaldığı ve nekahat döneminin de daha kısa sürede geçirildiğini söyleyen Dr. Erdinç Naseri, çok küçük bir kesi ile yapılan operasyonda kanama en aza indirildiği için hastanın ağrılarının da en aza indiğini söyledi.
DAHA HIZLI İYİLEŞME SÜRECİ
Bir-kaç damara by-pass uygulanılabilen ve akciğer problemlerinin de en aza indiği bu yöntemle yapılan ameliyatlar sonrasında hastanın çok daha çabuk taburcu olarak, en kısa sürede normal yaşama dönerek günlük aktivitelerini yapabildiği belirten Dr. Naseri, hastaların bedenen çalışılan ‘ağır’ diye nitelenebilecek bir iş yapıyor olsa bile en geç bir-iki hafta içinde işinin başında olabileceğini söyledi. Dr. Naseri yöntemin yadsınamaz bir başka üstünlüğünün de hastaya sağladığı ‘psikolojik iyilik hissi’ olduğunu söyledi.
Klasik by-pass operasyonlarındaki ağrılı ve endişeli geçen uzun iyileşme süreleri ile vücuttaki büyük kesi yerlerinin, kalıcı izler bırakan uzun dikişlerin hastalar üzerinde travmatik etkiler yaratabildiğine de dikkat çeken Dr. Naseri, bu yöntemde küçük kesi ile ağrısız, endişesiz geçen bir nekahet döneminin iyileşme sürecini daha da hızlandırdığını söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme