Park Hayat’tan tüp bebek atagı

Afyonkarahisar Özel Park Hayat Grubu bünyesindeki Tüp Bebek Merkezi Eylül ayından itibaren hizmete başladı   Afyonkarahisar Özel Park Hayat Grubu Tüp Bebek Merkezi tanıtımtoplantısı dün sabah BigChefs'de yapıldı. 'HİZMET ZİNCİRİNE TÜP BEBEK MERKEZİDE EKLENDİ' Toplantının açılışını Özel Park Hayat Hastanesi Tıbbi Hizmetler Direktörü Dr. Alev Türe yaptı. Dr. Türe, bölgede sağlık lideri olan Özel Park [&hellip]

Afyonkarahisar Özel Park Hayat Grubu bünyesindeki Tüp Bebek Merkezi Eylül ayından itibaren hizmete başladı

Afyonkarahisar Özel Park Hayat Grubu Tüp Bebek Merkezi tanıtımtoplantısı dün sabah BigChefs’de yapıldı.
“HİZMET ZİNCİRİNE TÜP BEBEK MERKEZİDE EKLENDİ”
Toplantının açılışını Özel Park Hayat Hastanesi Tıbbi Hizmetler Direktörü Dr. Alev Türe yaptı. Dr. Türe, bölgede sağlık lideri olan Özel Park Hayat Grubu’nun kaliteli sağlık hizmetlerini Tüp Bebek Merkezi ile taçlandıracağını söyledi. Afyonkarahisar halkına kaliteli ve güzel hizmet vermeyi düstur edindiklerini belirten Türe, “Kaliteli ve yeterli sağlık hizmeti anlayışımızı Tüp Bebek Merkezi ile devam ettiriyoruz. Tüp Bebek Merkezimizin açılışında çok büyük emekleri olan ve bundan sonra hizmetleri ile devam edecek olan merkezin sorumlusu Doçent Dr. Mesut Köse ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.
“PARK HAYAT GRUP TÜP BEBEK MERKEZİ İLERİ TEKNOLOJİYE SAHİP”
Özel Park Hayat Grubu Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Doçent. Dr. Mesut Köse merkez hakkında bilgiler verip merak edilen soruları cevaplandırdı. Park Hayat Sağlık Grubu’nun şehrin hem sağlık, hem eğitim alanında lideri konumunda olduğuna değinen Dr. Köse, “Bilindiği üzere Özel Park Hayat Grubu otel yatırımlarıyla da yakın zamanda inşallah turizm alanında da lider konuma gelecektir. Eylül ayında hizmete giren Tüp Bebek Merkezimizileri teknoloji seviyesindedir. Bilindiği üzere tüp bebek doğal yollarla gebe kalmakta zorluk çeken çiftlerin bebek sahibi olmasına yardımcı olan bir tedavi yöntemidir. Yaklaşık 40 yıldan uzun süredir dünyada ve ülkemizde başarı ile uygulanan bu tedavi yöntemi ile sperm ve yumurta hücresi teknolojik laboratuvar ortamlarında birleştirilerek embriyo oluşturulmaktadır. Bu embriyo anne karnına nakledilerek çiftin bebek sahibi olması sağlanır. Bu tedavi ciddi bir teknoloji ve bu teknolojiyi kullanabilecek deneyimli ve başarılı bir ekiple gerçekleştirilir.” dedi.
“TÜP BEBEK
MERKEZİ SGK İLE ANLAŞMALI”
Doçent Dr. Mesut Köse, Özel Park Hayat Grubu bünyesinde çok ileri teknolojiye sahip cihazlar ve donanımla son derece güzel bir Tüp Bebek Merkezi oluşturduklarını söyledi. Dr. Köse, “Tüp Bebek Merkezi olarak hizmet vermeye başladık. İnşallah başarılı, güzel sonuçlarla bölgemize ve ülkemize hizmet etmenin onurunu yaşamaya devam edeceğiz. Eylül ayı itibariyle Tüp Bebek Merkezimize hasta kabulüne başladık. Bilinmeli ki tüp bebek tedavisi için artık hastalarımızın il dışına gitmesine gerek yok. Farklı illerde zaman ve yüksek meblağlar ödenmesine artık gerek yok. Tüp bebek tedavisini Afyonkarahisar sınırları içerisinde Park Hayat Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde son teknoloji ve tedavi imkanlarıyla sağlıyoruz. Hastanemizin SGK ile anlaşması olduğu için tüp bebek tedavisi giderinin büyük bir kısmını ödemektedir.” diye konuştu.
“OTEL YATIRIMIDA PLANLANIYOR”
Özel Park Hayat Grubu yatırımları kapsamında bir otel inşasının düşününldüğünü kaydeden Köse, “Henüz tarih netlik kazanmamakla birlikte bu yatırımın 2 yıllık bir zaman zarfında tamamlanması öngörülmektedir. Otelimizin hizmete alınmasıyla birlikte il dışından, başka illerden, ilçelerden gelecek hastalarımız ve yakınlarının barınma ihtiyacını karşılamış olacağız.” şeklinde konuştu.
“KOVİD-19 ÜREME SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR”
Dr. Mesut Köse basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgının üreme sağlığına etkilerini anlatan Köse, “Kovid-19 bilindiği üzere son yapılan çalışmalarda sperm parametrelerini son derece olumsuz yönde etkilemektedir. Bu enfeksiyonu geçiren hastalar üzerinde yapılan araştırmalar bu veriyi ortaya koymuştur. Bu nedenle enfeksiyon geçirmemiş ve üreme sürecini tamamlamamış erkeklere spermlerini dondurulmasını öneriyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“TEDAVİ OLACAKLAR
VE GEBELER
MUTLAKA AŞILANMALI”
Dr. Mesut Köse, Kovid-19 küresel salgınının devam ettiği gerçeğinin göz önüne alınarak ailesini henüz tamamlamayan çiftler için enfeksiyon geçirmemiş spermlerin dondurulmasının önemine değindi. Salgınla mücadele ve üreme sağlığı açısından aşılanma zorunluluğunun altını çizen Dr. Köse şu ifadeleri kullandı: “Biz ailesini tamamlanmamış çiftlere öncelikle aşı olmalarını şiddetle öneriyoruz. Bu vesileyle hem tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyan çiftlere hem de gebelere Covid-19 aşısını mutlaka yaptırmalarını, eksik dozu olanlarında dozlarını tamamlamalarının önemini bir kez daha vurguluyoruz.”
“KULLANILAN MALZEMELER
DÖVİZE ENDEKSLİ”
Tüp bebek tedavisinin son derece hassas, zahmetli bir süreci kapsadığını iler teknoloji gerektirdiğini açıklayan Dr. Köse şöyle konuştu: “İleri teknoloji ve kullanılan malzemelerin tümü yurt dışı kaynaklı euro ve dolar üzerinden dövize endekslidir. Hassas nanoteknolojiler kullanılmaktadır. Dolayısıyla tüm hastanelerde bu düzeni kurmak çok mümkün değildir. Tüp bebek tedavisini Sağlık Bakanlığı belirli standartlar çerçevesinde takip etmektedir. Özel Park Hayat Hastanesi’nde Tüp Bebek Merkezini kurduk.”
“GEBELİKTE KOVİD-19
22 KAT DAHA RİSKLİ”
Sperm, yumurta, embriyo dondurma talebinin Park Hayat Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde gerçekleştirilebildiğini açıklayan Dr. Köse şunları söyledi: “Üreme hücrelerini dondurma işlemini Tüp Bebek Merkezi olarak yapabiliyoruz. Bu konu üreme sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Bu durumda olan kişilere şiddetle önerim; Gebelik sürecinde enfeksiyon geçiren bir kadın 22 kat daha fazla ölüm riskini taşır. İşte bu nedenle risksiz dönemlerde yani ilk 3 aydan sonra Kovid- 19 aşısının yapılmasını şiddetle öneriyoruz. Hatta tüp bebek tedavisi ünitesinde de gebelik planlayan tüm hastalarımıza ön planda aşılarını tamamlamalarını öneriyoruz. Çünkü bu süreçte beklenmedik bir enfeksiyon hem sonuçları etkiliyor hem de çok tahmin edilemeyen sorunları karşımıza çıkarabiliyor.”
“TÜP BEBEKTE MALİYETİ HASTANIN DURUMU BELİRLİYOR”
“Uygulanan teknolojiler ve çiftten çifteuygulamalar, vakadan vakaya farklılık gösterir.” diyen Köse şunları kaydetti: “Mesela çifte yapılan genel değerlendirme sonrası bir tedavi planı oluşturulur. Bu tedavi planının maliyeti çiftle paylaşıldıktan sonra verilecek kararla yola çıkıyoruz. Bugünün şartlarında, normal bir seyirde Türkiye’de tüp bebek tedavisi yaklaşık 10 bin TL civarındadır. Ancak bunun vakaya, kişiye göre değişeceğini belirtmekte yarar görüyorum. Kullanılan malzemelerin hepsi yurtdışından gelmedir. Net dolar üzerinden alınan bu ürünlerin maliyetleri yüksektir. Keşke milli imkanlarla bunlar geliştirilebilse. Daha ucuza mal edilebilse. SGK ortalama bu fiyatın üçte biri gibi bir oranı karşılıyor. Ortalama bir tüp bebek merkezinin kurulum maliyeti yaklaşık 5-6 milyon civarındadır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme