Park Hastanesi Akşehir'de 'Hayat' buldu

Park Hastaneleri Grubu tarafından Akşehir’e yapılan yeni hastane geniş katılımlı bir törenle dün hizmete girdi. 2 Hastane, 2 okul ve 1 tıp merkezi ile 740 çalışanına istihdam sağlayan Park Hastaneleri Grubu, yeni yapılanması doğrultusunda 'Park Hayat Grubu' olarak adlandırılacak Afyonkarahisar'ın sağlık alanındaki yüz aklarından Özel Park Hastanesi, Akşehirli vatandaşlara da hizmet etmeye başladı. 13 bin [&hellip]

Park Hastanesi Akşehir’de “Hayat” buldu

Park Hastaneleri Grubu tarafından Akşehir’e yapılan yeni hastane geniş katılımlı bir törenle dün hizmete girdi. 2 Hastane, 2 okul ve 1 tıp merkezi ile 740 çalışanına istihdam sağlayan Park Hastaneleri Grubu, yeni yapılanması doğrultusunda “Park Hayat Grubu” olarak adlandırılacak

Afyonkarahisar’ın sağlık alanındaki yüz aklarından Özel Park Hastanesi, Akşehirli vatandaşlara da hizmet etmeye başladı. 13 bin metrekarelik kapalı alana inşa edilen Akşehir Park Hastanesi, dün Akşehir’de yapılan geniş tanıtımlı bir törenle hizmete açıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya Valisi Muammer Erol, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Deftardarı Yaşar Kısa, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Esnaf Kredi Kefalet Kooparatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Afyonkarahisar ve Konya ilinden çok sayıda oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile protokol mensupları katıldı.
DÜNYANIN ORTASINA
HASTANE YAPTIK
Düzenlenen açılış töreninin ilk konuşmasını Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı yaptı. Nasrettin Hoca’nın bir fıkrasında dünyanın ortasının Akşehir olduğunu söylediğini, dünyanın ortasına hastane yapma öykülerinin 5 yıl önce başladığını aktarın Arabacı, “Bu 5 yıllık sürenin son 3 yılı inşaat ve kurulum aşamasıyla geçti ve bugüne geldik. Bugün Akşehir Park Hastanesi 13 bin metrekare kapalı alan, 103 hasta yatağıyla, akıllı bina teknolojileriyle donatılmış bir şekilde A sınıfı bir hastane olarak dizayn edilmiş bir şekilde hizmete hazır hale gelmiştir. Hastanemizde 14’ü yeni doğan yoğun bakım, 24’ü erişkin yoğun bakım yatağı olmak üzere 38 yoğun bakım yatağı, 4 ameliyathane ve bütün tıbbi branşlar için alt yapı hazırlıkları tam bir şekilde yapılmıştır. Bugün itibariyle 11 branşta hekimle başladığımız hizmetimize 2 ay içinde 18 branş ve 28 hekimle devam etmeyi planlıyoruz inşallah” dedi.
GRUB’UN YENİ İSMİ
“PARK HAYAT” OLACAK
Dr. Mustafa Enis Arabacı Park Hastaneleri Grubu’nun yeni yapılanması kapsamında bundan sonra “Park Hayat” ismini taşıyacağını da sözlerine ekledi. Park Hastaneleri Grubu’nun 2 hastane, 2 okul, bir tıp merkezi ile toplam 740 çalışanı ile hizmet verdiğini ifade eden Arabacı konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Akşehir Hastanesi’nin açılmasıyla beraber 136 olan yatak sayımız 239’a çıkmış olacak. Yıllık 280 bin olan poliklinik sayımız bir yıl içinde 400 bine çıkmış olacak diye bekliyoruz. Ayrıca bu bölgenin ticari ve sosyal hayatına önemli bir katkımız olacağını düşünüyoruz. Akşehir’e yakın olan 50 kilometrelik çevrede olan Konya’nın, Isparta’nın ve Afyonkarahisar’ın ilçeleri var. Ilgın, Yunak, Kadıhanı, Çay, Sultandağı, Yalvaç, Şarkikaraağaç, Çeltik, Tuzlukçu, Doğanhisar, Gelendost bu 50 kilometrelik çevrede. 400 binden fazla nüfus var ve biz inşallah bu bölgedeki halkımızın ilk aklına gelen özel hastane olma düşüncesindeyiz. Sağlık hizmeti sunumu yüksek sorumluluk isteyen bir alan, hem doğru, hem dürüst, hem bilgili hem de yenilikçi olmanız gerekiyor. Bunları da tamamlayan son teknolojik birimlerdir.”
HAYIRLI
UĞURLU OLSUN
AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu ise, Akşehir Özel Park Hayat Hastanesi’nin Konya’ya, Akşehir’e, Yunak’a, Tuzlukçu’ya, kısaca tüm bölgeye hayırlı olmasını diledi.
Akşehir’e tam donanımlı bir hastane kazandırılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Baloğlu, “Sizlere bu projeyi Akşehir’e kazandırdığınız için, bu konuda gösterdiğiniz emekler, gayretler için hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor, Akşehir’e hayırlı olsun diyor ve inşallah buradan kendilerine de bol, bereketli, hayırlı kazançlar olmasını diliyorum. Allah hayırlı etsin” ifadelerini kullandı.
BAKAN EROĞLU ÖVGÜ YAĞDIRDI
Açılış töreninde son konuşmayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı’yı tebrik eden Bakan Eroğlu, “Öncelikle Mustafa Enis Arabacı’yı, ailesini, babasını, gönülden tebrik ediyorum. Babası da çok değerli ağabeyimiz. Hakikaten buraya çok muhteşem bir hastane kazandırmışlar. İnşallah çok güzel hizmet verirler. Buna da yürekten inanıyorum. Ben bu hastane ile ilgili bilgileri alınca gerçekten çok gurur duydum. Esasen Afyonkarahisar’da da Park Hastanesi var, şimdi yeni adı Park Hayat oluyor. Dolayısıyla inşallah Park Hayat Hastanesi’nde, çok değerli kadrosu ile birlikte buraya inşallah güzel hizmetler verecek. Şifaya vesile olacak. Görüyorsunuz burada başta Yönetim Kurulu Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Başhekim olmak üzere çok değerli sağlık ekibi” dedi.
SAĞLIKTA MUAZZAM
MESAFE KAT ETTİK
Eroğlu, “Esasen bugün tesadüfen Polatlı’da dev bir hastanenin açılışından geldim. Ayrıca bakanlığımızın diğer açılışları ve faaliyetleri de vardı. Çok sayıda açılışın yanı sıra hastanemizin açılışını da yaptık. Özellikle sağlıkta çok muazzam bir mesafe kat ettik. Buna ben bizzat şahidim. Yıllar önce İstanbul’da sabah evden çıktığımda sabah 6.30’da Okmeydanı Hastanesi’nin önünden geçerken bazen bana sorarlardı. Ne var? Olay mı var orada derlerdi. ‘Olay falan yok, hastanede muayene olmak için sıra kuyruğu’ derdim. Nereden nereye geldik. Bakın özel bir hastane Akşehir’imize yapıldı, kazandırıldı. Çok güzel bir kadro var. Allah yapanlardan, emeği geçenlerden razı olsun.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Eroğlu Sağlık Bakanı’nı aradı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Akşehir Park Hastanesi açılışında kürsüde konuşma yaptığı sırada Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu telefonla arayarak hastane hakkında bilgiler verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Akşehir Park Hastanesi açılışı sırasında kürsüde konuşurken Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu aradı. Bakan Müezzinoğlu’na Akşehir Park Hastanesi hakkında kısaca bilgi veren Eroğlu daha sonra telefonunun hoparlörünü açtı. Bakan Müezzinoğlu Akşehir’e böyle bir sağlık hizmeti sunulmasından dolayı çok memnun olduğunu belirterek, Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı ve ekibini tebrik etti.

Bakmadan Geçme