Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Park Afyon’da diyabet standı açıldı

14 Kasım Dünya Diyabet

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Park Afyon AVM’de açılan stantta vatandaşlara diyabet hakkında bilgiler verildi

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde farklı etkinlikler düzenlendi. Afyonkarahisar merkezde Park Afyon AVM’de açılan stantta ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesi personeli tarafından vatandaşlara şeker ölçümü ve beden kitle ölçümü yapılarak diyetisyen tarafından beslenme konusunda, eczacı tarafından da şeker hastalarının ilaç kullanımı hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca Park Afyon Alışveriş Merkezine gelen vatandaşlara da diyabet hakkında çeşitli broşürler dağıtıldı.
“FARKINDALIK OLUŞTURMAYI AMAÇLADIK”
Standı ziyaret ederek ölçümlerini yaptıran İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz diyabet günü ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, “Halkımızdan aile hekimlerine ya da hastanelerimize gelerek gerekli kontrol ve tahlillerini yaptırmalarını istiyoruz. Çünkü diyabet her geçen gün dünyada önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’de ise diyabetin görülme sıklığı, ortalamanın çok üzerinde. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam bunun en büyük nedeni. Bu tür etkinliklerle halkımızı bilinçlendirmek ve eğer varsa da bir hastalıkları tedavilerine bir an önce başlamalarını sağlamak istiyoruz. Çünkü diyabet ile vücudumuzda birden fazla organ ya zarar görüyor ya da işlemez hâle geliyor. Yani tedavi sürecine hemen başlanmazsa geri dönüşü oldukça zor oluyor. Umarım halkımız diyabetin ciddiyetinin farkına vararak sağlık kurumlarımıza başvurmayı geciktirmezler.” dedi.
Dünya Diyabet Günü kapsamında bir diğer etkinlik de Sinanpaşa İlçesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Sinanpaşa Kaymakam Vekili Kübra Demirer, Belediye Başkanı Erdal Karaman, İlçe Jandarma Komutanı Merdan Akbulut’un yanı sıra İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Deniz Fırat, Başkan Yardımcıları Opr. Dr. Sedat Yunusoğlu, Dr. Hakan Güdücü, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Ayçiçek ve Sinanpaşalılar katıldı.
Etkinlik kapsamında ilçe devlet hastanesi personeli tarafından vatandaşlara şeker ölçümü ve beden kitle ölçümü yapıldı. Ayrıca ilçe protokolüyle vatandaşlara yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Sunum sonrası vatandaşlardan gelen sorular da uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti