Park Afyon şehrin parlayan yıldızı!

Park Afyon Alışveriş Merkez Müdürü Enver Şavkay, 2016 yılını değerlendirip, AVM'nin 2017'ye yönelik hedeflerini anlattıÖncelikle Park Afyon AVM Müdürü olarak sizi tanıyalım.Enver Şavkay: ECE Türkiye Proje Yönetimi Firması tarafından yönetilen Park Afyon Alışveriş Merkezi'nin Kıdemli Alışveriş Merkez Müdürü olarak çalışıyorum. Yaklaşık 8 yıldır bu sektörde ve aynı firmadayım. İstanbul'da çeşitli alışveriş merkezlerinde çalıştım. Park Afyon [&hellip]

Park Afyon Alışveriş Merkez Müdürü Enver Şavkay, 2016 yılını değerlendirip, AVM’nin 2017’ye yönelik hedeflerini anlattı
Öncelikle Park Afyon AVM Müdürü olarak sizi tanıyalım.
Enver Şavkay: ECE Türkiye Proje Yönetimi Firması tarafından yönetilen Park Afyon Alışveriş Merkezi‘nin Kıdemli Alışveriş Merkez Müdürü olarak çalışıyorum. Yaklaşık 8 yıldır bu sektörde ve aynı firmadayım. İstanbul’da çeşitli alışveriş merkezlerinde çalıştım. Park Afyon AVM projesi başlangıcından beri içerisindeydim. Daha sonra bir önceki AVM Müdürü arkadaşımıza açılış ile teslim ettiğim yönetimi geri aldım.
Park Afyon’u nasıl anlatırsınız?
Enver Şavkay: Park Afyon bilindiği üzere Afyonkarahisar için çok önemli bir değer. Çünkü projenin yatırımcısı Afyon’un ileri gelen pekçok işadamından oluşuyor. Afyon Girişim‘in tüm mensupları gerçekten büyük fedakârlıklarla bu Alışveriş Merkezini ortaya çıkardılar. Buradaki en önemli amaç onlar için de, bizim için de gerçekten Afyon’a bir değer katmaktı. Bunu da başardığımızı görmek beni çok mutlu ediyor. Gerçekten sırf ticari bir müessese değiliz. Park Afyon aynı zamanda şehrin sosyal birleşme noktası. Sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştiği, halkla bütünleşmiş bir müessese. Şehirdeki halka önemli şeyler katmış ve katmakta olan bir alışveriş merkezi olduğunu düşünüyorum. En önemli amacımız buydu. Bundan sonra bunu daha da ileriye götürmek, şehirle birlikte büyümek, güçlenmek istiyoruz.
Park Afyon için 2016 yılı nasıl geçti?
Enver Şavkay: Park Afyon 2015 yılının Eylül ayında açıldı. Bir yılı aşkın zamandır hizmetlerimiz sürüyor. Alışveriş Merkezimiz şehir için çok yeniydi. Park Afyon’u başta Afyonlular olmak üzere Afyon dışında da bölgeye tanıtmamız gerekiyordu. 2016 yılı ağırlıklı olarak Alışveriş Merkezimizin sesinin duyurulmasıyla geçti. Bu bağlamda birçok aktivite gerçekleştirdik. Ünlüleri ağırladık. Toplumda kabul gören, popüler pek çok isimle insanlarımızı bir araya getirdik. Bu etkinliklerimiz yoğun ilgi gördü. Buradaki amaç bu tür aktivitelerle insanımızın alışveriş merkezinin varlığını özümsemesi ve alışmasını sağlamaktı. Bir alışveriş merkezi kültürünü oluşturmayı hedefledik. En başta insanlarımızın çekindiklerini gördük. Bu alışveriş merkezini alıp Türkiye’nin hangi şehrine koyarsanız koyun,örneğin İstanbul’a ya da Ankara’ya götürün,hem mimari açıdan hem de kiracı karması açısından çok güçlü bir alışveriş merkezi. Alışveriş Merkezimiz özellikleriyle her şehirde takdirle karşılanacak durumda. Güzel yapılmış, detaylı işlenmiş ve özenerek ortaya çıkarılmış bir alışveriş merkezi.
Ziyaretçilerin Park Afyon’a bakış açısı artık nasıl?
Enver Şavkay: İlk başlarda halkımızda bir çekince vardı. İçeri girmeye bile çekiniyorlardı. İnsanlarımıza bu alışveriş merkezinin onlar için yapıldığını anlatmaya gayret ettik. Müşteri memnuniyetinin esas olduğunu vurguladık. Alışveriş Merkezimizde fiyatların makul olduğunu ve uygun marka çeşitliliğine yer verdiğimizi, aradıkları birçok şeyi burada bulabileceklerini insanlarımıza anlatmaya çalıştık. Özetle 2016 yılını böyle geçirdik. İnsanlarımız gerçekten alışveriş merkezimizi sevdiler. Kendi bünyemizde yaptığımız anket sonuçları her geçen gün alışveriş merkezimize daha da çok alışıldığını gösteriyor. Ziyaretçilerimize yönelik anket çalışmasından memnuniyet ve tercihin her gün biraz daha arttığı ortaya çıkıyor. Bu anketler ışığında ziyaretçilerimizin önerileri ve beklentilerini de almış oluyoruz. Başından beri hep daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu yolda da çalışmaya devam edeceğiz.
Park Afyon AVM yönetiminin ziyaretçilerden beklentisi nedir?
Enver Şavkay: Bizim tek dileğimiz, insanlarımızın gerçek anlamda alışveriş merkezimizden sonuna kadar faydalanabilmeleridir. Yeme-içme katımızdaki restoranlardan, giriş katımızda bulunan kafelere, moda anlamında kıyafetten aksesuara, çanta, ayakkab�� gibi tüm alanlardan beyaz eşyaya kadar, hizmet sektörü de dâhil ihtiyaç duyulan pek çok alternatif alışveriş merkezimizde bulunuyor. Ziyaretçilerimizin hemen hemen tüm ihtiyaçlarını uygun fiyatlarla karşılaması mümkündür. Bunun bilinmesini istiyoruz. Eğlence noktasında sinemamız, büyük bir eğlence merkezimiz var. Bu hizmetten hem yetişkinler hem de çocuklar yararlanıyor. Aktivitelerimizin pek çoğu çocuklara yönelik gerçekleştiriliyor. İnsanlarımızın her şeyi birarada bulup sosyalleşebilecekleri bir alışveriş merkezine sahibiz.
Park Afyon AVM il dışından da ilgi görüyor mu?
Enver Şavkay: İddialı konuşuyorum; Türkiye ve dünya çapında en iyi markaları alışveriş merkezimizde bulmak mümkün. Bunların Afyon özelinde alışveriş merkezimizin hizmeti olarak yer alması önemli. Alışveriş Merkezimize şehir dışından çok büyük bir ilgi var. Uşak, Kütahya, Isparta başta olmak üzere tüm komşu illerden yoğun bir ilgi var. Bu durum kaliteli ürün karmasından kaynaklanıyor. En kaliteli markalar, ürünler hatta yeni sezon ürünlerini bile indirimlerle çok iyi fiyata alınabilen bir alışveriş merkezimiz var. Bundan da insanlarımızın özellikle faydalanmalarını istiyoruz. Alışveriş merkezimizin bulunduğu lokasyon, ulaşım kolaylığı düşünülerek seçildi.
Her yaş ve her sosyo-ekonomik gruba hitap eden bir AVM olarak daha çok kimler AVM hizmetlerinden yararlanıyor?
Enver Şavkay: Afyon şehri genç bir nüfusa sahip. Alışveriş Merkezimizin ziyaretçileri de öyle. Afyon’daki aile oranı, genç oranı, çalışan oranı ile alışveriş merkezimizin ziyaretçilerine baktığımızda birebir örtüşüyor. Bu durum  bizim aslında Afyon’a çok iyi adapte olduğumuzu gösteriyor. Tabi bu da bizim için çok iyi. Her yaş grubundan, cinsiyetten ziyaretçilerimiz var.
Park Afyon AVM neden şehre bu kadar faydalı?
Enver Şavkay: Alışveriş Merkezimiz Afyon’a gerçekten faydalar sağlıyor. Biz buna inanıyoruz. Çünkü birçok sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz. Bireysel ve toplumsal farkındalık yaratmaya gayret ediyoruz. Biz yaptıklarımızla övünüyor, devamını da getirmek istiyoruz. Halkımıza bilinen ve bilinmeyen, kimi zaman sadece ilgililerin bildiği Belediye bazında şehre verdiğimiz desteklerin önemli olduğu düşüncesindeyiz.
Park Afyon AVM bünyesinde kaç mağaza var?
Enver Şavkay: Alışveriş Merkezi olarak 150 mağazamız var. Yerli yabancı, uluslararası markalar var. Yurt dışından gelen markalar, tüm dünyada olan markalar var. Türkiye’nin güçlü markaları var. Orta ölçekli mağazalarımız var. Moda, hizmet ve diğer sektörlerde mevcuttur. Afyon’a özgü yerel markalarımız da var. Park Afyon’da ilk kez mağaza açıp buradaki başarısı sayesindeşehrin başka mevkilerinde yeni şubeler açmış mağazalarımız mevcut. Geniş bir yelpazemiz var.
Park Afyon yönetimi 2017’de neleri hedefliyor?
Enver Şavkay: 2016 yılının ikinci yarısı herkesce malum. Dolayısıyla 2017 hepimiz için kolay bir yıl olmayacak. Ama inşallah hep birlikte tüm zorlukları aşacağız. Çok güzel günler bizleri bekliyor. Bu dönemde biz bu zorlukları nasıl aşarız, nasıl birlikte hareket edebiliriz diye planlar yapıyoruz. Kiracılarımızla birlikte ne gibi yenilikler, ne gibi aktiviteler yapalım, insanlarımızın ihtiyaçları neler bunları düşünüyoruz. İnsanlarımıza öncelikli olarak neleri vermemiz gerektiğini konuşuyoruz. Geçen yıl alışveriş merkezini tanıtmaya yönelik aktiviteler düzenledik. Artık bu tanıtımın sonuna geldiğimizi, bu misyonu yeterince yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonra özellikle önümüzdeki yılda insanlarımıza nasıl daha uygun daha hesaplı alternatifler sunabiliriz bunun üzerinde çalışacağız. Onların hayatlarını nasıl kolaylaştırabiliriz, bütçelerine nasıl destek sağlayabiliriz şeklinde düşüncelerimiz ve çalışmalarımız var. Bilindiği üzere çeşitli çekilişler yaparak hediyeler veriyoruz. 2017 yılı insanlarımıza nasıl daha çok destek verebiliriz diye düşünmekle geçecek. Gayemiz hizmet kalitesini yükseltmek. Sosyal medyadaki hızlı gelişmeler biliniyor. Bu nokta üzerinde de çalışıyoruz. Bu doğrultuda 2017 yılı çalışmalarımız sürecek.
Ziyaretçilere ve tüketicilere mesajınız nedir?
Enver Şavkay: Alışveriş Merkezimize girişte “I Love Afyon” yazısı var. Biz Afyon’u seviyoruz. Afyon’a gerçekten değer katmak için bu işe girdik. İyi bir yolda ilerlediğimizi düşünüyorum. Bu ilerleme elbette halkımızın desteğiyle olacak. Bize destek vermelerini, onların da bizi bağırlarına basmalarını bekliyoruz. Tabi ki hatalarımız, yanlış yaptığımız şeyler olabilir. Bizleri uyarsınlar ki daha iyisini yapalım. Afyon için, daha iyi sonuçlara ulaşmak için birlikte çalışalım istiyoruz. Gerçekten Afyonlulara ve şehre katma değer sağlamayı sürdürmek istiyoruz. Park Afyon AVM şehrin parlayan yıldızı. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme