• Haberler
  • Genel
  • Parfüm çalan hırsızlık çetesi çökertildi

Parfüm çalan hırsızlık çetesi çökertildi

Afyonkarahisar'da hırsızlık suçu şüphesiyle teknik takibe alınan çete çökertildi Hırsızlık, yağma ve fuhuşa teşvik gibi suçlarla takip edilen zanlılara ait Afyonkarahisar merkez ile Emirdağ, Çobanlar ve Bolvadin İlçeleri'ndeki 19 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda hırsızlık malı olduğu tespit edilen çok sayıda eşya ele geçirilirken, hırsızların kadın parfümü bile çaldıkları [&hellip]

Parfüm çalan hırsızlık çetesi çökertildi

Afyonkarahisar’da hırsızlık suçu şüphesiyle teknik takibe alınan çete çökertildi

Hırsızlık, yağma ve fuhuşa teşvik gibi suçlarla takip edilen zanlılara ait Afyonkarahisar merkez ile Emirdağ, Çobanlar ve Bolvadin İlçeleri’ndeki 19 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda hırsızlık malı olduğu tespit edilen çok sayıda eşya ele geçirilirken, hırsızların kadın parfümü bile çaldıkları dikkat çekti.
Son dönemde Afyonkarahisar’da hırsızlık olaylarında artış yaşanması üzerine fiziki ve teknik takip başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, 13 kişiyi takibe aldı. 3 ay süren takip sonucu önceki gün sabah saatlerinde Afyonkarahisar merkez ile Emirdağ, Çobanlar ve Bolvadin İlçelerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda zanlılara ait 16 ev, 1 işyeri ve 2 aracın bulunduğu otoparkta aramalar yapılırken çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi. Ele geçirilen eşyaların büyük bölümü sahiplerine teslim edildi.
Balkon kapı ve pencerelerini zorlayarak girdikleri evlerde buldukları para ve ziynet eşyası ile her türlü elektronik eşyanın yanı sıra silahları da çaldıkları iddia edilen zanlıların Afyonkarahisar il merkezinde 12 evde hırsızlık yaptıkları öğrenildi. Bir alış veriş merkezi ile işyeri ve otomobillere de hırsızlık yaptıkları tespit edilen çete üyelerinin toplamda 21 hırsızlık olayını gerçekleştikleri anlaşıldı. Hırsızlığın yanı sıra yağma, küçük yaşta çocuğu fuhuşa teşvik, kasten yaralama olaylarına da karıştıkları tespit edilen 17 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan zanlılardan F.A. , A.E. , R.K., H.A., İ.F., F.I. , M.P., E.T. , M.B. , H.D., H.Ş., A.K., V.Ş., M.A.Y., Y.Ü. emniyette sorguya alındı. Sorgu sonrası çalıntı malzemeleri satın aldığı tespit edilen 4 kişiye hırsızlık malı satın almaktan işlem yapıldı. Şüphelilerden birine reşit olmayanla cinsel ilişkiden adli işlem yapıldı. Gözaltında bulunan 9 zanlı ise iki gün süren gözaltılarının ardından hırsızlık, hırsızlıktan elde edilen malzemeler karşılığında uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alarak kullanmak ve satmak ile hırsızlık yaptırdıkları kişileri bağımlı hale getirmek, yaşı küçük A.G yi hem bağımlı hale getirip hem de fuhuş amaçlı istismar etmek suçlarıyla adliyeye sevk edildi.
Gözaltında tutulan çıkarılan 9 zanlı F.A. , A.E., R.K., H.A., İ.F., F.I. , M.P., E.T. , M.B. Afyonkarahisar Adliyesi’ne çıkarıldı. Öte yandan örgüt üyelerinden M.A., A.T. ve S.B. ve E.A.’nın daha önce farklı suçlardan yakalanarak Afyonkarahisar Cezaevi’nde bulundukları da öğrenildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme