• Haberler
  • Genel
  • Parasız eğitim istediler – Kocatepe Gazetesi

Parasız eğitim istediler – Kocatepe Gazetesi

Parasız Eğitim İnisyatifi, 𔄚’nci Öğretim Harçları Kaldırılsın” sloganıyla eylem yaptı. İnisyatif adına konuşan Mehtap Kenci, fakültelerde birinci öğretimler için harçların kaldırıldığını, ancak ikinci öğretimlerde adaletsizliğin sürdüğünü söyledi Parasız Eğitim İnisyatifi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde, üniversitelerde gece eğitimi olarak bilinen ikinci öğretimlerde harçların alınmasını protesto etti. İnisyatif üyelerinin kampüs içinde basın açıklaması yapmasına [&hellip]

Parasız eğitim istediler

Parasız Eğitim İnisyatifi, “2’nci Öğretim Harçları Kaldırılsın” sloganıyla eylem yaptı. İnisyatif adına konuşan Mehtap Kenci, fakültelerde birinci öğretimler için harçların kaldırıldığını, ancak ikinci öğretimlerde adaletsizliğin sürdüğünü söyledi

Parasız Eğitim İnisyatifi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde, üniversitelerde gece eğitimi olarak bilinen ikinci öğretimlerde harçların alınmasını protesto etti. İnisyatif üyelerinin kampüs içinde basın açıklaması yapmasına önce izin verilmedi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ve Emniyet yetkilileriyle uzun süre görüşen öğrenciler, “Basın açıklamanızı kampüs dışında yapın” tavsiyesine uymayacaklarını söylediler. Yetkililerle uzun sürü tartışan öğrenciler, kampüs içinde basın açıklaması yapmak için izin aldılar.
Parasız Eğitim İnisyatifi adına basın açıklamasını okuyan Mehtap Kenci, “İkinci öğretim harç ücretlerinin 5’te 1’i olan birinci öğretim harç ücretlerinin kaldırılması, harçlardan en fazla etkilenen, eğitim alamayan, okulunu dondurmak zorunda kalan ikinci öğretim öğrencilerinin eğitim hakkının gasp edilmesi anlamına geliyor” dedi.
Parasız eğitimin geniş kapsamlı tutulması gerektiğini belirten Kenci, “Bizim parasız eğitimden algıladığımız, ulaşım, barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığı bir eğitim sistemidir” diye konuştu.
Öğrenciler, basın açıklaması sırasında “Savaşa değil, eğitime bütçe”, “Parasız, bilimsel, demokratik eğitim” ve kürtçe olarak sloganlar attılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme