• Haberler
  • Genel
  • Paralel yapı Türkiye'nin başına ağ örecekti

Paralel yapı Türkiye'nin başına ağ örecekti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güney Doğu Anadolu'da yaşanan şiddet olaylarıyla kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Çözüm sürecinin devam edeceğini belirten Eroğlu, vatandaşları sağduyuya çağırdı. Mersin'de yapılan operasyona da değinen Eroğlu, paralel yapının engellenmemiş olması durumunda Türkiye'nin başına büyük ağ örüleceğini söyledi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da ilk olarak [&hellip]

Paralel yapı Türkiye’nin başına ağ örecekti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Güney Doğu Anadolu’da yaşanan şiddet olaylarıyla kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Çözüm sürecinin devam edeceğini belirten Eroğlu, vatandaşları sağduyuya çağırdı. Mersin’de yapılan operasyona da değinen Eroğlu, paralel yapının engellenmemiş olması durumunda Türkiye’nin başına büyük ağ örüleceğini söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da ilk olarak hafta sonu Yalvaç’tan Eskişehir’e geziye giderken kaza yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. 8’i Öğrenci 9 kişinin yaşamını kaybettiği kazada öğrencilerin tedavi gördüğü Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde öğrencilerle görüşen Eroğlu, öğrenciler dışında hastanede yatan diğer hastalara da bir istekleri olup olmadığını sordu. Hastane ziyaretlerinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen ‘Afyonkarahisar’a 5 Müjde’ toplantısına katılan Eroğlu, şehre yapılacak yaklaşık 80 milyon TL değerindeki 5 yatırımla ilgili bilgi verdi.
Toplantı sonrasında basın mensuplarının soruları da yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu, Mersin’de başlatılan operasyonun hükümete darbe yapmayı planlayan yapıya karşı yapıldığını kaydetti. 17 Aralık operasyonunun darbe planının bir parçası olduğunu ifade eden Eroğlu, “Tamamen ipleri dışarıda olan yapı, bakanları dinlemiş hatta Başbakan’ı dinlemiş. Yani devletin bir takım gizli sırlarını bir şekilde dışarıya aktarmışlar. Bu bir casusluktur. Bir takım sahte belgeler ile sahte telefonu numaraları ile başkalarını dinlemek kimsenin hakkı değildir. Devlet memuru da olsa herkes kanuna, nizama göre davranacak. Kanunsuz iş yapanlar, kim olursa olsun cezalandırılır.” dedi.
TÜRKİYE’NİN BAŞINA BÜYÜK AĞ ÖRECEKTİ
Paralel yapının eylemlerinin Türkiye’nin ekonomisinin kötü gitmesi amaçlı olduğunu kaydeden Eroğlu şunları söyledi, “Mahkemeye sevk edilecekler. Mahkemeler gerekeni yapacaktır. Mahkeme intikal eden konuyla ilgili bir şey söylememiz mümkün değil. Ama vatandaşlarımız şunu bilsin hakikaten ‘Parelel Yapı’ eğer önlenmeseydi Türkiye’nin başına çok büyük ağ örecekti. Türkiye’nin yükselişini hazmedemeyenler pek çok darbe planı yaptılar. AK Parti döneminde, kapatma davaları, darbe teşebbüsleri, bir takım asker vesayeti durumları, yargı darbesi yapmak istediler. Dolayısı ile ‘Paralel Yapı’nın bu tutumu hiçbir şekilde kabul edilemez. Hiçbir devlet, kendisine paralel bir yapıya müsaade edemez. Biz de büyük bir devletiz. Böyle bir yapıya müsaade edemeyiz. Tabii suçlular gerekli cezayı çekeceklerdir.”
KAMU DÜZENİNİN
BOZULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Güney Doğu Anadolu’da yaşanan şiddet olayları da hatırlatılan Bakan Eroğlu, çözüm sürecini baltalamak isteyenlerin Osmanlı’dan beri devam eden ‘Şark Meselesi Planı’nın oyununa alet olduklarını ifade etti. Çözüm sürecinin bölgedeki en büyük proje olduğuna hatırlatan Eroğlu şöyle konuştu, “Bütün bu millet düşmanları; ister dış kaynaklı ister içerdeki gafiller olsun, onların planı Türkiye’nin önünü kesmek. Türkiye yükseliyor. Bütün Ortadoğu’nun hatta Balkanların Kafkasların ümidi şu anda Türkiye. Hatta Afrika’daki pek çok garip gruba, fakir fukaranın ümidi de Türkiye. Bu ümide karşı ‘acaba biz fitneler çıkartmak suretiyle Türkiye’yi ekonomik açıdan sıkıntıya sokabilir miyiz?’ ya da ‘ Kardeşi kardeşe kırdırabilir miyiz?’ planları var. Milli birlik, beraberlik projesiyle birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesi hedefleniyor. Çözüm süreci dediğimiz husus budur. Ama buradan devletin düzenini, kamu düzeninin bozulacağı anlaşılmasın. Bu düzeni mutlakta korumak gerekiyor. Bundan istifade ederek bazıları; ‘acaba kamu düzenini nasıl bozarız?’ diye bir gayret içine girdiler. Ama biz bunlara müsaade etmeyeceğiz.”
ÇÖZÜM SÜRECİNİN DEVAM ETMESİNİ HERKES İSTİYOR
Çözüm süreci devam edeceğini d vurgulayan Eroğlu, çözüm süreci ile ilgili sözlerini şöyle sonlandırdı, “Güney doğudaki vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz. Onlarla bir problem yok. Bizim problemimiz PKK ve onların uzantılarıyla. Onları ayıyoruz. Hükümetimiz zaten karar aldı. Kati suretle kamu düzenini bozanlara gereken ceza verilecek. Ama çözüm süreci devam edecek. Çözüm süreci dediğimiz herkesin rahat hür bir şekilde, barış ortamı içinde rahatça dolaşabilmesi, kendi özgürlük haklarını kullanabilmesidir. Bunu sağladık zaten. Bu sağlandığına göre artık diğer ülkelerin tahrikleriyle her hangi bir şekilde hareket edilmemesi lazım. Vatandaşlarımız bu konuda sağduyulu davranmalı.Huzur ikliminin gelmesi Güneydoğu’da da büyük bir rahatlamaya yol açmıştı. Bunu bozmak isteyenler var. Kobani’yi bahane ederek bunu yapmak istiyor. Kobani’den önce Halep’de, Musul’da bir sürü zulüm gerçekleşti. Esad’ın zulmünden milyonlarca kişi kaçtı. Onlara niye sissiz kaldılar? Kaldı ki biz Kobani’deki aynı coğrafyanın insanlarına da kapımızı açtık, onları da buyur ettik. Biz onları bıraksak tamamını öldüreceklerdi. Bir insanlık vazifesini yerine getirdik. Yapacağımızı yaptık. Bu yüzden çözüm sürecinin devam etmesi gerekiyor. Çözüm sürecinin devam etmesini herkes istiyor. Çözüm sürecini bahane ederek bazı grupların, PKK unsurlarının bir takım hareketler yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunla cezalandırılacak bu da biline. Gerekli talimatlar verildi. Hükümetimiz gereğini yapıyor.”
NE ZAMAN SIKIŞSAK,
ALLAH RAHMETİNİ GÖNDERDİ
Son dönemde şiddetli bastıran yağışlarla ilgili herkesin uyarıları dikkate almasını isteyen Eroğlu, “Yağışlar güçlü başladı. Bizim istirhamımız meteorolojinin internet sitesi olan ‘mgm.gov.tr’ sitesinden duyuruların takip edilmesi. Özel kuvvetli bir yağış olduğu zaman mutlaka bütün illere, valiliklere, belediye başkanlıklarına ve ilgili kurumlara bunları muhakkak bildiriyoruz. Bazı bölgelerde kuvveli yağışlar var diyoruz. Bu hafta hakikaten bütün Türkiye’de güçlü yağışlar başladı. Bir hafta süre ile devam edecek. Yapışların olması bu mevsimde memnuniyet verici bir durum. Allah’a şükürler olsun biz zaten bu yıl kuraklığı çok büyük bir sıkıntı olmadan, çok akıllı bir su yönetimi ile atlattık. Allah’ın yardımıyla ne zaman su istedik, ne zaman sıkıştık o anda yağmurunu yani rahmetini gönderdi. Hiçbir şekilde İstanbul dahi bir sıkını yaşatmadı.” şeklinde konuştu.
HER MANTAR YENMEZ
Zehirli mantarlarla da ilgili uyarılarda bulunan Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Mantarlarla ilgili zehirli mantarlar uyarısı yaptık. Her mantar yenmez. Vatandaşlar bazı mantarların zehirli olduğunu öğrenmeli. Bilmediği mantarları vatandaşlarımız kati suretle yememeli. Her mantarı, her otu yemek doğru değildir. Bilmeyenler, anlayanlara sormalılar. Bunlarla ilgili broşürler dağıtıyoruz. Onları alsınlar. Ya da orman teşkilatının internet sitelerinde de zehirli mantarlar tanıtılıyor. Vatandaşlar ikazlara uysunlar, yediklerine dikkat etsinler.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme