• Haberler
  • Genel
  • “Paralel değil, paraver devlet” – Kocatepe Gazetesi

“Paralel değil, paraver devlet” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türkiye’de paralel devletten ziyade, ihaleleri belirli şirketlere kazandıran “Paraver” devletin olduğunu söyledi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türkiye’de paralel devlet tartışmalarının yaşandığını, ancak ihalelerle anılan hükümet üyelerinin “paraver” devlet kurduğunu savundu. Görgöz, “Türkiye’de paralel devlet tartışmaları yaşanıyor. Görünen şudur ki: Türkiye’de paralel devletten ziyade ‘paraver’ devlet [&hellip]

"Paralel değil, paraver devlet"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türkiye’de paralel devletten ziyade, ihaleleri belirli şirketlere kazandıran “Paraver” devletin olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türkiye’de paralel devlet tartışmalarının yaşandığını, ancak ihalelerle anılan hükümet üyelerinin “paraver” devlet kurduğunu savundu.
Görgöz, “Türkiye’de paralel devlet tartışmaları yaşanıyor. Görünen şudur ki: Türkiye’de paralel devletten ziyade ‘paraver’ devlet bulunmaktadır. Paraver devlet ise yukarıdan başlayarak, en ücra beldedeki ihalelere kadar uzanmaktadır” dedi.
BAŞBAKAN DEĞİL, AKÇELİ İŞLER TAKİPTE
Bazı kesimlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yasadışı olarak dinlendiğini öne sürdüğünü hatırlatan Görgöz, “Bir kısım medyada koparılan ‘Başbakan’ı dinlediler’ iddiası da doğru değildir. Teknik takip yapılırken ‘Beyefendi’ olarak nitelenen Başbakan Erdoğan, akçeli işleri, haberlere müdahaleleri, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının şüphelileri ile konuşmuştur. Dolayısıyla Başbakan, akçeli işleri, haberlerin yerlerini düzenlerken teknik takibe takılmıştır” diye konuştu.
GÖZALTINA ALINACAKTI
Son günlerde bir büyük basın-yayın grubunun üst düzey yöneticisi Mehmet Fatih Saraç’la ilgili dinleme kayıtlarının yayınlandığını söyleyen Görgöz, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi olduğu ortaya çıkan, büyük bir yayın grubunun yöneticisi Mehmet Fatih Saraç, hükümet tarafından şu anda çalıştığı şirketlere yerleştirilen bir kişidir. Saraç, kendi konumunu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la konuşmasında ‘Benim konumum, sizin Enerji Bakanlığı’ndaki konumunuz gibidir’ diyerek tarif etmiştir. Mehmet Fatih Saraç, Cüneyd Zapsu’nun, Yasin El Kadı’nın ortaklığını yapmıştır.Hükümetle ilişkileri, hem ast-üst çerçevesindedir, hem de akçeli işleri vardır. Mehmet Fatih Saraç, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ikinci dalgasında gözaltına alınması beklenen kişiler arasındadır” ifadelerini kullandı.
HESABI SORULACAK
Görgöz, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz veriyoruz: Paraver devletin üzerine gideceğiz. CHP iktidarında Paraver devletin bu milletten çaldıklarının hesabı tek tek sorulacak” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme