• Haberler
  • Genel
  • Panoromik müze çalışması TOKİ'ye devredildi

Panoromik müze çalışması TOKİ'ye devredildi

Panoromik Müze ile ilgili çalışmaların bittiğini ve TOKİ'ye devrin yapıldığını açıklayan Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, tür koruma eylem planı ihalesinin ardından çalışmaların başladığını bildirdi Afyonkarahisar Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, bölge müdürlüğü bünyesindeki işler için 9 milyon 58 bin TL ödenekle şimdiye kadar yüzde 1 nakdi, [&hellip]

Panoromik müze çalışması TOKİ’ye devredildi

Panoromik Müze ile ilgili çalışmaların bittiğini ve TOKİ’ye devrin yapıldığını açıklayan Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, tür koruma eylem planı ihalesinin ardından çalışmaların başladığını bildirdi

Afyonkarahisar Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, bölge müdürlüğü bünyesindeki işler için 9 milyon 58 bin TL ödenekle şimdiye kadar yüzde 1 nakdi, yüzde yüz fiziki gerçekleşme sağlandığını belirtti.
EBER SARISI KORUMAYA ALINACAK
Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, 26 Ağustos Tabiat Parkı’nda yürütülen çadır düzenleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Bu çalışma için 185 bin TL ödenek ayrıldığını aktaran Kuşçu; “Akdağ Tabiat Parkı için yürütülen proje tamamlandı. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımızın onaylaması aşamasına geldi. İnşallah orayı yaptığımız yatırımlarla turizme açmayı planlıyoruz. Akdağ Tabiat Parkı’nda Sorkun beldesine giden Menteş köyü arasındaki yolun yapımı yer teslim aşamasına ulaştı. Bu yola kilitli parke taşı döşeyeceğiz. Bu yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Dünyada sadece Eber yöresinde yetişen Eber sarısı dediğimiz bitki için tür koruma eylem planı ihalesi yapıldı ve çalışmalara başlandı. İlimizin biyolojik çeşitliliği ile ilgili ihaleyi yaptık. Bu yıl inşallah biyolojik çeşitliliğini bu yıl çıkartacağız.” dedi.
GÖZLEM KULESİNE ZİYARETÇİ MERKEZİ
Şuhut ilçesinde keklik üretme istasyonu bulunduğunu belirten Orman ve Su İşleri 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, istasyonda şu anda 10 bin kapasite ile çalışıldığını söyledi. On bin kapasiteye rağmen yıllık 15 bin keklik üretimi yapıldığını aktaran Kuşçu şöyle konuştu: “İlimizin Şuhut ilçesinde yetiştirmiş olduğumuz keklikleri Türkiye’nin değişik illerine gönderiyoruz. Çay ilçesi ile Eber gölü arasındaki yolun yapımı ihalesi gerçekleşti. Oradaki kuş gözlem kulesinden Eber’le ilgili ziyaretçi merkezi yapmayı planlıyoruz.”
ZAFER MÜZESİ RESTORESİ 2014’E UZAYACAK
Başkomutan Tarihi Milli Parkı ile ilgili koruma amaçlı imar planlarının üç yerleşim yeri kısmının bittiğini belirten Mehmet Kuşçu şunları söyledi: “Üç yerleşim yeri için plan ihalesi yapıldı. Büyükkalecik, Küçükkalecik ve Kışlacık köylerinin ihalesi yapıldı. Yer teslimleri yapılacak. Albay Reşat Çiğiltepe anıtına giden yolda çökmeler var. İhalesi için yaklaşık maliyeti KİK’e girmek üzeredir. Zafer Müzesi’nin restorasyon projesi kuruldan geçti. Yaklaşık maliyeti tespit edildi. Fakat oradaki anıta çevre düzenlemesi yapılması düşünüldüğünden dolayı iş 2014 yılına sarkacak gibi gözükmektedir. Panoromik Müze ile ilgili çalışmalar bitti ve TOKİ’ye devir yapıldı. Tınaztepe, Ahmetpaşa, Erkmen’de günü birlik kullanım alanları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme