Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pandemiden sonra Afyon gümbür, gümbür

Pandemiden sonra Afyon gümbür, gümbür

Vali Gökmen Çiçek, tek başına hiçbir Vali’nin hiçbir yerde yapabileceği bir şey olmadığını söyledi. “Hiçbirimizin elinde sihirli bir değnek yok” diyen Çiçek, “Bürokrasisi, siyaseti, idaresi, basınıyla aynı noktaya bakmalıyız. İnşallah pandemiden sonra bir çok konuda alt yapısı tamamlanmış gümbür, gümbür bir Afyonkarahisar ortaya çıkacak” dedi

 

Afyonkarahisar’ın 43’üncü Valisi Gökmen Çiçek, ilimizdeki 40’ıncı görev gününde ilk detaylı röportajını gazeteniz Kocatepe’ye verdi. Vali Çiçek, Kocatepe Gazetesi Haber Merkezinin sorularını içtenlikle yanıtladı.
“BELLİ BİR CAZİBE
MERKEZİMİZ OLMALI, SONRASINDA TÜMDEN GELİŞİMİ ARAMALIYIZ”
Kocatepe Haber Merkezi: Sayın Valim 40. görev gününüzde Afyonkarahisar’a yönelik değerlendirmeniz nedir?
Vali Gökmen Çiçek: Dediğiniz gibi 40. görev günümdeyim. 40 gündür Afyon’da olmak beni inanılmaz mutlu ediyor. Onur verici bir görevdir. 40 gündür de alanda Afyonkarahisar için neler yapabiliriz, hem de potansiyelimiz nedir noktasında görme, bilme ve ihtiyaçları değerlendirme fırsatı buldum. Ufak tefek çalışmalara başladık. Aynı zamanda kafamızda belli projeleri oluşturduk. Onun için proje ofisi kurduk. Proje ofisimizde sürekli çalışmaktadır.
Kocatepe Haber Merkezi: Özellikle Afyonkarahisar için üzerinde durduğunuz bir düşünceniz var mı?
Vali Gökmen Çiçek: Benim özellikle düşüncem turizmle ilgili kesinlikle göreve hangi Vali gelirse gelsin Afyonkarahisar bir turizm önceliği olacağıdır. Turizm de özellikle şunu istiyorum; Frig Yolları diye bir 576 kilometrelik bir yolumuz var. Bu yol Kütahya ve Eskişehir’de içine alıyor. İlimiz termal turizmde belli bir noktaya geldik. Ama biz hala kültür turizminde istenilen noktaya ulaşamadık. Anladığım kadarıyla buna sizlerde katılırsınız. Bu durum birazcık da yatırımlarımızı parça parça yapmaktan da kaynaklanıyor. Güzel işler yapmışız ama 25 kilometrede bir şey yapmışız sonra 30 kilometrede başka bir şey yapmışız. Dolayısıyla tam bir yeri cazibe merkezi olarak ayağa kaldırıp diğer yerleri kaldırmak için lokomotif olmamış. Benim turizmde kalkınma modelim kalkınmada istediğim şey, önce bir yeri cazibe merkezi yapıp oralarda tümde ciddi bir yatırım yapıp yatırımları paylaştırmak yerine önce bir yeri yapıp ondan sonra oranın diğer yerleri öne çekmesini çok önemsiyorum.
“AYAZİNİ’NE AŞIK OLMUŞ
BİR ADAMIM, ORANIN
BAŞKA BENZERİ YOK”
Kocatepe Haber Merkezi: Sizin için kültür turizminde gözde bir yer var mı?
Vali Gökmen Çiçek: Özellikle kültür turizminde ben Ayazini’ye âşık olmuş bir adamım. Ayazini’ye gittim oradaki köyle o tarihin iç içe olduğu inanın Türkiye’de çok az yer var. Belki Kapadokya’da var. Kendimi muazzam hatta içerisinde gizemli bir ortamda dolaşıyor gibi hissettim. Ev var, evin arkasında tarihi bir kilise var. Sol tarafından yine 2 bin yıl önceden yerler evlerle iç içe. Bir kent, bir köy ancak bu kadar tarih kokar. Kesinlikle ve kesinlikle Vali olarak niyetim Ayazini köyünü bambaşka bir hale getirmektir. Bu manada elimizde örnekler var. Bir Safranbolu örneği var. Bunun yanında ben Bursa’daki Cumalıkızık köyünü çok önemsiyorum. Belki kimileri buraya çok fazla yatırım yapıyor diye beni eleştirecekler. Ama emin olun AyaziniFrig Vadisi’nin ilk duraklarından birisi olmalı. Oradaki evlerin tamamını giydirme cephelerle o yapılarla uyumlu hale getirilmesi projesini çok önemsiyorum ve bunu çok uzatmamayı düşünüyorum. Butik, kadınlar için satış yerleri, el işi yerleri, bir karşılama merkezi, maalesef turistlerin kullanabilecekleri bir lavabo tam oluşturulamadı. Bunları da işin içine alarak muazzam bir tarih ve turizm destinasyonu yapma hayalim var. Hemen işe başladık. Şu anda projeler çizildi. İlk oraya gittim. Daha önce duymuştum. Orası ile ilgili projelerimiz şu anda hazır. Tüm projelerimizi bitirmek üzereyiz. Bununla ilgili bütçelerimizi de ayırdık. Orayı gerçekten ayağa kaldırıp Türkiye’ye model bir köy haline getirmek istiyorum.
Kocatepe Haber Merkezi: Sayın Valim o bölge ile ilgili Emre Gölünün etrafındaki işletme ile ilgili problemler olduğu söylenilmişti. Orayı da gördünüz mü efendim?
Vali Gökmen Çiçek: Emre Gölünü görme fırsatım oldu. Emre Gölü ile ilgili orada daha önce başlayan hukuki süreçler var. İş yeri sahibinin kira sözleşmesi, sözleşmenin bitişi bunun gibi bir takım sorunlar vardı. Şu an oradaki bu sorunlar kalktı. Bu sorunun kimden kaynaklandığını konuşmanın gereği yok. Fakat Emre Gölü ile ilgili muazzam bir projemiz var. O da çok uzamayacak projemiz hazır. Frig Vadisi ile birlikte Ayazini ile proje aynı anda başlayacak. Orada Frig Vadisi’ni yukarıdan görebilecek şekilde bir tepe var. Çalışmanın tam detaylarını inşallah süreç gelince açıklayacağım. Ama süreç çok uzamayacak. Kesinlikle o bölgeyi çok farklı hale getireceğiz.

 

“17 İlçeye birden Kadın Kültür Evleri yapılacak”

 

Kocatepe Haber Merkezi: Sizin başlattığınız ve önem verdiğiniz bir başka proje, Kadın Kültür Evleri Projesi neleri içermektedir?
Vali Gökmen Çiçek: Bilindiği üzere 17 ilçede aynı anda Kadın Kültür Evleri yapmaya başlayacağız. Şuhut ilçesinde ihalesi yapıldı. Biz bu proje ile birkaç şeyi amaçlıyoruz; birincisi yeni bina yapmıyoruz. Sadece belki bir iki yerde prefabrik yapı olabilir. Ama onun dışında yeni bina yapmıyoruz. İlçelerimizde atıl kullanılmayan harika binalarımız var. Bu binaları kesinlikle restore ederek, onarıp tekrardan faaliyete geçireceğiz. Hem binaları kurtaracağız hem de bu projede önemsediğim bir diğer hususta Belediye Başkanlarıyla Kaymakamlar birlikte aynı hedef için hareket edecekler. Birlikte işletecekler. Bu manada da bu projeyi çok önemsiyorum genel idare ile Kaymakamlığın birlikte çalışıp bir takım olmasına önem veriyorum. Bu inşallah diğer şeylere de vesile olacaktır. Birçok yerde, merkezde ihtiyaç olmayabilir. Ama şunu gözlerimle gördüm. Tümünü olmasa da ilçelerimizin büyük bir kısmını gezdim. Kadınlarımızın, annelerimizin gidebilecekleri sosyalleşebilecekleri bir alan yok. Kadın Kültür Evleri içerisinde; Kafeterya, dinlenme salonları, fitness yapabilecekleri alan, çocuk emzirilebilecek alan, ihtiyaçlarını giderebilecekleri diğer alanlar olacak. Seminerler verilebilecek bir alan, içinde şark odaları olacak. Seminerlerin yanı sıra dini eğitimler, kadın hastalıklarına özel normalde ve kırsalda sormaktan çekinilen soruların cevaplarının bulunacağı bazı konuların masaya yatırılacağı, doktorların oralara gidip, çalışanlarının da sadece kadınlar olan bir projeyi hayata geçireceğiz.
Kocatepe Haber Merkezi: Proje hayata geçtikten sonra sürdürülebilirliğine yönelik düşünce ve önleminiz nedir?
Vali Gökmen Çiçek: Kadın Kültür Evlerinin kullanılmasını istiyorum. Tek korkum biz Vali olarak burayı yaptık bakın diyerek reklamını yayıp arkasından kilit vurulması beni korkutuyor. Bunun en büyük takipçisi de medya olarak siz olacaksınız. Bu konuda sizden destek bekliyorum. Bizim niyetimiz kesinlikle burayı işlevsel hale getirmek. Yönergesini kimlerin nasıl işleteceklerini mevzuat alt yapısına kadar hazırladık. Takip edecek kurulu da kurdum. Vali Yardımcımız Nurullah Kaya ile Sinanpaşa Kaymakamımız Kübra Demirer birlikte çalışacaklar. Nurullah Kaya Başkanlığında bir komisyon kurduk. Sağlık, Eğitim, Müftülük, Emniyet, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü bu işin lokomotifi olacak. Bunlardan oluşan bir komisyonu kurduk. Bu komisyon Kadın Kültür Evlerini sürekli takip edecek. Projemizle ilgili birçok firmadan çok güzel geri dönüşlerde alıyoruz. Mesela şu firma şunu ben karşılayayım diyor. Pek çok firmadan şunu ben yapayım diyenler oldu sizlerden önce görüştük. Ciddi şekilde güzel şeylerle karşılaşıyoruz. Belki bazıları ne gerek var diye düşünebilir. Bilemiyorum herkesin fikri kendine. Ama inanın benim burada ciddi hayallerim var. Küçük ilçelerde bile olsa köylerden ürünlerini pazar yerlerinde satmak için giden kadınlarımızın beş dakika da olsa dinlenebilecekleri, elini yüzünü yıkayabilecekleri alanları oluşturmak zorundayız. Bu bizim kadınlarımıza, annelerimize, ablalarımıza olan görevimizdir. O yüzden ben buralara ne kadar harcama ve yatırım yaparsak yapalım israf olarak görmüyorum. Yapmak zorundayız bu bizim görevimizdir.
Kocatepe Haber Merkezi: Başlangıçtaki heyecan korunabilecek mi?
Vali Gökmen Çiçek: İnşallah bunu 17 ilçemizde de yapacağız. Tatlı bir rekabetle buraları işleteceğiz. O yüzden Kadın Kültür Evlerimizi halka emanet ederek işletilmediği zaman kadınlarımızın ayağa kalkmasını bekliyorum. Başlarken bilindiği üzere bazı şeyler çok güzel işletiliyor. İlk heyecanın devamlı olabilmesi için Kocatepe Gazetesi gibi diğer basınımızın bunu halka yansıtıp tüm tabana yaymamız gerekiyor. Takipçilerin kadınlarımızın olmasını sağlamamız lazım. Kurduğumuz konfora en başta kadınlarımızın sahip çıkmaları lazımdır. Kadın hastalıklarının yanı sıra çocuk hastalıklarına kadar Emniyetten kadın polislerimizin desteğiyle bağımlılıkla mücadele bilincine kadar yapılabilecek çok iş var. Halk Eğitim kurslarımız olsa da buraları kadınlarımızın evi olacak. Bu ortamda alacakları eğitim çok daha farklı olacak. Eşim de bu konuda çok heyecanlı. İnşallah o da alanda olacak. Ben ilimizde görev yapan tüm kadın yöneticilerimizden bu işin takipçisi olmalarını özellikle istiyorum. Herkes takipçi olsun ama kadın gazetecilerimizin, kadın memurlarımızın öncelikle bizleri sıkıştırıp sahip çıkmaları lazımdır.

 

“Eğitimle ilgili gece-gündüz sahada olacağız”

 

Kocatepe Haber Merkezi: Maalesef Afyonkarahisar’da eğitimde malum olduğu üzere biraz gerilerdeyiz. Bu duruma sizin yorumunuz nedir?
Vali Gökmen Çiçek: Bir kere Afyonkarahisar’dan çok önemli değerler çıkmış. Afyonkarahisar’ın en büyük özelliği gerçekten bu millete, vatanına, milletine bağlı insanların yetişmesidir. Bizim içimizde asayiş yönünden bir takım sıkıntılı vatandaşlarımız olabilir. Ama yüzde 95 oran itibariyle vatandaşlarımız devletine, milletine bağlıdır. Vatan sevgisi ile dolu olan bu öğrencilerimizin kesinlikle başarılı olmak ve memleketin önemli noktalarında görev almaları memleketimiz açısından olduğu gibi ülkemiz açısından da önemlidir. Her bir harcanan veya başarıya gitmesi gerekirken gidemeyen her bir Afyonkarahisarlı öğrenci bizim için çok ciddi bir insan kaydır. İnsan en büyük sermayedir. Bunun için şu anda Afyonkarahisar’ın eğitimde daha üst noktalarda olması gerektiğini biliyoruz. Bugüne kadar eğitimde daha üst sıralarda olunamamasının çeşitli sebepleri var. Benden önceki dönemde de niçin olduğu çalışmaları yapılmıştır. Bunun 7 ayrı nedeni var. Bazı bilimsel nedenleri de var. Bazı coğrafi sebepler onun dışında başka sebepler vardır.
Kocatepe Haber Merkezi: Eğitimdeki başarı düşüklüğüne yönelik ilk etaptaki yaklaşımınız ne olacak?
Vali Gökmen Çiçek: Ama şunu açık yüreklilikle söyleyeyim; şuna sizin aracılığınızla söz veriyorum. Eğitimle ilgili kesinlikle ve kesinlikle gece gündüz alanda olacağız, çalışacağız. Okul başlamadan önce bununla ilgili bir çalıştay yapacağım. İki üç gün otele kapanacağız. Bu çalıştaya sizleri de davet edeceğim. Özel okullarımız, normal okullarımız, idarecilerimiz, Belediye Başkanlarımızla o çalıştay da tüm sorunları masaya yatırıp eğitim vizyonunu ortaya çıkaracağız. Ben bunu aşama aşama her gün takip edeceğim. Her gün masamda her bir ferdi, mülki idare amirlerimiz her bir öğrencimizin durumunu masasından okul müdürlerimiz de takip edebilecek. Hiçbir öğrencimizin harcanmaması için biz gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.
Kocatepe Haber Merkezi: Eğitim çalıştayı dışında bir planlama olacak mı?
Vali Gökmen Çiçek: Veli ziyaretleri çok önemlidir.Bence veli olmadan bu işi yapamayacağız. Bazı öğretmenlerimiz buna tepki gösterebiliyor. Hiçbir kimseyi zorlamadan çünkü oraya zorla gönderilen öğretmenin gönülsüz gitmesinden fayda gelmeyeceğinin farkındayım. Gönüllüler Ordusu kuracağız. Bende bunun başında veli ziyaretlerine Vali olarak gideceğim. Köy, köy gideceğim. Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız veli ziyaretlerine gidecekler. Ayrıca kırsalda bazı öğrencilerimizin halen daha bir çalışma masaları yoktur. Yerlerde ders çalışan öğrencilerimiz var. Açık söylüyorum; Kütüphanesi ve çalışma masası olmayan hiçbir ev kalmayacak. Bizzat ben bunları göreceğim. SYDV bunları takip edecek. Kaymakamlar bunu takip edecekler. Her öğrencinin çalışma masası ve kitaplığı olacak. Bunlar bizim tarafımızdan öğrencilerimize hediye edilecek.
“BAŞARILI OLAN ÖĞRETMEN
VE ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖDÜLLENDİRECEĞİZ”
Kocatepe Haber Merkezi: Eğitimde başarıyı teşvik için ne düşünmektesiniz?
Vali Gökmen Çiçek: Eğitimde cezalandırma ile bu iş olmuyor. Başarılı olan öğretmenlerimizi ve okullarımızı yurt dışı tatillerine göndereceğiz. Madem o kadar iş adamımız ve bizler varız ciddi manada ödüllendirme ile gerekirse yurt dışına öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi göndereceğiz. Başarılı olanları sırtımızda taşısak yeridir. Onları ilan edip her türlü onore etme, özellikle ödüllendirme noktasında olacağız. Eğitim gönül işidir. Gönüllüler Ordusu ile çalışacağız. Eğitimle ilgili bazen çok uğraşırsınız aşırı biçimde o sene faydasını göremezsiniz. Ama ikinci sene bunun faydasını mutlaka görürsünüz. Ben dediğim gibi bunun sözünü veriyorum. Eğitim sezonu başlamadan kısa bir süre önce sizler göreceksiniz ki bizler alanda valilik olarak eğitim noktasında her gün bir toplantı her gün yerde olacağız.

 

“Ankara’dan çok güzel haberlerle döndük”

 

Kocatepe Haber Merkezi: Bildiğimiz kadarıyla Kadın Kültür Evleri Projesini Bakanlık da sahiplendi. Afyonkarahisar heyeti olarak bir dizi ziyarette bulundunuz. Sizin Ankara’daki sağlam temaslarınızı biliyoruz. Afyon için Ankara’dan iyi haberler var mı?
Vali Gökmen Çiçek: Ankara’dan güzel haberlerle döndük. Ama onların bir kısmı bize saklı kalsın. Şunu söylemeliyim; Heyetimizde Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu’nun oluşu bizim için çok büyük bir avantajdı. Milletvekillerimizin hepsi ilimiz için çok büyük bir çaba içerisindeler. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ha keza gerçekten hepsinin ellerinde ayrı dosyalarla gittik. Başta Veysel Eroğlu Bakanımız olmak üzere orada hepimiz Bakanlarımıza dertlerimizi, sorunlarımızı, ilimizin sıkıntılarını anlattık. Birlik ve beraberlik içerisindeki gidişimiz ayrı önemliydi. Dolayısıyla birçok müjdeyle gelindi. Zaman içerisinde onu sizlerde göreceksiniz. Ama şunu açıklıkla söyleyeyim, bu seyahat ve bundan sonraki seyahatlerimiz bizim; Bürokrasi, siyaset, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğimizi gösteriyor. Zaten Afyonkarahisar birlik ve beraberliği olan bir şehir. Bunu daha da artırma da Vali olarak ben ne yapabilirim diye düşünüyorum. İnşallah bu da olacak.

 

“Hastalık derecesinde takipçi bir adamım”

 

Kocatepe Haber Merkezi: Sayın Valimizin en kritik özeliği nedir?
Vali Gökmen Çiçek: Hastalık derecesinde takipçi bir adamımdır.Parolam, takip, takip, takiptir. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile çalışırken de Bakanımızın en büyük özelliğidir. İş verir ve sonrası takip, takip, takiptir. Biz de kendisinin yanında çalıştığımızdan böyle bir meleke de kazanmamıza yol açtı. Hatta bazen çıldırtacak derecede bir konuyu takibi 4 kez söylerim. Bazıları sanır ki unuttum. Halbuki unutmamışımdır. Motive etme noktasından rahatsız etme noktasına ulaşırım. Bu durum bazen kendimi de rahatsız ediyor. Uykumdan kalkıp şu iş ne oldu diye sorgulayabiliyorum.
Kocatepe Haber Merkezi: Dinamizm ve enerjinize uygun bir ekip oluşturduğunuz gözlemleniyor? Size göre ekibiniz nasıl?
Vali Gökmen Çiçek: Bir kere iyi bir ekibim var. Bunu söyleyeyim. Yeni Vali Yardımcılarımız Türkiye’nin iyi idarecileri, iyi Kaymakamları şu anda aramıza katılıyorlar. Vali Yardımcılarını her birini alanda göreceksiniz. Bundan sonra farklı bir şekilde gece yarılarına kadar Vali Yardımcılarımız alanlarda olacak. Benim gidemediğim yere onlar gidecek. Mesela şu anda iki Vali Yardımcımdan birisi İhsaniye’de diğeri de önceki gün Sandıklı’ya gitti. Dinar’a gittiler, biz bu görüşmeyi yaparken Bolvadin’e gittiler. Sadece ben alanda olmayacağım, ekibimde alanda olacak. Hiçbir konuyu atlamayacağız.

 

“Bayramlarda pandemi şartları geçerli olacak”

 

Kocatepe Haber Merkezi:Büyük Zaferin 100. yıldönümü ve yaklaşan Kurban Bayramına yönelik tasarruflarınız nedir?
Vali Gökmen Çiçek: Pandemi nedeniyle birçok etkinliğimiz yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yapacağımız bayramlaşma bile dar çerçevede sadece protokolle yapılacak bir bayramlaşma olacak. Dolayısıyla birçok etkinliğimiz ve birçokalanda resmi programlarımızdan taviz vermek durumundayız. 25-30 Ağustos tarihlerinde idrak edilen Zafer Haftası ve Kocatepe’deki kutlamalara tüm Türkiye gözünü çevirmektedir. Zafer Haftasında inanılmaz birçok etkinlikle olmaktaydı. Pandemi nedeniyle bu sene vatandaşlarımıza daha dar çerçevede kutlama ve etkinlikler yapılacağını belirtmek zorundayım. Özellikle toplu ve yoğun olunan stadyum ve benzeri etkinlikler olmayacak. Ama yine de Zafer Haftamızı adına yaraşır şekilde yapacağız. Diğer programlardan mecburen vazgeçmek zorundayız. Zafer Yürüyüşü belli bir sayı ve oranda olacak. Şuhut ilçemizdeki programımız olacak. Ama stadyumdaki tören ve kutlamalardan bu sene için vazgeçmek durumundayız. Ama bir sonraki sene için çok başka düşüncelerimiz var. Veysel Eroğlu Bakanımız ve Milletvekillerimizle görüştük. Hepimizin o manada başka bir hayali var. Pandemiden kurtulduğumuzda farklı bir şekilde organizasyonlarımız olacak.

 

“Düğünlere dikkat! Merkezde vakalar artarsa kontrolü zor olur”

Kocatepe Gazetesi Haber Merkezi: Pandemi sürecinde Afyonkarahisar iyi durumda olan illerden biriydi. Bu durum devam ediyor mu yoksa sıkıntı var mı? Halk arasında vaka rakamlarının çok arttığı endişesi doğru mu?
Vali Gökmen Çiçek: Afyon coğrafi anlamda bu konuda dezavantajlı illerden bir tanesidir. Kavşak noktasındadır, bu alanda çok dinlenme tesisi var. Turizm devam ediyor. Sirkülâsyon çok fazla. İlimizin yurt dışı ayağı da var. Çok sayıda gurbetçimiz geliyor. İstanbul’da çok fazla hemşehrimiz var. Bu dezavantaja rağmen şu ana kadar benden önceki süreci İl Sağlık Müdürlüğümüz, Zonguldak’a tayin olan Valimiz Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanımız gerçekten iyi idare ettiler. Şu anda durum kontrolümüzün dışına çıkmış değil. Ama durumun kontrolümüzde olması demek her şeyin güllük gülistanlık olduğu anlamına gelmiyor. Bu durum beni korkutuyor. Şunu söyleyebilirim; Vaka sayısında çok büyük bir artış yoktur. Ben takip ediyorum. Ama artış olduğu da doğrudur. İl Sağlık Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz üzerine düşeni yapıyor. Afyon’da konaklayacak, buraya gelecek vatandaşları tehdit edecek boyutta kesinlikle değildir. Bu konuda dikkatli olmamız gerektiği aşikârdır. Maske kullanımı ve sosyal mesafeyi ayarlamak zorundayız. Beni asıl üzen düğünlerdir. Son zamanlardaki vaka artış kaynağına baktığımızda genelde maalesef düğünler ve dışarıdan gelen vatandaşlarımız olduğunu gördük. Biz gereken tedbirleri aldık. Ama insanlarımızın en mutlu olduğu anlarda gidip düğünü dağıtmak istemiyoruz. Ceza keserek onların orada huzurunu kaçırmak istemiyoruz. Ama bazen mecbur kalıyoruz. Düğünlerimiz bu şekilde devam ederse sıkı tedbirlerimizi artırmak zorunda kalacağız. Sizin aracılığınızla vatandaşlarımıza söyleyeyim. Onlar en mutlu günleri olan düğünlerinde mutsuz olmasınlar. Bizde müdahale etmek durumunda kalmayalım. Bu durum hem hatıralarda kalacak bizde üzüleceğiz. Genel yönetmelik kapsamında düğünlerimizin nasıl yapılacağını açıkladık. Gelin damat dışında yakın oturulmaması ve diğer koşulara uyulması şart. Yoksa Allah korusun kişiler mutlu olurken yüzlerce insanın da mutsuzluğuna neden olabilmektedirler. En mutlu gününüzde belki birilerinin ölümüne yol açacaksınız. Bu konuda Afyon’da en büyük sıkıntılarımızdan birisi düğünlerimizdir. Geçtiğimiz hafta birçok yerde ceza kesildi. İnanın müdahale ediliyor. Ben iyi biliyorum çünkü cezalar benim önümde. Vatandaş tam bir duyarlılık hissetmedikçe mücadele yeterli olamaz. Kişiler benim yüzümden birine bir şey olmamalı vicdan kanaatini taşımalıdır. Açık söylüyorum şu anda karantinayı kaldırdığımız yerler var. İlk defa size söylüyorum ilçelerimizde şu anda bu sorunu çözdük. Bu iş merkeze sıçrarsa çok tehlikelidir. Çünkü karantinaya alabileceğimiz alan yoktur.

 

“Her alanda altyapımızı güçlendiriyoruz. Pandemiden sonra gümbür
gümbür bir Afyonkarahisar geliyor”

 

Kocatepe Haber Merkezi: Toparlarsak ilk etapta nasıl bir Afyon hedefliyoruz?
Vali Gökmen Çiçek: Şu anda hepimiz pandemi nedeniyle turizm anlamında dışarıya çıkamasak da bu süreci verimli şekil değerlendirip alt yapıyı tamamlamak durumundayız. Biz bu arada yarış halinde olduğumuz metropollerle arayı kapatmak için durmayıp alt yapıya hız vereceğiz. İnşallah pandemi süreci bittiğinde turizm başladığında bambaşka bir Afyon’la karşılaşacağız. Pandemi şartları nedeniyle tam istediğimiz gibi hareket edebiliyor değilsek de günlerimizi boşa geçiriyor değiliz. Her alanda alt yapımızı güçlendirmek için bu günleri fırsat olarak değerlendiriyoruz. O nedenle pandemiden sonra her alanda gümbür, gümbür bir Afyonkarahisar geliyor inşallah. Şu anda tüm arkadaşlarımız alandalar. Bu zamanı turizmde alt yapımızı tamamlamak için geçireceğiz. Termal turizm kesinlikle olmazsa olmazlarımızdandır. O manada da bir takım projelerimiz olacak. Sizden şunu öne çıkarmanızı istiyorum; Tek başına hiçbir valinin hiçbir yerde yapabileceği bir şey yoktur. Hiçbirimizin elinde sihirli bir değnek yok. Bürokrasisi, siyaseti, idaresi, basınıyla aynı noktaya bakmadığımız sürece yapabilecek hiçbir şeyimiz yok. Aynı yere bakıp birlik ve beraberliği daha iyi seviyeye getirmeliyiz. Aksi halde bu kente ihanet olur. Zaten güzel bir birliktelik olduğunu özellikle söylüyorum. Kimsenin tek başına yapabileceği bir şey yoktur. Ben hep birlikte başarabileceğimiz potansiyeli görüyorum. >> Sezer KÜÇÜKURT-Burak AYDIN-Burcu AYDIN’IN Özel Röportajı