Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pandemi de Türkiye’nin durumu iyi

Türkiye de eczacılık mesleğinin

Türkiye de eczacılık mesleğinin akademik unvana kavuşmasının 181. yılının kutlayan Köken, “Pandemi süreci bitmedi. Ama Türkiye’nin

Sağlık sisteminin güçlü olması, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun yerinde ve zamanında uygulamaya koyduğu kararlar ve etkin tedavi yöntemleri ile sürecin benzer ülkelere göre daha az hasar ile atlatılması sevindiricidir.” dedi.

Türk Eczacılar Birliği 33.Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı K. Melih Köken yaptığı açıklamada 14 Mayıs Eczacılar Gününü kutladı. Eczacılar Günü nedeniyle Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek çelenk töreni gerçekleştirildi.

PANDEMİ DE KESİNTİSİZ HİZMET
Oda Başkanı K. Melih Köken,14 Mayıs 1839 yılında Mekteb-i Tıbbiye’de açılan eczacılık sınıfı ile Türkiye de eczacılık mesleğinin akademik unvana kavuşmasının 181. yılının kutlandığını belirtti. Köken, “2019 yılı Aralık ayında Çin’de başlayan Covid-19 pandemisi nedeni ile bu güne kadar tüm dünyada 4.500.000 e yakın hasta ve 300.000 e yakın kayıp yaşamamızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu nedenle buruk bir kutlama içindeyiz. Ayrıca ülkemizde de bu süreçte görevi başında kaybettiğimiz 5 meslektaşımızı rahmetle anarken hekim ve sağlık çalışanlarımızın da içinde olduğu 4 bine yakın vatandaşımızı da kaybetmiş olmanın üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu olağan üstü durumu, maalesef ülkemiz 11 Mart 2020 de ilk vakanın tespit edilmesi ile birlikte yaşamaya başladı. Sosyal, ticari, ekonomik ve yaşamsal tüm alanlarımıza etki eden Pandemi sürecinde yeni bir düzene alışıp bununla hayatımızı devam ettirmek zorunda kaldık. Bu süreçte eczacılar olarak bizler ettiğimiz meslek yemini, birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olmanın verdiği sorumlulukla 7/24 kesintisiz eczacılık hizmetini devam ettirdik.” dedi.
ECZACILAR HİZMETİNİ SÜRDÜRÜYOR
Bulaş riskini göze alarak verdikleri sağlık hizmetinden asla ödün vermeden özveri ile görevlerini yapmaya devam ettiklerini kaydeden Köken, “Biz eczacılar, ülkemizde 27 bin ayrı noktada kronik hastalarımıza ilaçlarını ulaştırıyor ve sağlık tesislerindeki yoğunlaşmanın önüne geçiyoruz. Ücretsiz maske dağıtımı ile şimdiye kadar ilimizde 1 milyon 183 bin, ülke genelinde ise seksen milyonun üzerinde maskeyi vatandaşlarımıza hiçbir karşılık beklemeden üstlendiğimiz mesleki sorumluluğun gereği olarak dağıtıyoruz. Bunun yanında eczacılık hizmetini de kesintisiz devam ettiriyoruz. Pandemi süreci henüz bitmemekle birlikte ülkemizdeki sağlık sisteminin güçlü olması, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun yerinde ve zamanında uygulamaya koyduğu kararlar ve etkin tedavi yöntemleri ile ülkemizin bu süreci benzer ülkelere göre daha az hasar ile atlatmakta olduğunu görmek son derece sevindiricidir. Biz Eczacılar sizlerin sağlığı için eczanelerimizde hizmet vermeye devam ediyoruz siz değerli vatandaşlarımız sağlığınız için evde kalın, sosyal mesafenizi koruyun, hijen kurallarına dikkat edin hep birlikte bu salgının üstesinden gelelim. 14 Mayıs Eczacılar Günümüzü kutlar, esenlik dolu güzel günlerde hep birlikte olmayı diliyorum.” ifadelerini kullandı.