Pancar ve kiraza dikkat çektiler!

AK Parti Şuhut İGM Üyesi Ömer Tunçay, öncelikle bir çiftçi olarak konuştuğunu belirtti.TUNÇAY:ÇİFTÇİ ÇÖZÜMBEKLİYORPancar kotalarıyla ilgili büyük bir problemin olduğunu bu yönde her gün çok sayıda telefon aldığını aktaran Tunçay şunları söyledi: 'Defalarca yetkililere iletmeme rağmen bir çözüm olmadı. Şeker Fabrikası özelleştirilmeden önce çiftçi Türk Şeker ile yaptığı sözleşmede yıllık üreteceği şeker miktarını belli etti. [&hellip]

AK Parti Şuhut İGM Üyesi Ömer Tunçay, öncelikle bir çiftçi olarak konuştuğunu belirtti.
TUNÇAY:
ÇİFTÇİ ÇÖZÜM
BEKLİYOR
Pancar kotalarıyla ilgili büyük bir problemin olduğunu bu yönde her gün çok sayıda telefon aldığını aktaran Tunçay şunları söyledi: “Defalarca yetkililere iletmeme rağmen bir çözüm olmadı. Şeker Fabrikası özelleştirilmeden önce çiftçi Türk Şeker ile yaptığı sözleşmede yıllık üreteceği şeker miktarını belli etti. Bu yıl özelleştirmeyle birlikte fabrika yöneticileri kota fazlası pancarları kota gibi kabul etme kararı aldı. Çiftçi de pancarını satmaktan vazgeçip fazla pancarı olan fabrikaya götürdü. Böyle olunca maalesef fazla yazdıran çiftçilerin pek çoğu açıkta kalmış oldu. Normal şartlarda bu hata kendilerinin ama yıllardan beri süre gelen alışkanlık olduğundan geçiş sürecinde böyle bir sıkıntı yaşandı. Fabrika yetkilileri pancar teslim edilmemesi halinde sözleşmeden dolayı kota cezası yazılacağını belirtiyor. Eğer ilgili bir bakanlık araya girmezse sanırım Şeker Fabrikaları çiftçiye bir cezai müeyyide uygulayacak.”
ACAR: FABRİKA ÇİFTÇİNİN
PANCARINI ALMAK ZORUNDA
İYİ Parti Dinar Üyesi İbrahim Acar, pancar çiftçileri olarak yaşadıkları sıkıntıyı gündeme getiren Ömer Tunçay’a teşekkür etti. A, B ve C olarak pancar için tanımlaman üç çeşit kotadan söz eden Acar şöyle konuştu: “Eğer Şeker Fabrikasını devir alan yönetim böyle bir karar alacaksa yanlış yapılıyor. Bir diğer konu da çiftçi kafasına göre kota yazdıramaz. Şeker Fabrikasını çalıştıran arkadaşlarda çiftçinin pancarını almak zorundadır. Önümüzde ki yıl biz buralarda olmayacağız ama pancar konusunda daha fazla sıkıntılar yaşanacağını düşünüyorum. Ömer Tunçay’a bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum.”
“YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR”
İGM Başkanı Salih Sel, İbrahim Acar’a “İbrahim bey buralarda olmayacağız dediniz yerel seçimlere aday değil misiniz diye sordu. Acar, “Yolun sonu görünüyor” cevabını verdi. Sel, Acar’a “Hayırlısı olsun” dedi.
YILMAZ: KİRAZ GÖZBEBEĞİMİZ İHRACATÇILAR
ATIKLARINI GÖTÜRSÜN
CHP Sultandağı Üyesi Ali Rıza Yılmaz, atıklardan ileri gelen hastalık durumunda yurt dışına giden kirazın geri döndüğüne değindi. Meyvelerde zaman zaman portakal, limon ve mandalina da sözünü ettiği durumu sıkça yaşadıklarını belirten Yılmaz, “Sultandağı bölgemizde mandalina portakal atıkları rast gele atılıyor. Ne kadar önlem alsak da bunun önüne geçilmiyor. Devlet olarak bunun önüne geçilmesi lazım. Kiraz bizim gözbebeğimiz. Bahsettiğim bu hastalığın bölgeye gelmesi halinde bizi önemli ölçüde bölge olarak etkileyecektir. İhracatçı firmalar işlerini yapsınlar ama lütfen atıklarını da götürsünler.”
ÇAKIR: ÇİFTÇİNİN
RAHATLATILMASI LAZIM
MHP İhsaniye Üyesi Hamit Çakır’da söz alarak Afyon Şeker Fabrikası çalışanı ve bir çiftçi olarak özelleşen Şeker Fabrikasına çiftçilerin dilekçe veremediklerini kaydetti. Bu konularda çiftçinin rahatlatılması gerektiğini belirten Çakır, mücbir sebepler konusunda il ve ilçe müdürlüklerinin kendilerine yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme