• Haberler
  • Gündem
  • Pancar Kooperatifi’nde 3 adaylı genel kurulun galibi mevcut yönetim

Pancar Kooperatifi’nde 3 adaylı genel kurulun galibi mevcut yönetim

  S.S Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooperatif'nin 41. olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda kooperatifin mevcut Başkanı Abdil Tıkır, Osman Emrem ve Sefa Değirmen olmak üzere üç başkan adayı listesiyle yarıştı. Sarı liste seçimin galibi oldu 3 listenin yarıştığı seçim sonucu ipi Abdil Tıkır'ın Başkan adaylığı'nda ki sarı liste göğüsledi. Toplam 3 bin 997 kişinin oy kullandığı [&hellip]

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

S.S Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooperatif’nin 41. olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda kooperatifin mevcut Başkanı Abdil Tıkır, Osman Emrem ve Sefa Değirmen olmak üzere üç başkan adayı listesiyle yarıştı.

Sarı liste seçimin galibi oldu

3 listenin yarıştığı seçim sonucu ipi Abdil Tıkır’ın Başkan adaylığı’nda ki sarı liste göğüsledi.

Toplam 3 bin 997 kişinin oy kullandığı seçim sonucu oyların 2 bin 985’ni alan Abdil Tıkır ve ekibi göreve seçildi. Yeşil listede yer alan Osman Emrem ve ekibine sandıktan 685 oy çıkarken mavi liste ile seçime katılan Sefa Değirmen ve ekibine 272 oy verildi.

Sınırlı Sorumlu Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooperatif’nin 40. Mali Genel Kurul Toplantısı ile 41. Seçimli Genel Kurul Toplantısı kooperatif hizmet binasının bahçesinde bugün gerçekleştirildi. 2019 yılında Covid-19 Pandemi nedeniyle ertelenen Mali Genel Kurulun akabinde yine pandemi nedeniyle ertelenen 41. olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Polis başta olmak üzere Özel Güvenlik Şirketi tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri kapsamında kooperatif ortakları ve katılımcılar kongrenin yapıldığı alana kabul edildi.

DEĞİRMEN: ÇOBANLAR’DA ÇİFTÇİNİN PARASI HEDER OLDU

Genel kurulda mavi renkli liste ile yarışa dahil olan Kooperatif Başkan adaylarından Sefa Değirmen genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, “demokrasi şöleni” olarak ifade ettiği atmosferin sayesinde yaşanıldığını belirtti. Değirmen şöyle konuştu: “Bilin ki bu demokrasi şölenini Sefa Değirmen’e borçlusunuz. Sebep nedir denilirse 4 Ekim 2020 tarihinde genel kurul toplantısı için tüm hazırlıklar yapılmıştı. Ortaklara genel kurul toplantı davetiyeleri yangından mal kaçırırcasına mesaj yoluyla telefondan iletilmişti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne başvurarak biz genel kurulun yapılamayacağını bildirdik. Valilik birimlerine gerekli başvuruyu yaptık. İçişleri Bakanlığımızın pandemi genelgesini hatırlattım. Pek çok ilçe ve beldemiz de karantinalar olduğunu belirterek olası ölümleri önlemiş olduk. Bizim başvurumuz sonucu bu demokrasi şöleni sizlere yaşatan başta Sayın İçişleri Bakanımız, Sayın Valimiz, Hukuk İşleri Müdürümüz ve sizleri temsilen Sefa Değirmen’le gurur ve onur duymanızı istiyorum. Çobanlar Pancar Kooperatifi binası 430 bin TL’ye Belediye Başkanı ile arsa karşılığı takas edildi. Çobanlar Panko binamızı 1 milyon 500 bin liraya yaptıklarını açıkladılar. Gurur duyarız ama hiç gerek yokken niye Çobanlar’a yatırım yaptınız? Çiftçinin parasını alıp buraya gömerek heder ettiniz.”

EMREM: ALIN TERİ VE EMEĞE YEŞİL LİSTE SAHİP ÇIKACAK

Seçime yeşil renkli liste ile katılan Kooperatif Başkan adayı Osman Emrem konuşmasında, seçim sonucu kaybeden olmayacağını belirtti. Kendisi gibi diğer adayların da uzun süre saha çalışması yaptığını dile getiren Emrem şunları söyledi: “Adaylar olarak hepimiz kooperatif ortaklarımıza projeler açıkladık. İnanıyoruz ki bizler kazanırsak uygulanabilir tüm projeleri hayata geçireceğiz. Rakibimiz olan kardeşlerimiz kazansa dahi şuna canı gönülden inanıyorum onlarda bizlerin açıkladığı projeleri uygulamak için çaba ve gayret içerisinde olacaklardır. Bize bugüne kadar destek olan tüm köy ve beldelerde bizimle birlikte çalışan ekibime sonsuz teşekkür ediyorum. Sahada yapacaklarımızı 7 ay anlattık. Hepiniz bizim ne olduğumuzu çok iyi biliyorsunuz. Kimseyi kırmadan, üzmeden iyi bir seçim geçirmek için sahada anlattıklarımızı burada dillendirmiyorum. Sadece adil bir seçim olmadığını tek taraflı çalışıldığını buna rağmen alın terinize sahip çıkacak ekibin liste renginin yeşil olduğu bilinmektedir.”

TIKIR: 2 YILLIK FAALİYET RAKAMLARI SAĞLAM EKONOMİNİN GÖSTERGESİ

Mevcut Kooperatif Başkanı, Başkan adayı Abdil Tıkır ve ekibi seçime sarı renkli listeyle katıldı. S.S Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooperatif’nin 1980 yılında kurulduğunu ifade eden Tıkır şunları kaydetti: “Kooperatifimiz her geçen gün büyüyerek ortaklarına götürdüğü hizmet ağını daha da genişletip kaliteli ve ucuz hizmet vermenin mutluluğunu yaşamaktadır. Kooperatifimiz 31 pancar kooperatifi arasında layık olduğu ön sıralardaki yerini almıştır. Kendi ayakları üzerinde durabilen hiçbir yabancı kaynak kullanmadan ortaklarının ihtiyacını katma değer vergisi dahi tahsil etmeden vadeli satış yapabilen ve vadeli satışlarda çok düşük faiz uygulayan sayılı kooperatiflerden biriyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu pandemi koşullarına rağmen üyelerimizin ihtiyacı olan her türlü tarımsal girdileri piyasadan hem kaliteli hem de ucuza temin etmek için gayret gösteriyoruz. 2019-2020 faaliyet yılında gerçekleşen rakamlar kooperatifimizin sağlam bir ekonomik yapıya sahip olduğunu göstermektedir.”
Haber yayınlanırken oy kullanma işlemleri sona ermişti. İlk bilgilere göre mevcut yönetim yarışı.önde tamamladı. Seçimin kesin sonuçları oy sayımı bittikten sonra açıklanacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Bakmadan Geçme