• Haberler
  • Genel
  • “Pamukova’yı unutturmuyorum” – Kocatepe Gazetesi

“Pamukova’yı unutturmuyorum” – Kocatepe Gazetesi

CHP’nin Bursa Milletvekili Kemal Demir ile Konya Milletvekili Atilla Kart sorumluluk ili olan Afyonkarahisar’da bir dizi programa katıldılar. Kart ve Demir şehirden ayrılmadan önce son ziyaretlerini Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’ya yaptı. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demir, demiryollarının önemine değindiği konuşmasında Pamukova kazasını unutturmamak için her yıl etkinlik düzenlediği söyledi. Demiryol-iş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş [&hellip]

"Pamukova'yı unutturmuyorum"

CHP’nin Bursa Milletvekili Kemal Demir ile Konya Milletvekili Atilla Kart sorumluluk ili olan Afyonkarahisar’da bir dizi programa katıldılar.

Kart ve Demir şehirden ayrılmadan önce son ziyaretlerini Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’ya yaptı. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demir, demiryollarının önemine değindiği konuşmasında Pamukova kazasını unutturmamak için her yıl etkinlik düzenlediği söyledi.
Demiryol-iş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve Bursa Milletvekili Kemal Demir’den oluşan heyet tarafından ziyaret edildi. Kart ve Demir, 29 Ocak Cumartesi günü yapılan Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanlığı’nın seçimli genel kurul toplantısı nedeniyle Uslu’yu tebrik etti. Demiryol-iş Sendikası Şube Başkanı Muharrem Uslu, insanların içini döktükleri güzel bir genel kurul süreci yaşamaktan mutlu olduklarını söyledi. Uslu, genel kurul toplantısında taşeron işçilik, sigortasız işçi çalıştırma gibi konuların ağırlıklı olarak tartışıldığını kaydetti. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Bursa Milletvekili Kemal Demir’in demiryolları ile ilgili önemli çalışmaları olduğunu söyledi. CHP Bursa Milletvekili Kemal Demir, 14 yıldır demiryolları ile ilgili olarak 44 ile dolaştığından söz etti. Milletvekili Demir; “Dolaştığım 44 ilden bir tanesi de Afyon’dur. Demiryolunun ne kadar önemli olduğunu, Kurtuluş Savaşı’ndaki katkılarını Atatürk çok güzel şekilde söylemiş. ‘Demiryolları bir ülkenin toptan tüfekten daha önemli bir silahıdır.’ Bu anlamda demiryollarının Türkiye de hak ettiği yere gelebilmesi, trafik kazalarının aza inebilmesi için mutlaka demiryollarına hak ettiği değer ve katkı sağlanması lazım. Bu anlamda hükümet iktidara geldiği zaman hızlandırılmış tren projesi ortaya koydu. Ben her yıl o kazanın olduğu Pamukova’ya gider orada bir etkinlik yaparım. Ama ne hükümetten ne de herhangi bir yerden kimse gelmez. Ben gidip orada unutmadık unutturmayacağız diyorum. Hızlandırılmış tren projesinin faturası yolculara çıktı. Bilim adamları yapmayın bu şartlarda bunu hızlandıramazsınız kaza olur demelerine rağmen dinlemediler. Hızlı tren projesini hayata geçirmek için başladılar. Bursa’ya seçildiklerinde müjde getirdiklerini söylediler. Ama 8 yıldan beri müjde falan ortada yok. Bu anlamda etkinlikler yaptık, 250 kilometre yol yürüdüm.” dedi.
Ziyarette; CHP Merkez İlçe Başkanı Ercan Kaynar, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Göktaş hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme