• Haberler
  • Genel
  • Pala’s Termal hizmete başladı – Kocatepe Gazetesi

Pala’s Termal hizmete başladı – Kocatepe Gazetesi

Gazlıgöl bölgesinde tek beş yıldızlı içmece otel ve bünyesinde hizmet verecek olan tuz odası ile astım hastalarına şifa dağıtma olma özelliklerine sahip olan Pala’s Premıum Termal Spa Center hazırlıklarını tamamlayarak kapılarını müşterilerine açtı. Otelin Genel Müdürü Faruk Bulduk, bölgesel havalimanının açılmasıyla termal turizmin çok farklı bir durama geleceğini belirtti.Pala’s Premıum Termal Spa Center’i dünyaya yeni [&hellip]

Pala's Termal hizmete başladı

Gazlıgöl bölgesinde tek beş yıldızlı içmece otel ve bünyesinde hizmet verecek olan tuz odası ile astım hastalarına şifa dağıtma olma özelliklerine sahip olan Pala’s Premıum Termal Spa Center hazırlıklarını tamamlayarak kapılarını müşterilerine açtı.

Otelin Genel Müdürü Faruk Bulduk, bölgesel havalimanının açılmasıyla termal turizmin çok farklı bir durama geleceğini belirtti.
Pala’s Premıum Termal Spa Center’i dünyaya yeni gelen bir çocuk gibi gördüğünü söyleyen Genel Müdürü Faruk Bulduk, doğum ve emekleme aşamasını tamamlyan otelin Ramazan Bayramında hizmete açıldığını kaydetti. Bulduk, müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmak için çalışacaklarını vurguladı
Afyonkarahisar Türkiye’de termalin başkenti
Gazlıgöl beldesinde inşası tamamlanan Pala’s Premıum Termal Spa Center’in Genel Müdürü Faruk Bulduk, termal tesisi anlattı. Genel Müdürü Faruk Bulduk, 32 yıllık bir turizmci olarak İstanbul, Marmaris, Kuşadası ve son yıllarda Antalya’da görev aldığını söyledi. Afyonkarahisar’da bir yıldır bulunduğunu, yaptığı araştırmalar sonucu Gazlıgöl bölgesinde ki termal su kalitesinin çok iyi düzeyde olduğunu öğrenmesi üzerine yatırımcı Osman Pala ile bir araya gelip genel müdürlük görevini üstlendiğini aktaran Bulduk; “Görevimizin kolay olmadığını bende biliyorum. Gazlıgöl maalesef yeterince tanıtlmadı. Göreve başlar başlamaz özellikle yurt dışı fuarlarında tanıtım faaliyetlerine başladık. Bu fuarlarda özellikle yurt dışında tanıtım yaparken çok zorlandığımı gördüm. Afyon’u ve bölgeyi hiç kimse bilmiyor. Amacım aslında termal turizmle birlikte kültür ve sağlık turizmini de iç içe geçirip bu şekilde tanıtmak istiyorum. Çünkü Afyon etrafından bir çok kültür değerine sahip bir bölge. Bunun yeterince vurgulanmamış olduğunu gördüm. Bugüne kadar yapılmadı demek kolay çözüm. Ama şimdi bundan sonra bence çok hızlı bir şekilde bu tanıtıma yön verip bu bölgenin özellikle yurt dışında tanınmasını sağlayacağıma inanıyorum. Bence burası Türkiye’nin termal başkenti.” dedi.
Afyonkarahisar’da turizm potansiyele sağlam
Türkiye’nin termal başkenti Afyonkarahisar’ın tanıtımında tarihi değerleri ön plana çıkarmaya çalıştığını ifade eden Pala’s Premıum Termal Spa Center Genel Müdürü Faruk Bulduk, Afyonkarahisar’ın tarihi ahşap Ulu Camiinin önemli bir değer olduğunu kaydetti. Sanat tarihi eğitimi aldığını belirten Bulduk, Afyonkarahisar’da sadece çevrede ki tarihi kültürel değerlerin değil merkezde göz önünde olan değerlerin de gündeme alınmadığ gözlemini aktardı. Frig Vadisi, Ayazini gibi varlıklara sahip olunmasına karşılık ciddi bir alt yapı eksikliği bulunduğundan yakınan Bulduk; “Afyon’da bir şekilde bir yerden işe başlamak gerekiyor. Ben 32 yıl önce işe başladığım dönemde İstanbul’da idim. Orada da İstanbul gibi bir şekilde turizme çok değişik bir gözle bakılıyordu. Alanya da 1981 yılında 2-3 tane otel vardı. Alanya’ya şimdi bakın Türkiye’nin sayılı turizm merkezlerinden bir tanesidir. Bence bu durum Gazlıgöl içinde veya Afyon için de geçerli. Eğitim ve kültür problemi ciddi oranda var. Bölgenin kalifiye eleman sıkıntısı da çok.”diye konuştu.
Ortak tanıtım önemli
Pala’s Premıum Termal Spa Center’de 130 kişinin çalışacağını belirten Genel Müdürü Faruk Bulduk, 350 yataklı 135 odadan oluşan bir tesisin hazırlandığını söyledi. Faruk Bulduk, 135 odadan 65’nin standart oda olacağını, 25 suit odanın hizmet vereceğini ifade etti. Küçük bir butik otel olacak olan Pala’s Premıum Termal Spa Center’ı anlatan Faruk Bulduk; “Tesisimizin 4 bin 400 metrekare kapalı alanı kaplayan termal alanı var. Bölgenin isteği doğrultusunda bay bayan olarak termal tesis kısmında ayrıldı. Genelde Avrupa termallerinde de bu trend var. Ama İspanya ve Portekiz de bay bayan karışık termal alana sahip tesisler var. Buraya gelen insanlara termal suyu, tarihi ve doğayı bir bütün olarak tanıtmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili Kültür Turizm Bakanlığı ile de görüşmeler yaptım. Daha önce bulunduğum Antalya Tanıtım Vakfı Başkan Yardımcısı idim. İlk geldiğim aylardan bugüne kadar burada gördüğüm bir birliğin olmamasıdır. Her otel kendine göre bir tanıtım yapıyor. Tanıtım bütçesi ayrılıyor. Aslında birlikte hareket edilse çok daha farklı bir sonuç elde edilir. Paylaşımcı olmak gerektiğine inanıyorum. O birliğin bir şekilde sağlanması gerekiyor. Mülki amirlere bence burada çok büyük görev düşüyor. Afyonkarahisar Valiliği ve beldenin bağlı olduğu İhsaniye Kaymakamlığına diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Bölgede tek 5 yıldızlı
balkonlu içmece otel
Termal su da birlik sağlanmasının önem taşıdığını, rezervin doğru kullanılması gerektiğini söyleyen Pala’s Premıum Termal Spa Center Genel Müdürü Faruk Bulduk, İhsaniye Kaymakamlığı’nın tanıtım atağının çok daha önce yapılması gerektiği düşüncesini dile getirdi. Pala’s Premıum Termal Spa Center’in 5 yıldızlı yatırım belgesine sahip bulunduğunu belirten Bulduk; “Otelimiz denetimden geçtikten sonra 5 yıldızı asacağız. Gazlıgöl bölgesinde tek 5 yıldızlı suyu içelebilen içmece oteli olma özelliğine sahibiz. Müşteri anket formlarında yaptığım incelemede başlıca şikayetler arasında odaların balkonlarının olmaması dikkat çekiyor. Otelimizin tüm odalarında balkon mevcut. Bu da tesisin ayrıcalığını ortaya koyuyor. Suyumuzun mineral değeri de çok yüksek çıktı. Sağlık, şifa ve dinlencenin iç içe yer alacağı bir otel hazırlıyoruz. Parmakla gösterilen örnek bir otel olmayı hedefliyoruz. Kür merkezimizin hizmetlerinden yararlanılması için dışarıdan da misafir kabul edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

“Kılı kırk yardık”

Ankara da bulunan bir özel hastane ile anlaşıp bir fizyoterapi merkezi kurma çalışmalarının hızla yürütüldüğünü dile getiren Pala’s Premıum Termal Spa Center Genel Müdürü Faruk Bulduk, fizyoterapi merkezinin termal otelcilik hizmetinde ayrı bir boyut olacağını söyledi. Klinik hizmeti, cilt uzmanı, diyetisyen eşliğinde insanlara sağlıktan turizme kadar geniş kapsamlı hizmetler zincirinin sunalacağını anlatn Genel Müdür Faruk Bulduk şöyle konuştu: “Önümüz deki bir kaç yıl içinde tesisimizin büyüme eğilimi göstereceğini düşünüyoruz. Otelimizin önünde boş bir arazi var. Orası da bize ait. İlerleyen dönemde 50 yataklı klinik tarzında bina inşa etmeyi planlıyoruz. Pala’s Premıum Termal Spa Center’in Yönetim Kurulu Başkanlığını Osman Pala gerçekleştirmektedir. Tesis bir aile şirketidir. Otelimizde servis ve hizmet kalitesinin yanında yemeklerimizle de ön plana çıkmak niyetimiz var. Hizmet sektöründe misafirleri memun uğurlamak önemli. Her misafir başlı başına bir referans oluyor. Kadroyu kurarken buna çok dikkat ettik. Gerçekten kılı kırk yararak insanları seçerek buraya getirdik. Departman sorumlularını genelde Antalya ve İzmir’den tecrübeli kişiler arasından seçtik. Yaklaşık 2,5 aydan beri kadrolu bir eğitim verildi. Departman müdürlerine beklentilerimizi anlattık. Onlarda alt kadrolarına gerekenleri ilettiler. Yemeğimiz, servisimiz ve güler yüzlü personelimizle tercih edilir bir otel olacağız.” Kocatepe

Bakmadan Geçme