• Haberler
  • Genel
  • Pakdil: Borsa faaliyetine kadar şap aşılaması daha da ilerleyecek

Pakdil: Borsa faaliyetine kadar şap aşılaması daha da ilerleyecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Canlı Hayvan Borsası inşaatında incelemelerde bulundu. Pakdil, şap hastalığı ile mücadele de ciddi yol katedildiğini, Afyon’daki Borsa faaliyete girene kadar Batı Anadolu’yu aşılamada ön kademeye getirmiş olacaklarını açıkladı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Canlı Hayvan Borsası inşaat alanını gezdi. Gezi sırasında ATB [&hellip]

Pakdil: Borsa faaliyetine kadar şap aşılaması daha da ilerleyecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Canlı Hayvan Borsası inşaatında incelemelerde bulundu. Pakdil, şap hastalığı ile mücadele de ciddi yol katedildiğini, Afyon’daki Borsa faaliyete girene kadar Batı Anadolu’yu aşılamada ön kademeye getirmiş olacaklarını açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Canlı Hayvan Borsası inşaat alanını gezdi. Gezi sırasında ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Pakdil’e detaylı bilgiler verdi.
ÇEVRE SAĞLIĞI GÖZARDI EDİLEMEZ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Canlı Hayvan Borsası inşaatı ile ilgili değerlendirme de bulundu. Bu tip organizasyonların farklı tezahürlerinin olduğundan söz eden Pakdil; “Türkiye’de bu tür imalatlar olurken bir başka ülke kendi şartlarına göre farklı formlarda bu tür bir inşaatı yapabiliyor. Önemli olan satıcı ile alıcıyı biraya getirmektir. Genelde bu tip organizasyonların pazarlama noktaları bizim için o kadar da eski değil yenidir. Bunun daha iyi bir şekilde yapılması da önem taşıyor. Çevre sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken hususlar var. Atıklar bu mekandan alındıktan sonra katı atıkların nasıl değerlendirileceği de önemli. Bu aynı zamanda bir ekonomik değerdir. Olaya sadece bir çevre temizliği şeklinde bakmamak gerekir.” dedi.
ŞAPLA MÜCADELE
AMACINA ULAŞIYOR
Hayvan sağlığı açısından hayvanların nerede pazarlanacaklarının önem taşıdığına işaret eden Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, hayvanların serbest dolaşımının diğer işletmeler ve hayvanlar açısından risk oluşturabileceğini vurguladı. Pakdil sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayvanların topluca bir ortamda bulunmaları önemli. Hayvanın nereden geldiği, kaynağına göre tedbirler alınması ve tekrar çıkışına müsaade edilmesi noktasında gerekenler yapılır. Gerektiğinde kaynağına göre tedbirler alıp çıkışına hayvanın müsaade etmeyerek olası bir hastalığın yayılması önlenir. Hayvanı yetiştirme, besleme bunların hep maliyetleri var. O maliyetin içerisinde hayvan hastalıklarına yönelik olarak bir tedbir alma durumu olursa çok ciddi anlamda maliyeti kapsar. Bizim en korktuğumuz hastalık şap hastalığı idi. Şu anda bulunduğumuz durum itibariyle şap hastalığında çok ciddi bir merhale kat ettik. Dünyanın bağışıklık kalitesi açısından en iyi şap aşısını Ankara’da bizim Şap Enstitümüz üretiyor deme noktasındayız. Bu vesile ile bu çalışmları yürütenlere teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’daki Canlı Hayvan Borsası’nın faaliyete gireceği zamana kadr biz Batı Anadolu’yu aşılamada ön kademeye getirmiş olacağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme