• Haberler
  • Genel
  • “Özür dilemesi gereken varsa onlar özür dilemeli”

“Özür dilemesi gereken varsa onlar özür dilemeli”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek tarafından 2 Şubat Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında tarımsal kredi faiz oranı ile ilgili olarak açıklaması yaparak yanlış bildiğini söylemesi istenilen MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Çoban ve Zeybek’e karşı cevabi bir basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Akcan, Ziraat Bankası’nda kredi faiz oranlarının yüzde 10 olduğunu [&hellip]

"Özür dilemesi gereken varsa onlar özür dilemeli"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek tarafından 2 Şubat Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında tarımsal kredi faiz oranı ile ilgili olarak açıklaması yaparak yanlış bildiğini söylemesi istenilen MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, Çoban ve Zeybek’e karşı cevabi bir basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Akcan, Ziraat Bankası’nda kredi faiz oranlarının yüzde 10 olduğunu söyledi. Milletvekili Abdülkadir Akcan, özür dilemesi gerekenlerin tarımsal kredi faiz oranlarını yüzde sıfır olarak açıklayan Çoban ve Zeybek’in olduğunu belirtti

Küçükkurt’u rahmetle andı
Bayındırlık ve İskan eski Bakanı MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’e cevap verme amaçlı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı MHP İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Kocatepe Gazetesi kurucularından Şükrü Küçükkurt’un vefatından duyduğu üzüntüyü dile geti-rerek başladı. Akcan, merhum Şükrü Küçükkurt’un Afyonkarahisar basının duayeni olduğunu belirterek; “Değerli ağabeyimiz Şükrü Küçükkurt’un vefatı ile ailesi, Kocatepe Gazetesi mensupları, basın camiası ve Afyonkarahisar’a başsağlığı diliyorum. Ağabeyimize Allah’tan rahmet kabrinin nur olmasını diliyorum. Kendisi bir Afyon sevdalısıydı. Bir kişi yaptığı işte ilkeli olup omurgalı bir duruş sergilemelidir. İşte basın men-supları için Şükrü Küçükkurt Ağabeyimiz her zaman böyle bir duruşu sergilemiştir.” dedi.
Akcan kongre konuşmasını hatırlattı
2 Şubat Çarşamba günü AK Parti’de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Mehmet Zeybek tarafından ortak düzenlenen basın toplantısında Çoban’la Akcan arasında geçen Ziraat Bankası tarımsal kredi faiz oranlarına yönelik tartışmalar hatırlatılmıştı. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tarımsal kredi faiz oranlarının yüzde sıfır olduğunu bu oranları yüzde 15 olarak açıklayan Akcan’ın özür dilemesi gerektiğini ifade etmişlerdi. Akcan; “Benim bırakın bir konuyu aldatarak, kandırarak halkımızı yanlış yönlendirerek intikal ettirmek kamuoyuna, abartmak bile benim düşünceme, benim hayat tarzıma ters olan bir davranıştır. Demiryol-İş Sendikası’nın yoğun kar yağışına rağmen genel kurul toplantısına davet edilmem üzerine katılacağımı ifade etmiştim. O sözümü yerine getirmek için yoğun kar yağışı eşliğinde gece Ankara’dan Afyonkarahisarımız’a intikal ettik. Sabah genel kurulda konuk konuşmacıları sırasında hükümetin izlediği ve halkı kandırmaya yönelik, halkı aldatmaya yönelik propaganda yapıldı. Bu sırada da özellikle ulusal anlamda yandaş medyanın araç olarak kullanıldığını, aslında gerçeklerin anlatıldığı gibi olmadığını yaşayarak gördüğümüzü belirttim. Dedim ki ‘Madem ki iktidar 2002’de şöyleydi, 2009’da, 2010’da böyle demeyi adet haline getirdi öyleyse bunun sonuçları olmalı.
Mademki
2002’de teslim aldığınız Türkiye çok kötüydü, mademki 2002’de yönetimini teslim aldığınız Türkiye’de tek başına milli gelir 3 bin dolardı ve bu şimdi 10 bin 500 dolar’a çaktı yani 3.5 kat arttı neden insanlarımızın geliri, insanlarımızın maaşı, insanlarımızın hak ve menfaatleri 3.5 kat oranında artmıyor. Sağ gösterip sol vuruyorsunuz.’ şeklinde bir ifadem oldu. ‘Her şeyi 2002’de kötü göstermeyi adet haline getirdiniz ama bakın şimdi şu durumu görün Allah aşkına. Mesela benim ilgilendiğim sektör olan tarım sektöründe Afyonkarahisar’ın en önemli geçim kaynağı olan tarımda durum ne? Bunun bir örneğini ifade edeyim’ dedim. “ şeklinde konuştu.
Çoban faiz oranına itiraz etmişti
MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan, 2001 yılında henüz asrın felaketi olan Marmara depreminin olumsuzluklarının atlatılmadan aynı yılın Eylül ayında, kendisinin Bayındırlık ve İskan Bakanı olmasından yaklaşık 20 gün önce Eylül ayının başında; enflasyon TÜFE’de yüzde 74.7 olduğunu söyledi. Milletvekili Akcan; “Buna karşılık Ziraat Bankası’nın tarımsal cari faiz uygulaması yüzde 44 idi. Gerçekten de 2001 Eylül ayında enflasyon TÜFE’de yüzde 74.7 ama buna karşılık tarımsal kredi faizi neredeyse yarısı konumunda yüzde 44 idi. Daha sonra 2001 Kasım ayında, arkasındanda 2002 Şubat ayında Cumhuriyet tarihinin en büyük bankacılık sektörünün olumsuzluklarından kaynaklanan iki önemli bir kiriz yaşadık. Bu kirizlerden sonra Türk ekonomisi bugün dünyanın yaşadığı krizlerden etkilenemez hale gelmiştir. İşte o yaşadığımız krizlerden önce 2001 Eylül ayında Ziraat Bankası’nın cari kredi faizi yüzde 44’tü. Ben bunu Demiryolu-İş Sendikası kongresinde söyledim. O sırada Sayın Burhanettin Çoban benim doğru söylemediğimi, halkı yanılttığımı söyledi.” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın grup konuşmasını örnek gösterdi
Ziraat Bankası’nın tarımsal kredi faiz uygulamasına benzer ölçekte uygulamayı Tarım Kredi Kooperatiflerinin de uyguladığını dile getiren Milletvekili Abdülkadir Akcan şöyle konuştu: “Bugün (dün) sabah TRT Haber’de altyazı halinde Tarım Kredi Kooperatifleri faizlerinin de Ziraat Bankası’nın cari faizlerine paralel olarak yüzde 13’ten 10’a düşürüldüğünü bütün Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan veya TRT Haber’i izleyebilen herkes altyazı halinde okumuştur. 28 Aralık 2010 Salı günkü Adalet ve Kalkınma Partisi grup toplantısında Sayın Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey gurubuna hitap ederken kullandığı söz: ‘Şimdi geliyorum çiftçilerimize verebileceğim müjdeye Ziraat Bankası’nın tarımsal faiz oranı 2002 yılında yüzde 59’du. Kim var iktidarda DSP var, MHP var, ANAP var. O dönemde Ziraat Bankası’nın çiftçiye verdiği krediler yüzde 59’la veriliyordu. Biz bunu en son yüzde 13 seviyesine kadar indirmiştik. Bakınız şimdi 1 Ocak 2011’den itibaren Ziraat Bankası’nın tarımsal kredi oranını yüzde 13’ten yüzde 10 çekiyoruz.’ Bu Sayın Başkan’ın ifadesi.”
“Siyasilere haksızlık yapıyorlar”
AK Parti Genel Başkanı Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın tarımsal kredi faiz oranına yönelik yaptığı son açıklama karşısında faiz oranlarının sıfır olarak açıklamanın halkı kandırmak olduğunu ifade eden Milletvekili Akcan şunları söyledi: “Şimdi halkı bunu bile bile, bunu diya duya, bunu dinleye dinleye, siz geçen hafta Çarşamba günü benim söylediğim sözlere mesnet yaparak, benim halkı kandırdığımı ifade ederek, kredi faizlerinin yüzde sıfır olduğunu iddia etmek gerçek anlamda halkı kandırmaktır. Bu toplantıda benden halktan özür dilememi ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nden özür dilememi gerektiği anlamında sözler vardır. Şimdi soruyorum halkı Afyon bazında kim kandırmıştır? Sayın Başbakan’ın ağzından yüzde 13 olan kredi faizinin yüzde 10’a ineceğini duyarsak, buna karşılık Sayın Burhanettin Çoban’ın ağzından, Sayın Mehmet Zeybek’in ağzından ‘Hayır bu yanlıştır, doğrusu sıfır faizli kredidir’ diye bir açıklama geliyorsa halkı kim kandırmış oluyor? Abdülkadir Akcan mı, yoksa Afyon il bazında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticileri mi? Sayın Burhanettin Çoban, Sayın Mehmet Zeybek eğer dilenmesi gereken bir özür varsa bu sizin tarafınızdan haltan dilenmesi gereken özürdür. Zaten bugüne kadar kendiniz dışındaki siyasetçilere haksızlık yapa yapa varlığınızı sürdürüyorsunuz, o nedenle biz buna alıştık. Biz size sizden özür falanda istemiyoruz. Kandırdığınız, aldattığınız halktan özür dilemenizi bekliyoruz.”
“Muhatabım AK Partili mevkidaşımdır”
Milletvekili seçilip TBMM çatısı altında görev yapmaya başladıktan sonra kendisine oy veren vermeyen tüm Afyonkarahisarlıların milletvekili olduğuna vurgu yapan Milletvekili Abdülkatdir Akcan; “Yakamdaki rozet TBMM’nin rozetidir. Bu rozeti taktığım günden itibaren bana oy veren, oy vermeyen herkesin milletvekiliyim. Bunu Afyonkarahisar’lı çok iyi bilir. Demiryol-İş Sendikası kongresi sırasında bu sözlü diyaloglar gerçekleşirken, Sayın Çoban benim doğruları söylemediğimi, doğru bilgileri bulduktan sonra birlikte basın toplantısı yapmamız gerektiğini ifade etti. Bende kendisine ‘varım’ dedim. Ama birden bire Meclisin çalıştığını bile bile Çarşamba günü beni çağırmadan yapmış olması bir başka garabedir. Bu basın toplantısını neden Burhanettin Çoban yapacak? Ben bir milletvekiliyim. Benim muhatabım partisinin milletvekilleridir. O gün oraya gelememiş olsalar dahi, partisinin milletvekilleridir. Bir Belediye Başkanı mazbatayı alıncaya kadar bir partinin adayıdır, doğrudur, o partinin rozetini taşıyabilir. Ama mazbatasını aldıktan itibaren o mazbatayla şehir ona emanet edilir. Artık partisinin sözcüsü gibi davranma hakkı olabilemez.Benim bir siyasetçi olarak söylediklerimin muhatabı kesinlikle Sayın Burhanettin Çoban değildir. Cevap vermesi gereken kişi de Burhanettin Çoban değildir. Kar yağdı, sokaklarından kardan geçemediğimiz bir Afyon varsa bunun muhatabı milletvekili Abdilkadir Akcan veya Sait Açba veya Veysel Eroğlu veya Ahmet Koca değil, Afyonkarahisar’da bunun muhatabı Sayın Burhanettin Çoban’dır. İşine gücüne bakacaksın Sayın Çoban. Milletvekiline cevap yetiştirme çırpınışı içinde olacağına Afyon’un sorunlarıyla ilgileneceksin. Çıkıp gazetelerde yerel yönetimin bir parçası olan Çevre Orman Bakanlığı’nın, bu bakanlığa bağlı DSİ’nin faaliyetleriyle ‘Şöyle olacak, böyle olacak’ diye öğüneceğine Belediye Başkanlığı yaparak Afyonkarahisar halkının yerel yönetimlerle ilgili sorununu ortadan kaldıracaksın. Sana düşen görev budur. Eğer benim söylediklerim, benim takındığım tavır söz konusu ise onun muhatabı 5 tane Afyonkarahisarlı hemşehrimin teveccüh göstererek seçtiği, ama halkın yüzüne çıkamaz hale gelmiş olan milletvekilleridir.” dedi.
“Çiftçi krediye talip değil”
Kendisinin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı döneminde Anasol-M hükümetinden önceki hükümetlerde de sıfır faizli besicilik kredileri uygulandığını bildiren Milletvekili Abdülkadir Akcan; “O zaman Ziraat Bankası’nın kredi faizi sıfır mıydı? Hayır. Sıfır faizli kredi sağlamak ayrı şey, Ziraat Bankası’nın veya her hangi bir bankanın uyguladığı cari faiz oranı şu veya bu düzeyde olması ayrı şey. Şu anda Ziraat Bankası’nın kredi faizi yüzde 10 Sayın Başkan’ın açıkladığı ifadeyle, komisyon yüzde 2, topladığımız zaman topladığımız zaman kullanıcıya maliyeti yüzde 12 yapıyor. 2010 Yılında da benim söylediğim söz bu. Yüzde 13’tü Sayın Başbakan’ın teyit ettiği, yüzde 2’de komisyon, yüzde 15. Enflasyon ne ilan edildi yüzde 7.5. Yüzde 7.5’un kaç katıdır? İki katı. Siz cari kredi faizini, vatandaşa maliyetini cari enflasyonun iki katına getiriyorsanız düşünmeniz lazım. Buna rağmen şuanda çiftçi bu krediye talip değil.” diye konuştu.
“MHP baraj altında değil”
Bir muhabirin partisinin durumu ile ilgili sorduğu soruyu cevaplandıran MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, partisinin Türk Milleti’in sigortası olan bir parti olduğunu söyledi. MHP’nin Türk Milleti bekasının garantörü olduğunu ileri süren Akcan; “Hal böyle olunca daha fazla kenetlendik. Olmadık entrikalar çevriliyor. Bugün basına düşen haberlerden bir tanesi, CHP sözcüsünün bir tanesinin referandumda ‘evet’ oyu kullanan solcularla ilgi bir sözü vardı, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin bir sözü. Yani referandum da sol kesim ‘evet’ oyu verdi. Ülkücü kesimden de vermiş olabilir. Yüzde 58 çıkınca Sayın Başbakan şımardı, bu oylar bana verilmiş oylar diyerek yola çıkarak, kendisini kandırarak bir proje gerçekleştirmeye yöneldi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Burhan Kuzu’ya talimat verdi; ‘Anayasayı değiştireceğiz’ diye. Nedir bu 2 partili ve başkanlık sistemine yönelik yönetim sistemi. Bunun için 2 partili dediğinde birisi kendine göre AKP diğeri ana muhalefet partisi. Bunun dışındaki bütün partiler olmamalı mantığıyla hareket ediyor. Bu mantık olunca bunun da altını doldurmak gerekiyor. Her türlü entrika, her türlü proje, her türlü karar, her türlü yalan propaganda. Bunu ülkücüler bilmiyor mu? Biliyor. Oda ülkücüleri kenetliyor. MHP son yapılan kamuoyu yoklamalarında asla ve kata yüzde 18’in altında değil. Herkes bunu böyle bilsin.” şeklinde konuştu.
“MHP imha edilmeye çalışılıyor”
Şahsına koruma tahsisi ile ilgili bi soruyu da cevaplandıran MHP Milletvekili Abdülkadir Akcan sözlerine şöyle devam etti: “Koruma Yüce Allah’tan başka kimseye düşmez. Benim zaten çok önceden 2008 yılından bu tarafa bir korumam var. Bir taraftan baraj altında göstererek, bir taraftan insanları panikleterek, bir taraftan insanları birilerinin hedefi yaparak MHP imha edilmeye çalışılıyor. Bu dış güçlerin projesi. Tunus’ta Mısır’da olan olaylar kendiliğinden olan olaylar mı? Büyük Orta Doğu Projesinin etapları, safhaları uygulamaya sokulmuş halleri. Büyük Orta Doğu Projesinin eş başkanı kimdi? Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Proje nerde başlıyordu, Kuzey Afrika’dan başlıyor, Orta Doğu ve Kafkaslara kadar uzanıyor. Biz bağırıp duruyoruz, ne söylüyoruz, bu projenin bir parçası da büyük Ermenistan büyük Kürdistan. ‘Biz bu ülkeyi böldürtmeyiz’ diyen herkes bu dış güçlerin bu projenin müelliflerinin ve uygulayıcılarının hedefidir. Dolayısıyla MHP’de bunların hedefi konumundadır. PKK dediğin DHKP-C dediğin terör örgütleri taşeron örgütlerdir. Türkiye üzerinde kötü emel besleyenlerin taşeron örgütleridir. Dolayısıyla her zaman her yerde her türlü olumsuzluğu beklemek gibi bir mecburiyetimiz var. Bu olumsuzluklara karşı tedbir almak da kendimize olan borcumuzdur.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme