• Haberler
  • Genel
  • Öztürk, tazminat kazandı – Kocatepe Gazetesi

Öztürk, tazminat kazandı – Kocatepe Gazetesi

Ballık’ın eski Belediye Başkanı Hamza Öztürk, haksız yere cezaevine girmesi dolayısıyla devletten tazminat kazandı Ballık’ın eski Belediye Başkanı Hamza Öztürk, hakkında “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla açılan davada, herhangi bir hüküm olmamasına rağmen cezaevine girmişti. Aynı durumdaki Mehmet Ağar’ın cezaevine girmemesi üzerine Anayasa Mahkemesi’ne “eşitsizlik” dolayısıyla dava açan Hamza Öztürk, davayı kazandı. Öztürk, “Hakkımızda bir hüküm [&hellip]

Öztürk, tazminat kazandı

Ballık’ın eski Belediye Başkanı Hamza Öztürk, haksız yere cezaevine girmesi dolayısıyla devletten tazminat kazandı

Ballık’ın eski Belediye Başkanı Hamza Öztürk, hakkında “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla açılan davada, herhangi bir hüküm olmamasına rağmen cezaevine girmişti. Aynı durumdaki Mehmet Ağar’ın cezaevine girmemesi üzerine Anayasa Mahkemesi’ne “eşitsizlik” dolayısıyla dava açan Hamza Öztürk, davayı kazandı.
Öztürk, “Hakkımızda bir hüküm olsa, cezaevine girsek canımız yanmazdı. Ama sadece dava açıldı diye cezaevine girdik. Hakkımızda hüküm yoktu. Bu nedenle dava açtık ve kazandık. Devletten 36 bin lira maddi, 2 bin 600 lira mane-vi tazminat alma hakkım doğdu” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme