• Haberler
  • Gündem
  • Öztürk: Camiaya yakışır hizmeti sunmak için adayım

Öztürk: Camiaya yakışır hizmeti sunmak için adayım

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Gazi Emre Öztürk, camiaya yakışır, adablı hizmetin devamı için hazırladığı liste ile Şube Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Öztürk, aday olma kararını nasıl aldığını, 6 aylık hizmet sürecinde yapılanları anlattı   Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Gazi Emre [&hellip]

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Gazi Emre Öztürk, camiaya yakışır, adablı hizmetin devamı için hazırladığı liste ile Şube Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Öztürk, aday olma kararını nasıl aldığını, 6 aylık hizmet sürecinde yapılanları anlattı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Gazi Emre Öztürk, henüz tarihi kesinleşmeyen olağan seçimli genel kurul toplantısına Başkan adayı olduğunu açıkladı. Öztürk, gazeteniz Kocatepe’nin muhabirine Şube Başkanlığına neden aday olduğunu, görevi devir aldığı 24 Ağustos 2021 tarihinden itibaren sürdürülen hizmetleri anlattı.
HİZMET ANLAYIŞI CAMİAYA YAKIŞIR EDEBE ADABA UYGUNDUR
Burcu Aydın: Sayın Başkanım, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığını görevini mevcut Şube Başkanı Saynı İsmail Kumartaşlı’nın istifasıyla devir aldınız. Bu süreçte neler yaşanıldı?
Emre Öztürk: İfade ettiğiniz gibi 24 Ağostos 2021 tarihinde Şube Başkanlığı görevini devir aldım. Üzerinden yaklaşık 6 aylık bir süreç geçti. Biz Afyonkarahisar Şubesi Başkanlığı olarak şehit ailelerimize, gazilerimize yakışır, edebimize, adabımıza uygun biçimde hizmet vermeye çalışıyoruz. Kimseyi üzmeden, kırmadan, ayrımcılık yapmadan eşit mesafede duruyoruz. Gerek Belediyemizin, gerekse mülki amirlerimizin, İçişleri Bakanımızın buraya teşrifiyle malum süreçten sonra güzel gelişmeler yaşanıldı. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek birlikte bir proje yapmayı önerdi. Gelenekselleşen bir Şehitler Takvimi Projesi vardı. Bunun yanı sıra öncesinde bir masa takvimi çalışması yapalım kararını aldık. Sonrasında bu kararı iptal ettik. Şimdi çini üzerine şehitlerimizin ve gazilerimizin işlenecek resimlerini nasipse bir saat üzerinde şehit ailelerimize ve gazilerimize takdim edeceğiz.
ŞEHİT VE GAZİ
ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ SPOR AKTİVİTELERİ HİZMETİ
Burcu Aydın: Yürütülen veya yürütülmesi planlanan projeleriniz var mı?
Emre Öztürk: Halen devam eden ve tamamlanan bazı projelerimiz oldu. Akabinde şehit ve gazi çocuklarımızın yine Belediyemizin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden Sami beyle yaptığımız bir çalışma oldu. Bu çalışma ile şehit ve gazi çocuklarımızın Belediye bünyesinde açılan spor aktivitelerinin hepsinden ücretsiz faydalanabileceği bir protokol imzaladık.
TÜBİTAK’TAN BİR YIL BOYUNCA ÜCRETSİZ DERGİ ABONELİĞİ
Burcu Aydın: Peki şehit ve gazi çocuklarına yönelik başkaca tasarruflar olacak mı?
Emre Öztürk: Tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklarına Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’in ekipleri tarafından bir yıl boyunca TÜBİTAK onaylı akademik eğitim dergi aboneliği ücretsiz olarak sağlanacak. TÜBİTAK tarafından ailelerimize bir yıl boyunca bunlar ücretsiz olarak kargolanacak.
ŞU ANA KADAR 47 AİLENİN
SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Burcu Aydın: Bu çalışmaların yanı sıra ilerleyen zamanda başkaca planlamalar sözkonusu olacak mı?
Emre Öztürk: Pandemi koşulları hepimizin malumudur. Bir kör kurşun gibi virüs kimde olduğu bilinmiyor. Bizde çok tedbirli davranarak sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına riayet ederek şehit ailelerimiz ve gazilerimizle irtibatlar kuruyoruz. Bu süreçte daha çok teknolojiden yararlanarak diyalog kuruyoruz. İrtibatı koparmıyoruz. Arayarak, mesaj atarak şehit ailelelerimizi, gazilerimizi ve ailelerini ihmal etmiyoruz. Yeri geldiğinde kontrollü ve tedbirli şekilde yüz yüze görüşüyoruz. Biz her zaman ailelerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Eğer bir sıkıntıları sorunları varsa sorunun özelliğine göre ama telefonda çözüme kavuşturuyoruz ama bizi aşan bir durumsa yetkili ilgili kurum müdürlerine, Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e durumu arz ediyoruz. Şimdiye kadar görevi devir aldığım 24 Ağustos 2021 tarihinden bugüne kadar sorunlarını çözüme ulaştırdığımız 47 ailemiz oldu.
GENEL KURUL TOPLANTI
TARİHİ NETLEŞMEDİ
Burcu Aydın: Derneğin olağan seçimli genel kurul sürecinde son durum nedir? Tarih belirlendi mi?
Emre Öztürk: Derneğimizin genel merkeziyle Mart ayı içerisinde istişare ettik. İlk etapta genel kurulumuzu 31 Mart 2021 tarihinde yapmayı planlamıştık. Fakat İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı iki genelge var. Sivil toplum kuruluşları ve derneklerin üye sayıları 300’ün üzerinde ise pandemi şartlarında genel kurul toplantısı yapılmasına müsaade edilmiyor. 25 Mart 2021 tarihi itibariyle bizim Dernek Şubesi olarak 321 üyemiz bulunmaktadır. Dolayısıyla üye sayımız 300 üzerinde olduğu için genel kurul toplantımızı ilerleyen günlerde yapacağız. Toplantı tarihi henüz netlik kazanmadı. Durumu salgının seyri belirleyecek. Ülke genelinde ve Afyonkarahisar’da vaka sayılarına göre İçişleri Bakanlığı’nca alınacak tasarruf doğrultusunda inşallah hızlı şeklide genel kurul toplantımızı dernek genel merkezimizle istişare ederek yapmayı planlıyoruz.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

BİZ SİYASET ÜSTÜ BİR DERNEĞİZ, YAŞANAN SIKINTILAR İYİLEŞTİRİLDİ
Burcu Aydın: Görevi devir aldığınız ve yönetiminde üye olduğunuz Malul Gazi Sayın İsmail Kumartaşlı’da Şube Başkanlığına adaylığını açıkladı. Kader ve yol arkadaşlığı yapan gaziler olarak, bu derneğin üyesi olarak gelinen noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Emre Öztürk: Devir aldığım görevi yaklaşık 6 aydır yürütüyorum. Altı aylık zaman diliminde hissettiğim şuydu; Kamuoyunca yaşanan durumlar malumdur. Bu manada yaşanılan sıkıntılar iyileştirildi. Kamu kurumları ile olsun mülki idarecilerimizle olsun ilişkilerimiz gayet güzel durumda. Yaşanılan talihsiz siyasi girişim şahsımın veya yönetim kurulu üyelerimizin, dernek üyelerimizden kaynaklı bir durum değildi. Şube Başkanımızın istifası ile görevi devir almamızla birlikte ilk basın açıklamamızda HDP hariç tüm siyasi partilere derneğimizin kapısı açıktır. Hepsine de eşit mesafedeyiz demiştik. Daha da önemlisi bir dernek olarak siyaset üstü bir derneğiz. Yönetim değişikliği sonrası sağ olsun siyasi partilerin temsilcileri derneğimize hayırlı olsun ziyaretleri yapmıştır. Süreçte ikili ilişkilerin düzelmesi, camiamıza bakış açısının farklılaşmasıyla, görevimizin ağırlığını hissedip, üyelerimizin ‘Bırakma devam et. Derneğimiz güzel bir yere geldi.’ demeleriyle bu derneği omuzlayıp hizmet etmeye, götürebildiğim yere kadar devam etme kararını aldım. Bu vesile ile şunu söylemek istiyorum. Derneğimizin eski Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı yaptığı ziyaretlerde üyelerimize, ‘Biz beraberiz aynı yolda yürüyoruz. Emre bizden.’ gibi sözler sarf etmektedir. Evet, biz dernek şubesi olarak burada birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Amacımız derneğimizde birlik ve beraberliği sağlayabilmektir. Ama ben şahsen Emre Öztürk olarak kendi ekibimle, kendi yönetimimle, kendi görüş ve davranışlarımla Şube Başkanlığına adayım. Bunu özellikle belirtmek isterim. Şu anda listemiz hazırdır. Zamanı geldiğinde ilan edeceğim. Teşekkür ederim.

Bakmadan Geçme