• Haberler
  • Genel
  • Öztaylan Türkiye 3'üncüsü – Kocatepe Gazetesi

Öztaylan Türkiye 3'üncüsü – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2014 Yılı Faaliyet Programında yer alan Para-Tekvando Türkiye Şampiyonası Marmaris’te yapıldı. Engelli sporculardan oluşan turnuvaya Afyonkarahisar'dan katılan Emre Öztaylan Türkiye 3'üncüsü olmayı başardı Hafta başında Muğla Marmaris'te gerçekleştirilen Para-Tekvando Türkiye Şampiyonası'nda Afyonkarahisar'ı temsil eden Emre Öztaylan grubunda 3'üncü oldu. Türkiye çapında turnuvaya 19 ilden 19 erkek 5 bayan katılırken Öztaylan K44 75 [&hellip]

Öztaylan Türkiye 3’üncüsü

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2014 Yılı Faaliyet Programında yer alan Para-Tekvando Türkiye Şampiyonası Marmaris’te yapıldı. Engelli sporculardan oluşan turnuvaya Afyonkarahisar’dan katılan Emre Öztaylan Türkiye 3’üncüsü olmayı başardı

Hafta başında Muğla Marmaris’te gerçekleştirilen Para-Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda Afyonkarahisar’ı temsil eden Emre Öztaylan grubunda 3’üncü oldu. Türkiye çapında turnuvaya 19 ilden 19 erkek 5 bayan katılırken Öztaylan K44 75 kilogram kategorisinde mücadele etti. Bulunduğu grupta 5 engelli sporcu karşılaşırken Öztaylan müsabakada üçüncü olma başarısını gösterdi.
19 Mayıs 1987 doğumlu olduğunu belirten Öztaylan doğum gününün önemli bir tarihe denk gelmesine dikkat çekti. Engelli Sporcu Emre Öztaylan, Afyonkarahisar’da engelliler arasında tekvandoya gönül veren sadece kendisinin olduğunu ifade etti. Afyonkarahisar’da bulunan engellileri tekvandoya davet eden Öztaylan, “Engelli kardeşlerimizin sadece tekvandoya değil, spora gönül vermeleri gerekiyor. Sporla hayatımıza renk katarken hayata daha fazla bağlanmış oluruz. Kendimden örnek vermem gerekirse, her türlü spor faaliyetinde yer almaya özen gösteriyorum. Sadece tekvando değil, düzenli olarak halı saha maçlarına da katılıyorum. Amacımız engelleri aşarak tüm dünyaya; önce Afyonkarahisar’ı sonra Türkiye’yi tanıtıp, neler yapabileceğimizi göstermek. Tekvando da Afyonkarahisar’ı tek başıma temsil etmem benim açımdan üzücü bir durum. Ben isterim ki Afyonkarahisar’da benden başka engelli kardeşlerimde tekvando sporuna gönül versin ve birlikte çalışalım. Bu şekilde Afyonkarahisar’ın adını duyurmak için daha fazla başarı elde etmemiz gerekiyor. Bu konuya bir atasözü ile devam etmemiz gerekirse ‘Birlikten Kuvvet Doğar’ örneği çok uygun olacak.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yaptığını belirten Öztaylan, “Tekvando sporuna gönül verecek engelli kardeşlerimi bekliyorum. Benimle irtibat kursunlar birlikte çalışalım” ifadesini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme