Özsoy'dan açık mektup – Kocatepe Gazetesi

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy, 4-B'li sözleşmeli öğretmenlikten kadroya geçen öğretmenlere açık mektup gönderdi. Özsoy mektubunda, Türk Eğitim-Sen'in mücadelesinin amacına ulaştığını söyledi 'Haklar söke söke alınır'Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy kadroya geçen öğretmenlere yolladığı açık mektupta şu görüşlere yer verdi, 'Yaklaşık 6 yıldır sözleşmelilerle beraber üzüldük, beraber mücadele ettik, beraber Ankara [&hellip]

Özsoy’dan açık mektup

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy, 4-B’li sözleşmeli öğretmenlikten kadroya geçen öğretmenlere açık mektup gönderdi. Özsoy mektubunda, Türk Eğitim-Sen’in mücadelesinin amacına ulaştığını söyledi

“Haklar söke söke alınır”
Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy kadroya geçen öğretmenlere yolladığı açık mektupta şu görüşlere yer verdi, “Yaklaşık 6 yıldır sözleşmelilerle beraber üzüldük, beraber mücadele ettik, beraber Ankara meydanlarında mitingler yaptık. Beraber MEB önünde protestolar yapıp mahkemelere koşarak, 4/C li pozisyondan, 4/B li pozisyona geçildi. Eylemlere devam ettik, asla vazgeçmedik. Gün saydık. Sözleşmeli kavramı MEB literatüründen kalkıncaya kadar mücadeleye devam ettik. Bu sorunu Türk Eğitim Sen namus meselesi yaptı. Hak mücadelesi böyle olur, haklar söke söke alınır, başarıya böyle ulaşılır. Dava açmadan, eylem yapmadan risk almadan ulaşılmaz” diye konuştu.
“Anne-babalar üzüntülere gark oldu”
Sözleşmeliler daha göreve başlarken korku salındığını söyleyen Özsoy; “Sizlere ‘Sözleşmelisiniz ha….. dikkatli ol” denildi. 2. sınıf muamelesi yapıldı. Yöneticiliğe bile başvuramadınız. Sözleşmeniz fesh edilir diye endişelere kapıldınız. Eşlerinizden, çocuklarınızdan ayrı kaldınız. Anne-babanız üzüntülere gark oldu. Psikolojiniz adeta bozuldu. Belli etmemeye çalıştınız ama empati kurduk, kendimizi sizin yerinize koyduk. Bizde en az sizin aileniz kadar üzüldük, inanın çok üzüldük. İlk defa sözleşmeli statüsünü başımıza bela edenler yaşattıkları bunca üzüntü ve acılara rağmen göz göre göre kul hakkına sebep olanlar; sizler adına hak ve onur mücadelesi veren Türk Eğitim Sen’in haklılığını bugün kabul etmişlerdir. Unutmayalım ki “Güneş balçıkla sıvanmaz” onlar tepeden tırnağa kimler ise sizden, eşlerinizden, anne babanızdan özür ve helallik dilemeleri gerekir. Milli Eğitimi babalarının çiftliği zannedip, kendilerini devletin yerine koyanlarda bırakın hayırlı olsun demeyi kendilerinden utanmalıdırlar” dedi.
“Büyük bir yanlıştan dönüldü”
Altı yıla yakındır suç işlendiğini ve büyük bir yanlıştan dönüldüğünü kaydeden Erol Özsoy; “Size ulufe değil, hakkınız iade edilmiştir. Akıl sizin, irade sizin ve karar verme hakkı sizindir. Milli Eğitimimizin sorunlarıyla ilgili gerçek hak mücadelemiz devam edecektir. Geçmiş olsun dileklerimizle, hayırlı uğurlu olsun dileklerimizle kadrolu statüye geçtiğinizden dolayı sizleri yürekten tebrik ediyoruz. Ailenizle birlikte mutluluklar diliyoruz. Daha çok çalışarak ülke ve milletimize daha faydalı olacağınıza inanıyoruz. Bu düşüncelerimizi lütfen bir paylaşma, bir dertleşme, bir kaynaşma olarak kabul buyurunuz. En kalbi duygularımızla Yönetim Kurulu olarak saygı, selam ve sevgilerimizi sunu-yoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme