• Haberler
  • Gündem
  • Özsoy: Yaptıklarımız İnşallah Gençlerimize Örnek Olur

Özsoy: Yaptıklarımız İnşallah Gençlerimize Örnek Olur

Afyonkarahisar Türk Anneler Derneği'nin kurucusu ve onursal Başkanı Huriye Seviye Özsoy adına Ahde Vefa Programı yapıldı. Programda konuşan Özsoy, 'Bu güzel program vesilesiyle yaptıklarımız inşallah gençlerimize bir nasihat ve örnek olur' dedi

Afyonkarahisar Yazarlar Şairler Derneği (AFYAŞAD) tarafından Türk Anneler Derneği iş birliği ile Afyonkarahisar Türk Anneler Derneği’nin kurucusu ve Onursal Başkanı Huriye Seviye Özsoy adına Ahde Vefa Programı düzenlendi. Dün öğleden sonra M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde yapılan programa; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Âdem Aslan, İl Müftü Yardımcısı Harun Yılmaz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dilek Hanım Çengel, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Abdurrahman Özdilekler, Türk Anneler Derneği Başkanı Zühal Sarısu, AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay ve dernek üyeleri, Türk Anneler Derneği üyeleri katıldı.

Haber

 “HURİYE SEVİYE ÖZSOY AFYON’UN ANNESİ KADINANASIDIR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından programın açış konuşmasını Afyonkarahisar Yazarlar Şairler Derneği (AFYAŞAD) Başkanı Muharrem Günay yaptı. Günay, şunları söyledi: “Kâinatın Efendisi Peygamberimiz (SAV) buyuruyor ki ‘Ahde vefası olmayanın imanı olmaz.’ Bizde bu gerçekten hareketle Afyonkarahisar’da hep önden gitmiş, yapmış olduğu hayırlı faaliyetlerle örnek olmuş şahsiyetlere değer verelim, onları öne çıkaralım, yeni yetişecek nesillerde onları örnek alıp peşinden gitsinler diye yaklaşık 2 yıllık bir dernek olarak ilimizde birçok faaliyette bulunduk. Tarihte büyük medeniyet ve büyük devletlerin oluşunun temelinde önden gidenler vardır. Yüce kitabımızda da ‘Hayırlı işlerde önden gidenler, ahirette de mükâfatta onlar önden gidecekler ve cennete ilk önce onlar gidecekler.’ buyruluyor. Tarihte hep büyük devlet adamlarının yanında hep bir kadın vardır. Her zaman dile getiriyoruz, Afyonkarahisarımızda kadınlık ve Kadınanalık bir cinsiyeti ifade etmekten öte bir karakteri ifade eder. İlimizde kadın ve Kadınana diye hayırlı işlerde ön plana çıkmış, bilgisiyle, görgüsüyle topluma örnek olmuş hanımefendilere Kadınana denir. Afyonkarahisar’ın annesi, Kadınanası Huriye Seviye Özsoy ablamıza sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Daha nice Seviye Özsoylar’ın çıkmasınıda ümit ediyoruz.”

“H. SEVİYE ÖZSOY ANNEMİZE MİNNETLERİMİZİ SUNARIZ”

Türk Anneler Derneği Başkanı Zühal Sarısu, Huriye Seviye Özsoy’un, Türk Anneler Derneği kuruluşundan itibaren yanlarından olduğunu belirtti. Sarısu, “Derneğimizin kuruluşundan itibaren yanımızda olan ve bizden her türlü maddi manevi desteğini esirgemeyen Seviye annemize bundan sonraki yaşamında sağlıklı ömürler diler minnetlerimizi sunarız.” dedi.

“H. SEVİYE ÖZSOY ÖRNEK BİR KADINANA”

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, annelik kavramından söz etmek istenildiğinde bu kavramı hakkıyla ifade edebilmekten aciz kalınacağını söyledi. Betül Büyükkılıç, anneliği; Cisim olarak kendinden ayrılan varlığı tüm ruhunda ve benliğinde yaşatmaya devam ederek, en kıymetli varlığı olan evladını, mukaddes değerler uğruna şehit verdiğinde dimdik ayakta duran metanet abidesi olmak olarak tanımladı. Büyükkılıç, “Bu program vesilesiyle öncelikle şehit annelerimizi ve Hacer’i Ana’nın çığlğıyla başlayan ve evlat nöbetinde beşinci yılına giren, dünya da eşine az rastlanır bir mücadele ortaya koyan Diyarbakır annelerine ve Gazze’de şehit düşen çocuklarımızı, annelerimizi anmak istiyorum. Bugün bu aziz vatan toprakları üzerinde tek devlet çatısı altında millet olarak hür ve başımız dik yaşayabiliyorsak bunu kadınlarımızın, annelerimizin metanetine borçluyuz. Selçuklu medeniyetini Afyonkarahisarımıza taşıyan, yalnızca yaşadıkları dönemde değil ilerisi içinde Türk kadınlara örnek teşkil eden Kadınanalarımız var. Eski Yunan’da Zeus’un yeryüzüne indirdiği felaket, Roma’da ehliyeti noksan varlık, Tamut’ta murdar yaratık, Matta’da erkeğin hâkimiyetine mahkûm edilen günahkâr akılsız, İslam’da ise erkekle birlikte ahsen-i takvim olan kadınlarımız ilk Kadınanalar’ın izinde hayırlı işlerde hep önde gitmişlerdir. Önde giden kadınlarımızdan bir taneside Huriye Seviye Özsoy annemizdir. Topluma örnek hizmetleri ve hayırseverliği ile bilinen Seviye annemize hayırseverliği dolayısıyla şükranlarımızı sunuyorum. Kendisini örnek alan nice Kadınanalar’ın yetişmesini diliyorum.” diye konuştu.

ŞİİRLER OKUNDU HATIRALAR PAYLAŞILDI

Ahde Vefa Programı Huriye Seviye Özsoy’un yaşam öyküsünü anlatan sinevizyon gösteriminin izlenmesiyle devam etti. AFYAŞAD Üyeleri Şair Nuriye Kocausta, Av. Nilgün Seçen, Genç Kalemler Anadolu Lisesi öğrencisi Hacer Nur Kızıl, Özsoy’a ithafen şiir okudular. Av. Hatice Gök, Nazike Gök ile Emine Ulusoy’un Özsoy’la ilgili hatıratlarını paylaştıkları programda şairler Şaban Korkmaz ve İhsan Akbel şiir okudular. Halit Kara’nın seslendirdiği türkülerin ardından Habib Akalın, A. Rıza Çağlar şiir okudular.

“BU GÜZEL PROGRAM İNŞALLAH GENÇLERİMİZE NASİHAT OLUR”

Programın sonunda konuşan Huriye Seviye Özsoy, şunları kaydetti: “Çok güzel bir ahde vefa programı içinde yer almaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu güzel programı hazırlayan Türk Anneler Derneği ile AFYAŞAD Derneği yönetici ve üyelerine, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu güzel program vesilesiyle yaptıklarımız inşallah gençlerimize bir nasihat olur. O bakımdan çok mutluyum. Bu vesileyle Türk Anneler Derneği kurucuları, üyeleri ve yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü özveriyle çalıştılar ve bugünlere gelebildik. AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay ve dernek üyelerinin başarılı çalışmalarından iftihar ediyorum. Sayın Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç hanımefendiye, derneğimizin kuruluşundan bugüne yanımızda olan yerel medya mensuplarınada bu vesileyle teşekkür etmeyi borç biliyorum.” Programı düzenleyenlere teşekkür belgesi takdimi ve günün anısına çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi.

Bakmadan Geçme