• Haberler
  • Siyaset
  • Özmen: Kadına şiddeti engellemek için ne yaptınız?

Özmen: Kadına şiddeti engellemek için ne yaptınız?

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, 𔄠 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmasında kadınlara şiddeti ülke gündeminden düşürdüklerini söyleyen Afyonkara-hisar AKP İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk hanım, 2002 yılından bugüne kadar AKP iktidarları döneminde kadınlara yönelik birçok düzenleme yapıldığını ifade etmiş. Türkiye’de nüfusun yüzde 49.8’i kadın olan ülkemizde cinsiyet eşitliği bir [&hellip]

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmasında kadınlara şiddeti ülke gündeminden düşürdüklerini söyleyen Afyonkara-hisar AKP İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk hanım, 2002 yılından bugüne kadar AKP iktidarları döneminde kadınlara yönelik birçok düzenleme yapıldığını ifade etmiş. Türkiye’de nüfusun yüzde 49.8’i kadın olan ülkemizde cinsiyet eşitliği bir hayli geride. Bunun için nasıl bir düzenleme yaptınız? Okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın sayısı erkeklerden 5 kat daha fazla. Bunu için nasıl bir düzenleme yaptınız? Üniversite mezunu kadınlarımızın oranı da erkeklerden bir hayli geride. Bunun için nasıl bir düzenleme yaptınız” diye sordu.
ÖZGECAN YASASINI NEDEN ÇIKARMIYORSUNUZ?
Özmen, açıklamasına şöyle devam etti: “Kadınlarımız çalışma hayatında da eşitsizliklerle karşı karşıya ve hala erkeklerin yarısı kadar istihdam ediliyor. Üstelik aynı işi yapmalarına karşın daha az ücret alıyorlar. Bunun için nasıl bir düzenleme yaptınız? Siyasette durum daha da vahim mecliste 550 milletvekilinden sadece 81’i kadın, 27 bakan içinde kadın sayısı yalnızca iki. 10 kadından 4’ü şiddet görüyor. Kadın cinayetleri ise her geçen gün artmakta olup yüzde 1400 seviyelerde. Bunlar için nasıl bir önlem aldınız? Çocuk gelinler için ne yaptınız? Evlilik yaşını 9 yaşına mı düşürdünüz? Özgecan yasasını niçin çıkartmıyorsunuz? Acaba kadına şiddeti ülke gündeminden düşürüp rafa mı kaldırdınız?” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme