Özlem Zengin Kimdir? Annesi Kimdir?

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin kaç yaşında ve nereli?

AK Parti Grup Başkanvekili olan Özlem Zengin Özlem Zengin, sosyal medyada birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan isimlerin başında yer almaya başladı. Hayatı hakkında bilgiler merak edilen Özlem Zengin kimdir? AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin kaç yaşında ve nereli?

Haber

Özlem Zengin kimdir? AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin kaç yaşında ve nereli? Özlem Zengin’in annesi kim?
Özlem Zengin, 9 Eylül 1969 yılında Tokat’ta doğmuştur. Öğretmen olan babasının adı Salih, Öğretmen olan annesinin adı Nimet’tir. Avukat olan Özlem Zengin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Mezun olduktan sonra bir süre ABD’de yaşadı. Türkiye’ye döndükten sonra 1 yıl öğretmenlik yaptı.

Haber

Özlem Zengin, 1998-2001 yılları arasında Kanal 7’de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği “Hayatın İçinden” adlı televizyon programını hazırladı. Aynı yıl serbest avukatlık yapmaya başladı. 2003 yılında AK PARTİ İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2005’den itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtımve Medya Başkanlığı görevi i üstlendi. 2011 yılına kadar devam eden bu süreçte
fasılasız üç dönem il yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Din Sosyolojisi
alanında ’Yüksek Yargı Kararları Işığında Din ve Laiklik Algısındaki Sosyolojik Değişim’ konulu tez çalışması ile yüksek lisans derecesi aldı.
Bu arada Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 12 Mayıs 2012 tarihinde, Üçüncü Olağan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi’nde AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi ve 14 Mart 2015 tarihine kadar bu görevini sürdürdü.

25. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 8 Ocak 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi.

İyi düzeyde İngilizce bilen Zengin, 3 çocuk annesidir.

Bakmadan Geçme