Özlem Ve Rahmetle Anıyoruz

İstiklal Harbi’nin önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk Milleti’nin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85’inci
yıldönümünde bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz

Türk Milleti’nin en ihtiyaç duyduğu zamanda tarih sahnesindeki yerini alan, İstiklal Harbimiz’in önderi, büyük devlet adamı ve büyük asker, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85’inci yılında anılıyor. Düzenlenen törenlerle Türk Milleti bir kez daha büyük önderine minnet duygularını ifade edecek.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’nci yıldönümünde yurt genelinde olduğu üzere Afyonkarahisar’da da törenlerle anılacak. Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’nci yıldönümü nedeniyle bugün sabah saat 9.00’da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlenecek. Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’ndaki törende anıta; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek çelenk sunacaklar. Törene; Askeri ve mülki erkân, kamu kurum kuruluşlarının yöneticileri, öğrenciler okulların bayrak ve flamalarıyla katılacaklar. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tamamlanacak. Anma programı ise Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonunda saat 10.00’da başlayacak. Anma programında günün anlam ve önemine yönelik konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup orotorya sunulacak. Belgesel gösterimi, Atatürk’ün sevdiği türkülerin koro tarafından seslendirilmesi akabinde Atatürk konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erecek.

Bakmadan Geçme