Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ÖZLEDİK FUTBOLU !

Malum korona salgını nedeniyle bütün spor etkinlikler iptâl edildi.. Sahalar, stadyumlar, spor salonları   bomboş.. “Bize bir şey olmaz” diyenleri bile evlere sokan, karantilara yol açan bu menhus salgın hafife alınmayacak kadar ciddi ve tehlikeli; ancak kurallara ve uyarılara dikkat etmekle suretiyle kendimizi korumak da mümkün… Daha önceki salgınlar bu kadar yayılmazdı.. Çıktığı ülkeyi veya komşu birkaç ülkeyi sarar sonra her şey unutulurdu. Tarihteki büyük salgınlar, milyonlarca insanı öldüren  koleraları, vebaları tarihçilerden ve doktorlardan başka hatırlayan yok.. Çünkü biz yaşamadık onları; ancak şimdi tam içindeyiz şaka değil, bütün dünya çâre arıyor bu tacı parçalamak için..

Ancak asıl konumuz bu değil… Toplum-doğa- kültür- siyaset sarmalı içinde uzun bir konu bu korona..

Yukarıdaki yazı başlığı “ÖZLEDİK FUTBOLU!” CÜMLESİ, başta her yaştan futbolcular olmak üzere, futbol antrenörleri, futbol hakemleri, gözlemciler, saha komiserleri, kulüp yöneticileri, profesyonel ve amatör futbolu yönetenler, maçları, saatleri planlayıp programlayanlar, futbol sahalarında görev alan herkes ve de futbol severlerin ortak duygusunu yansıtıyor…

Ve bu “ÖZLEDİK FUTBOLU” cümlesi facebookta yazı ve yorumları çıkan değerli bir antrenöre ait.. Kemal Fazıl Evcimik… Oldukça uzun ve etkili bir mesaj göndermiş… Ben de yer yer alıntılar yaparak  iletmek istiyorum futbol severlere kimi özleyiş sözlerini.

Hemen belirteyim ki sayın antrenörler, uzun zamandır bağırmıyorsunuz değil mi? Talimat vermek yok. Kızmak yok.

Antrenmanlara  ara verildi: Huni yok. Atlama engeli yok. Top yok. Yelekler yok. Rondo yok. 5v5 yok. Çift kale yok.. Antrenmana gelmeyenlere kızmak yok..

Maçlar da ertelendi mecburen.. Yapacak şey yok.. Fikstür yok. Esame listesi, Lisanslar yok.. Maça geç kalanlara kızmak yok. Stadyuma gideceğimiz servis şoförüne “Nerede kaldın?” diye telefon yok.Yedek kulübesi yok. Gol atınca sevinmek, gol yiyince üzülmek yok.. Tirübünler-den  gazel okumak yok, eleştiri yok, yuhlama yok ama alkış da yok. Bir maçta üç penaltı verecek hakem yok. Hakeme kızmak da yok.. Maçtan sonra ilk antrenmanı planlama da yok.. Daha neler neler, Yok bunlar bir süre daha..

TV’de maç yok. Dünya Kupası yok. Olimpiyat yok. Şampiyonlar Ligi yok. Türkiye Kupası yok.

Kendini ve çevreni koruma önlemleri var. Kitaplar var. Okumak var. Facebook var. WhatsApp var. Bilim kurulu var. Eski maçlar var. Belgeseller var.. Tartışma programları var…

Çok özledik futbolu. Çocukları. O heyecanı. O güzel anları özledik.

Nasıl bir tutku? Nasıl bir aşk bu? Nasıl bir büyü var sende ki özledik daha bir ay olmadan ayrılık?

Nasıl bir güç var ki sende milyonlar koşuyor peşinden? Ve bu korona belasına rağmen bu yazıyı yazıyoruz..

Panik yapmadan, aklın ve bilimin önderliğinde ve de Allah’ın izniyle yeneceğiz bu virüsü..

Fazla beklemeyeceksin beklemeyeceğiz.. Epeyce yaklaştık.. Özlem bitecek..

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER