Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Özkaya’nın vatandaşlardan özür dilemesini bekliyoruz”

“Özkaya’nın vatandaşlardan özür dilemesini bekliyoruz”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, “Geçtiğimiz günlerde düzenledikleri basın toplantısında ‘kafası samanla çalışanlar yerli otomobil fabrikası nerede diye soruyorlar’ şeklinde talihsiz bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’yı da esefle kınıyoruz. Sayın Özkaya’nın bu açıklamasını kesinlikle tasvip etmiyoruz ve bu sözü nedeniyle vatandaşlardan özür dilemesini bekliyoruz” dedi

 

Yeniden Refah Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısına İl Başkanı İbrahim Derviş Suna ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulanan Başkan Suna, ilk olarak yeni yılı kutladı.
“AK PARTİ VE MHP İNSANIMIZI AÇLIK SINIRINDAKİ ASGARİ ÜCRETE MAHKUM ETTİ”
Asgari ücretin yetersiz olduğunu savunan Başkan Suna, “2019 yılını geride bıraktığımız 2020 takvim yılında Aziz milletimize sağlık, afiyet ve huzur diliyorum. AK Parti-MHP Koalisyon Hükümeti her zaman olduğu gibi emekçilerin ihtiyaç ve beklentilerini değil, sermayenin taleplerini esas aldı ve maalesef milyonlarca insanımızı bu sene de açlık sınırındaki asgari ücrete mahkum etti.Adeta hayatta kalma mücadelesi içinde olan milyonlarca insanımızın emeğine, alın terine biçilen bu bedeli kabul etmemiz mümkün değildir. 1996’da Refah iktidarının yaptığı zamlarla ayakta durabilen tüm emekçiler ve emekliler, bu sefer de Yeniden Refah’ı iktidara getirerek geleceklerini ve emeklerini güvence altına alacaklar. Yeniden Refah iktidarında sürekli olarak dış güçler tarafından aldatılan, aldanan bir dış politika yürütülmeyecek. Yeniden Refah iktidarında, iş başına gelir gelmez İncirlik Üssü ve Malatya Kürecik Radar Üssü kapatılarak terörle mücadele nasıl yapılır bütün dünyaya göstermiş olacağız.” dedi.
“ZORLAMAYLA TAKOGRAF UYGULAMASI GETİRİLMEMELİ”
Kamyoncu esnafına destek verdiklerini belirten Başkan Suna, “Öte yandan yerelde de çözülmesi gereken sorunlar bulunuyor. Trafik sorunu, pancar ve haşhaş üreticilerinin sorunları, işadamlarının, esnafın sorunları bulunuyor. 2023-2071 hedeflerinden söz eden iktidar partisi mensuplarının 21. Yüzyılda suyu olmayan beldelere çare üretememiş olmalarını hayretle izliyoruz. Öte yandan daha haftasonu nakliyeci kardeşlerimiz yol kapatma eyleminde bulundular. Afyonkarahisar’lı kamyoncu esnafının “dijital takograf” uygulaması eylemine destek verdiğimizi bildirmek istiyoruz. Zorlamayla takograf uygulaması getirilmemeli. Kamyoncu esnafının yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Evine ne zor ekmek götürdüğünü soğukta, sıcakta nelere maruz kaldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. 24 saatte kamyoncu esnafının kazanamadığı bir paranın 9 saatte nasıl kazanılacağını, 9 saatlik çalışmanın Türkiye’de hiçbir alt yapısı hazırlanmadan getirilmesinin kamyoncu esnafına maddi ve manevi açıdan ne büyük zarar vereceğini biliyoruz. Sonuna kadar yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” ifadesine yer verdi.
“ÖZKAYA’NIN AÇIKLAMASINI KESİNLİKLE TASVİP ETMİYORUZ”
Yerli otomobile destek verdiklerini ancak AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın talihsiz bir açıklama yaptığını kaydeden Suna, “Geçtiğimiz günlerde düzenledikleri basın toplantısında “kafası samanla çalışanlar yerli otomobil fabrikası nerede diye soruyorlar” şeklinde talihsiz bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’yı da esefle kınıyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak yerli otomobile bakış açımızı ve desteklediğimizi belirtmiştik. “Yüzde 1 bile yerli olsa yüzde 0’dan daha evladır” demiştik. Ancak Sayın Özkaya’nın bu açıklamasını kesinlikle tasvip etmiyoruz ve bu sözü nedeniyle vatandaşlardan özür dilemesini bekliyoruz.” diye konuştu.