• Haberler
  • Gündem
  • ÖZKAYA'DAN OLGUN'A: 'Acılar Üzerinden Siyasi Rant Devşirmeyeceğiz, Farkımız Budur'

ÖZKAYA'DAN OLGUN'A: 'Acılar Üzerinden Siyasi Rant Devşirmeyeceğiz, Farkımız Budur'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun'a cevap verdi

Dinar’da meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü kaza ile ilgili AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, bölgenin SİT alanı olduğu için kaçış rampası yaptırılamadığını belirtmişti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun da “22 yıldır yapamadığınızı ikrar ettiniz” açıklamasında bulunmuştu.

“AÇIKLAMAYI KINIYORUM”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Olgun’un bu açıklamasına cevap verdi. Özkaya, “Geçtiğimiz gün Dinar ilçemizde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı hepimizin derinden üzen kaza sonrasında, yayınladığımız geçmiş olsun mesajı ve bazı samimi açıklamalarımıza istinaden bir milletvekili tarafından yapılan siyasi açıklamayı kınıyorum. İnsanların acıları henüz geçmemiş, üzüntülerini yaşadıkları bir süreçte, kaza sonrasında herhangi bir taziye/geçmiş olsun mesajı yayınlamayıp, bizim yaptığımız açıklamaya 1 gün sonra siyasi çıkar ve menfaat için sadece gündeme gelebilmek adına karşılık verenleri kamuoyunun vicdanına havale ediyorum” dedi.

“SİYASİ RANT KOVALAYANLAR…”

Siyasetin hizmet eser üretme yolu olduğuna dikkat çeken Özkaya, “Böylesi acı bir hadise üzerinden siyasi rant kovalayanlar ile herhangi bir siyasi polemik içerisine girmeyeceğim. Şunu yaptık veya yapamadık demiyorum. Acıları fırsat bilen bir muhalefet ile değil de, böylesi acı bir durumda, ‘ortaklaşa nasıl yol izleyebiliriz, birlikte hareket ederek bu sorunları nasıl çözebiliriz. Şuradaki eksiği nasıl giderebiliriz. Şehrimizin ve ülkemizin sorunları üzerinden birlikte nasıl gelebiliriz’ anlayışına sahip bir muhalefet ile çalışma fırsatı bulsaydık, bugün her alanda çok farklı bir noktada olabilirdik” ifadelerini kullandı.

“RABBİME HAVALE EDİYORUM”

Özkaya, açıklamasına şöyle devam etti:

“Evet bölünmüş yollar ile yurdumuzun dört bir yanına konforlu ulaşım sağladık, elbette bu yatırımlar yeni sorunları da birlikte getiriyor. Allah’ın izni ile bu sorunun da üstesinden de sizlere rağmen biz geleceğiz. Dinar’daki sorunun kesin çözümü olan alternatif güzergâhları da söyleyerek Ulaştırma Bakanlığı’na etüt projelerini yaptırdığımız çevre yolu yapımını da sağlayarak İnşaallah bu kazaları en aza indirmeye çalışıyoruz.

Ama hiçbir zaman acılar üzerinden siyasi rant devşirme yarışına girmeyeceğiz, acılar üzerinde tepinmeyeceğiz. Aramızdaki fark, işte tam olarak budur.

Tek dertleri kendi siyasi ikballeri olan ve acılar üzerinden polemik üretenleri önce Rabbime, sonra milletimizin vicdanına havale ediyorum.”

Bakmadan Geçme