• Haberler
  • Gündem
  • Özkaya'dan 'okullara şehitlerin adı verilsin' önerisi

Özkaya'dan 'okullara şehitlerin adı verilsin' önerisi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret etti.FETÖ EN BÜYÜK HAŞHAŞİ ÖRGÜTOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partide düzenlenen programda partililere hitap etti. Toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptı. Ardından  söz alan AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, 15 Temmuz darbe kalkışmasında [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret etti.
FETÖ EN BÜYÜK HAŞHAŞİ ÖRGÜT
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partide düzenlenen programda partililere hitap etti. Toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptı. Ardından  söz alan AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, 15 Temmuz darbe kalkışmasında ölenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara acil şifalar diledi. AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, darbe kalkışması şehitlerine Allah’tan rahmet ailelerine ise sabırlar diledi. İslam ve Türk tarihinin en tehlikeli haşhaşi terör örgütlerinden biri ile karşı karşıya kalındığını belirten Özkaya; “Gerçek anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın son 3-4 yıldır adeta parçalanırcasına söylediği tüm sözlerdeki hususları 15 Temmuz gecesi bütün millet olarak yaşayarak gördük. Bir kısım arkadaşlarımızın ‘Bunlarda Müslüman yapmayın, alınları secdeye geliyor. Bunlara bu kadar yüklenmeyin’ sözlerinin artık herkes yanlış söylenmiş sözler olduğunu, böyle bir örgütün olduğu görüldü” dedi.
ŞİMDİ HESAP ZAMANI
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, her şerden bir hayır çıktığını belirtti. 17-25 Aralık süreci yaşanmamış olsaydı emniyet ve yargıda ki FETÖ güçlerinin temizlenmemiş olacağını kaydeden Özkaya; “Son kalanlar askerde ki teröristlerdi. 15 Temmuz gecesi mücadeleye emniyet ve yargı teşkilatımızın yüzde 95’i can hıraş şekilde dahil oldu. Göz altı kararı verildikten sonra emniyetimiz de canı pahasına verdiği mücadele, Cumhurbaşkanımızın gerçek yiğitliği ve kahramanlığı, Başbakanımızın ve hükümetimizin dik duruşu, Aziz Milletimizin ifade edilemeyecek kadar büyük cesareti vakur duruşu ile darbe kalkışması püskütrüldü. Medyanın da bu süreçte ki duruşu, muhalefetin de desteği ile bu örgütü savuşturduk. Şimdi hesap zamanı. Bu hesabı en katı ve net şekilde soracağız” diye konuştu.
MERHAMET ETMEYENE
 MERHAMET EDİLMEZ
“Bugün acıma günü değil, bu işe karışan herkesten hesap sorma günüdür” diyen Ali Özkaya; “Çocuğumuzda olsa bu işe karışan herkesten hesap soracağız. Burada azıcık merhamet gösterirsek devleti de milleti de tarihte affedilmez bir sıkıntı ile karşı karşıya koyarız. 1 Ocak  2014 tarihinden itibaren yani suç tarihi olarak esas alınan tarihte uzaklaşanların dışında kalanlar inceleniyor. Ama, ‘Efendim oraya sohbete gitmiştim, Asya Finansa biraz para yatırmıştım, o zamanın sendikasına üye olmuştum ne yapayım.’ gibi düşünenler hiç kusura bakmasınlar. Peygamber Efendimiz (SAV) ‘Merhamet etmeyene merhamet edilmez’ diyor. Merhamet etmeyecek hesap soracağız ki devlet, millet bunun sonucu bir sıkıntı daha yaşamasın. Malazgirt, Kosova, Niğbolu ve Mohaç Meydan Muharebeleri 4-5 saat kadar sürdü. Bu darbe kalkışması da 10 saat kadar sürdü. Hem Allah’a, millete borcumuz var. İl Müdürlerine ve Valimize sordum. Ankara’dan gelen listelerde yüzde 95’in üzerinde isabet var deniliyor. O zaman demek ki bu kadar büyük işte bu kadar isabet varsa ufak tefek hataları çözeriz” şeklinde konuştu.
DARBECİLERE DERS OLSUN
Milletvekili Ali Özkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci çok iyi götürdüğünü, muhalefetin tarihinde olmadığı kadar uyumlu olduklarını dile getirdi. Özkaya şöyle konuştu: “Tahminimce bir kısım anayasal değişiklikler olacaktır. Ülkemiz için bu yeni bir Haçlı Seferi başlangıcıdır. Millet olarak hep birlikte dik durup gerekenleri yapmalıyız. İnşallah biz bunu tarih boyunca kutlayacağız. Sayın Bakanımıza ve milletvekillerimize bir teklifim var. Milletten aldıkları okullar millete geri döndü. Bu okullara 250 şehidimizin ismini birer birer verelim. Bu darbecilere ders olsun. Bunların en meşhur okulu Yamanlar Koleji’nin adı Ömer Halis Demir Koleji olsun. En öndeki kahramanlardan biri olan Ömer Halis Demir bu işte Ulubatlı Hasan konumandadır. Milletimize, hepimize, ümmetimize, gönül coğrafyamıza geçmiş olsun.”
ALLAH’IN DA HESABI VAR
Toplantının son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu, Allah’ın devlete ve millete zeval vermemesini diledi. Daha önceki darbelerin iktidara yönelik olduğunu belirten Eroğlu sözlerine şöyle devam etti. “Son darbe kalkışmasının amacı iktidarı devirmek değil, Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek şeklindeydi. Bunlar çok büyük hesaplar yaptılar. Onların hesabı varsa Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı vardı. Sonuçta perişan oldular. Gerçekten Cumhurbaşkanımız bazen tek başına mücadele etti. Özellikle 17-25 Aralık’ta. Cumhurbaşkanımızın haklılığı yüzde yüz ortaya çıktı. Çok gizli bir teşkilat. Maksatları Türkiye’yi parçalamak. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisi ile son Cuma namazında beraberdik. Kendilerine Çanakkale ve Afyonkarahisar’a gideceğimi söylediğimde duygulandı. Bütün kardeşlerimize en kalbi selam ve sevgilerimi iletmemi rica etti. Başkomutanımızın selamlarını sizlere iletmekten mutluluk duyuyorum”
GERÇEK YÜZLERİ ANLATILMALI
Kahraman Türk Milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu şu ifadeleri kullandı: “Bu hain FETÖ hala ihanetinden vazgeçmiyor. Bunlar hala bazı şeyleri maşa olarak kullanmak istiyorlar. Şimdi bütün dünya da yeni bir Türkiye aleyhine bir intiba uyandırmak için ihanet içindeler. Ne kadar tanıdık varsa herkes bu hainlerin iç yüzünü anlatsın. Bende bakan olarak dünya da 185 ülkeye çeşitli dillerde mektuplar gönderdim. Hep birlikte milletvekillerimizden, tüm bakanlıklarımıza, medyaya ve insanlarımıza bu konuda çok önemli vazife düşüyor. Bunların gerçek yüzünü anlatacağız. Dünya tarihinde görülmemiş bir şey. Bu darbecilerin keşke başarılı olmaları yönünde temennilerde bulunuldu. Bu milletin arkasında tüm İslam Aleminin duası var. Bunun farkında değiller”  Ziyarette; AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel ve partililer hazır bulundular. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme