Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkaya, Afyonkarahisar’lı çiftçilerin sorunlarını aktardı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, tarım bölgesi olduğunu vurguladığı Afyonkarahisar çiftçisinin patates, haşhaş üretimi başta olmak üzere tüm sorun ve ihtiyaçlarını bakanlık ve genel müdürlük nezdinde görüşmelerle aktardı

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı makamlarında ziyaret etti.
Özkaya, Güldal ve Bakan Pakdemirli’ye ev sahiplikleri ve Afyonkarahisar’a verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.
“YAZLIK PATATESE PRİM
DESTEĞİ GÜNDEMDE”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptığı görüşmede, patates üretiminde Afyonkarahisar’ın yaklaşık 500 bin ton patates üretimiyle Türkiye de en fazla üretim yapan 3’üncü il olduğunu vurgulayarak, “Piyasadaki aşırı dalgalanmaların önlenerek tüketici ve üreticilerin mağduriyetinin önlenebilmesi amacıyla yapılacak fizibilite çalışmasına göre belirlenecek. Ancak şimdilik 4 bölgeye toplamda 40 veya 50 bin tonluk patates depolarının yapılmasının faydalı olacağı hususunda istişare ettik. Yazlık patatesin acil ihracatı içinde ihracat prim desteği verilmesi konusunda Sayın Bakan yardımcı olacaklarını ifade etmiştir.” dedi.
“DEVAM EDEN BARAJ VE GÖLET
ÇALIŞMALARI İÇİN DESTEK SÖZÜ ALDIK”
Afyonkarahisar bölgesinin tarım bölgesi olduğunu ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nun döneminde şehre kazandırılan gölet ve barajların yararına dikkat çeken Özkaya, “Sayın Bakanımızla görüşmemizde Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu’nun bakanlığı döneminde ilimize kazandırılan gölet ve barajların arazilerin uygun maliyetle sulanması konusunda büyük kolaylıklar sağladığını dile getirdik. Bu nedenle bir kez daha Sayın Eroğlu’na teşekkür ediyorum.
Tarım ve Orman Bakanımızdan da ilimiz için önem arz eden ve çalışmaları devam eden göl, gölet veya baraj gibi yatırımlara ilişkin kaynak konusunda destek verme sözünü aldık.” ifadelerine yer verdi.
“ARAZİ TOPLULAŞTIRMALARI
ÇİFTÇİYİ MEMNUN ETTİ”
Afyonkarahisarlı çiftçiler için yem bitkisi ve kimyon tohumu konusunda proje hazırlayarak Bakanlığa sunduklarını belirten Özkaya, “Bu projelerin desteklenmesi ve kiraz yetiştirilen bölgeler içinde bodur kiraz ağacı fidanının çiftçilerimize dağıtılması konusunda yardım talep ettiklerimizi de ziyaretimizde ifade ettik. Geçtiğimiz hafta sonunda Evciler İlçesi ziyaretinde yapılan arazi toplulaştırmalarının çiftçilerimizde memnuniyetle karşılandığını ve bu çalışmalardan dolayı Bakan Beye teşekkürlerini ilettik. Bu çalışmaların diğer ilçelerimizde de yapılması için gerekli talimatlar verilmiştir. Ayrıca, Küçükçobanlı bölgesinde planlanan TOKİ konutları için arazinin belli bir kısmındaki mera vasfının kaldırılması hususunda yaşanan sorunları da Bakanımıza aktardık. Sayın Bakanımız en kısa sürede çözülmesi adına gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtmiştir. Sayın Bakanımız Afyonkarahisar ziyaretlerinde hemşerilerimize söz verdiği likit yumurta tesisleri ve Mandacılık OSB konularında fizibilite çalışmalarının devam ettiğini bu konunun destekçisi ve takipçisi olduğunu bildirmiştir.” diye konuştu.
“HAŞHAŞ EKİMİ 30 DEKARI GEÇMEYECEK”
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’la haşhaş ekimleri konusu hakkında görüştüğünü aktaran Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “1 Eylül’den itibaren Çiftçi Kayıt Sistemine(ÇKS) girişler başlayacak olup 1 Ekim’e kadar kayıtlar yapılacaktır. Bir çiftçimiz en fazla 3 parselde toplamda 30 dekarı geçmeyecek şekilde haşhaş ekimi yapabilecektir. Geçen yıla göre haşhaş ekimimiz az da olsa artacak olup TMO’dan alınacak tohumla üretim yapan çiftçiye daha fazla kapsül ücreti ödenecektir. İnşallah çiftçimiz haşhaşı ekmeye üretmeye devam edecektir.”