Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkaya: Afyon’da virüs vakası az ve kontrol altında

Özkaya: Afyon’da virüs vakası az ve kontrol altında

AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, koronavirüs mücadelesinde Afyonkarahisar’ın iyi bir durumda olduğunu az düzeyde olan vakaların kontrol altında bulunduğunu söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, dünya genelinde baş gösteren koronavirüs salgını ile ilgili AK Parti hükümetinin hergün olağanüstü ciddi kararlar aldığını ifade etti.
“SÜREÇTE HER TÜRLÜ DESTEK VERİLİYOR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Kanal 3 TV’de Mehmet Emin Güzbey’in sunduğu Mega Siyaset programına telefonla katıldı. Kısa çalışma ödeneğinden sosyal yardımlara, çekilen hapis cezasının ertelenmesinden, sicil affına kadar onlarca düzenlemeyi kanunlaştırdıklarını belirten Özkaya, “Hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hergün yeni bir kararla elektrik, su, doğal gaz faturalarının ertelenmesi, kesilmemesi konusunda, 2 milyon aileye nakit yardımı yapılması, yaşlılarımıza her türlü desteğin verilmesi konularında, emekli maaşının bin TL’den bin 500 TL’ye alt limitin çıkarılması için kanun, yönetmelik, genelge çıkararak her türlü desteği veriyoruz.” dedi.
“TEDBİRLERİ ALIP ALLAH’A SIĞINIYORUZ”
Sağlık çalışanlarına tüm ödemelerin 3 ay süre ile üst limitten verilmesi, Belediye hizmetlerinin ücretsiz olması, sosyal haklardan yararlanmaları konusunda ciddi yardımlar yapıldığını aktaran Özkaya, “Dünyanın ve bilhassa Avrupa’nın, demokratik ülkelerin tamamının çöktüğü, sistemlerinin kilitlenip adeta çaresizlik içerisinde kıvrandığı bir yerde Türkiye Allah’a hamd olsun. Türkiye büyük bir nüfusu olmasına rağmen dimdik ayakta vatandaşına desteği veriyor. Vatandaşına uçak yollayıp ülkesine getiriyor. Zor bir süreci devlet ve millet olarak beraberce atlatacağız. Allah’ın inayetine sığınacağız. Tüm tedbirleri alıyoruz. Bilim Kurulunun söylediği her tıbbi gerekçe yerine getiriliyor. Bunları yaparken de biz Müslümanlar olarak Allah’tan gelen bir imtihanı O’na sığınıp O’nun yardımını dileyerek atlatmak için dua ediyor, çalışıyor, gayret ediyoruz.” diye konuştu.
“BU SÜRECİ ATLATMAK LAZIM ÜRETİMDE TÜKETİMDE SÜRÜYOR”
Afyonkarahisar’da bir kısım otel yöneticileri ile görüştüğünü ifade eden Özkaya, “Bir kısım arkadaşlarımızla görüştüm. Bilindiği üzere biz kısa çalışma ödeneğini son 3 yıl içerisinde 600 gün çalışma şartı vardı. Yani 3 yılın yaklaşık 2 yılını çalışma şartı vardı. Bu süreyi 450 güne indirdik. İki aydı, 4 aya çıkardık. Bütün sektörlere hem vergileri hem KDV’leri erteledik. Kredilerini öteledik. Bunların ücretlerinin üçte ikisini biz devlet olarak çalışanların tamamına ödeyeceğiz. İnşallah kısa sürede bu ödemeleri yapmaya başlıyoruz ve bu süreci atlatmamız lazımdır. Afyonla ilgili olarak da sektörel ve bölgesel olarak Tarım Kredi Kooperatiflerimizin yöneticisiyle görüştüm. Gıda da birçok market tedarik zincirlerinde zorlanırken onlar sağ olsunlar açtıkları marketlerle çok ciddi ürün temin edip satıyorlar. Bizim Afyon’da ciddi bir gıda üretimimiz var. Çiftçilerimizden Allah razı olsun. Birçok yerde gördüm patates ekmeye başlamışlar. Diğer ürünlerine devam ediyorlar. Hayvancılıkta üretim devam ediyor. Bu ürünlerin büyük şehirlere ulaşmasında Tarım Kredi Kooperatiflerince alım yapılıp onlara ulaştırılıyor.” şeklinde konuştu.
“SEKTÖREL TALEPLER İLGİLİ MAKAMLARA İLETİLİYOR”
Sandıklı İlçesi’nde bir sera yapımı tasarrufundan söz eden Özkaya şu ifadelere yer verdi: “Sandıklı İlçesi’nde bir sera yapma düşünceleri var. O gayret ve çalışmaları oluyor. Sektörle ilgili arkadaşlarımızdan gelen mesela ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ın kredi konusunu bize iletmesi vardır. Biz konuyu ilgili makamlara ilettik düzeltildi. Halk Bankası kredileri de esnafımızın daha fazla yararlanabilecekleri şekliyle açılmış oldu. Her sektörden gelen talebi derhal ilgili makamlara iletip orada ki sıkıntının çözümüne katkı sağlamaya çalışıyoruz.”
“KİMSENİN ELEKTRİĞİ SUYU DOĞALGAZI KESİLMEYECEK”
“Tabii yumurta iç piyasada da ciddi tüketilmeye başlanıldı.” diyen Özkaya, “Son günlerde Türkiye’de ki yumurta tüketimi artmıştır. Zira belirli ürünler ülkemizde çok yoğun üretiliyor. Yumurta çok ciddi bir vitamin ve protein deposudur. Hem de çok ucuz bir üründür. Vatandaşımız herkes evindedir. O nedenle iç piyasada yeme içme ihtiyacının daha da arttığını düşünüyorum. İnşallah sektörlerden bize yansıyan her konuyu hemen bakanlarımıza, ilgili makamlara iletiyor ve onlarla somut çözümleri beraber arıyoruz. Mesela Dinar ilçemizin Göçerli köyünden arayan muhtarımız elektriklerin kesildiğini söyledi. Derhal Bakan Yardımcımızla görüştüm. Tüm dağıtım şirketlerine talimat verildi. Birkaç saat içerisinde elektrikler açıldı. Yani kimsenin doğal gazı, elektriği, suyu kesilmeyecek. Bunların faiz ve finansal giderlerini şirketlere devlet olarak biz karşılayacağız.” ifadelerini kullandı.
“AFSÜ’NÜN DEZENFEKTAN ÜRETİM ÇABASI DEĞERLENDİRİLECEK”
İŞKUR İl Müdürü ile tüm işverenlere ve insanlara yardımcı olunması için görüştüğünü anlatan Özkaya şöyle konuştu: “İnternet ortamını açtılar, hızlı bir şekilde talepleri alacaklar. İzmir Bölge Müdürlüğüne gönderip İş Müfettişlerinin onaylarını aldıktan sonra derhal ödemeler yapılacak. Hızlı ve yoğun müracaatlardan dolayı ilk başta belki biraz aksama ve gecikmeler olabilir. Bunları da gün gün takip edeceğiz. Olası bir aksamada inşallah onlara müdahil olacağız. AFSÜ Rektörümüzle dezenfektan üretimi ile ilgili görüştük. Onunda belli katkıları var. İnşallah arkadaşlarımızın bu gayretlerini sonuçlandırabilmek için uğraşıyoruz.”
“AK PARTİ AF KAVRAMINA KARŞIDIR”
İnfaz Yasasına ilişkin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile birlikte dar kapsamlı toplantıda bulunan Özkaya konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Biz MHP’nin 2018 yılında teklif vermesiyle ülke gündemine gelen ceza indirimi konusu uzun bir süre gündemde kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Adalet Bakanlığımız bir çalışma yaptı. Bu çalışma Grup Başkanımızın Başkanlığında belirli sayıda hukukçu milletvekilleri ile birden çok kez müzakere ettik, görüşüldü. Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri davet etti büyük toplantılar yapıldı. Akabinde MHP ile birden çok defa bir araya gelip müzakereler yaptık. İş belli bir noktaya geldi. Tahminimce Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu 15 defa müzakere edip çeşitli sunumlar aldı. Gerçekten çok zor bir konudur. Toplumsal hassasiyet, cezaevinde ki insanların psikolojileri bunların aileleri ve suç mağdurlarının psikolojisini üst üste koyduğunuzda konuşması zor olan konular. Bazen çok basit bir konudur. Cinsel istismarda bulunanlara, hırsızlara, uyuşturucu satıcılarına, teröristlere af mı geliyor gibi düşünceler oluşuyor. Asla böyle bir durum yok. AK Parti af kavramına karşıdır.”
“AFYON’DA VAKA AZ VE KONTROL ALTINDA”
Özkaya, Afyonkarahisar’da koronavirüs salgın mücadelesinde Vali Mustafa Tutulmaz, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran’a cansiperane çabaları için teşekkür etti. Özkaya, gün gün takip ettikleri Afyonkarahisar virüs vakalarında Umre’den gelen iki vakanın taburcu olma aşamasına ulaştıklarını kaydetti. Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir hastamız daha iyiye gidiyor. Bu noktada şehrimiz iyi durumdadır. Gerekli çipler tüm hastanelerimize dağıtıldı. Çarşıda gezenlerin ateşi ölçülecek. Ateşi yüksek olan biri bulunursa gerekli tedbirler alınacak. Tüm hemşehrilerimiz yaşlılarımız, kronik hastalıkları olanlar olağanüstü bir şey olmadığı sürece dışarıya çıkmasınlar. İhtiyaç olup çıkanlar sosyal mesafeyi koruyup en kısa sürede evine dönsün. Bizim gibi gıda üretimi olan iller Türkiye’nin sigortasıdır. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi